Frågor om helluft fjädring på en 3 axlad husbil

paffw

HBK Medlem
Inlägg
837
Kommun
Finland
HBK-Nr
1977
Hejsan jag är i husbilsbytes tankar, Husbilen jag tänker på är ca 4-6 cm för hög på ett ställe för att kunna köras in i garaget (dörröppningen) bilen har helluft fjädring på alla 6 hjulen, hur mycket kan man sänka bilen om man tömmer bälgarna (Fiat Ducato med ALKO chassi boggi)
Har ingen erfarenhet av luft fjädring men förstår att det måste finnas en kompressor drivs den av bilens motor eller på 12V så man kan justera efter man stannat?
Mvh Ulf
 

Olasod

HBK Intresserad
Inlägg
39
Kommun
Skellefteå
Ta inte mitt svar som dagens sanning å ladda på i 50 knyck rätt in i garaget, men jag är rätt övertygad om att du sänker den mer än 5cm.
Ola
 

Knut

HBK Webb
Admin medlem
Inlägg
17,786
Kommun
Australien
HBK-Nr
994
Den første slik bil hadde justering +/- 6 cm da den kom i 2008. Det var en N+B Arto, en kunne med et par knappetrykk senke bilen maksimalt for så å få den nivelert så godt det kunne gjøres ved å fylle luft i de laveste punktene helt automatisk. De cm justering var i forhold til normal kjørehøyde.
 

JonasS

HBK Medlem
Inlägg
1,440
Kommun
Växjö
HBK-Nr
9235
Är ju omöjligt att svara på centimetern när. Har VB helluft och mätte att det var på håret att den skulle gå in. Visade sig att det var inga problem eftersom det lutade lite uppför innan man körde in och takluckorna sitter mellan hjulaxlarna och därmed hamnade bit ner.
Går att sänka bilen 4-6cm som sagt, däremot kan den i normalläge vara högre än en bil med stålfjädrar. Därför kan det vara svårt att säga något säkert om höjden.
 
Toppen