Dometic kylskåp slutar driva på gasol efter någon timme.?

BobilenBogdan

HBK Intresserad
Inlägg
22
Kommun
Malmö
Hej. Nån som vet lösningen på detta problem? Kylskåpet tänder oftast lätt på gasol men efter nästan varje natt som vi vaknar upp har gasolen slutat brinna och den oranga indikatorn på panelen blinkar utan att försöka återantända igen.
 

muskatten

HBK Medlem
Inlägg
2.570
Kommun
Malmö
HBK-Nr
6390
Nu vet jag inte vart ni befinner er.... men om det är kalt på nätterna så påverkar detta utströmningen av gasen (gasen kondenserar inte) vid låg temperatur.... följden blir att kylen får för lite gas och slocknar.... ni kan isolera regulatorn och slangarna in i H-bilen..... eller köra till varmare breddgrader.... hoppas detta hjälper er....
 

BobilenBogdan

HBK Intresserad
Inlägg
22
Kommun
Malmö
Aha :) kanske kan vara nått sånt då.
Just nu bor vi i bilen i Skåne så ändå över 10grader här. Som tur ska vi snart bege oss söderut mot värmen om 2 dagar så det kanske botar felet :)

Ska rengöra brännare och skorstenen med. Var nog ett tag sen det gjordes.
Tack för tipsen!
 

Knut

HBK Webb
Admin medlem
Inlägg
18.291
Kommun
Australien
HBK-Nr
994
Om en har fått LPG med for stor andel butan så er det problemer når det blir kaldere enn om lag 5 grader der flasken står. Men selv den tyske sommerblandingen bruker å fungere kaldere da de 40% propan fordamper ned til godt under -30. Normal gasol i nordiske land skal ikke ha kuldeproblemer, et lite unntak er for kompositt flasker hvor innholdet kjøles ned og flasken isolerer så det ikke blir varmt nok i den flytende gassen.
 
Toppen