ccs och al-ko

Oboyen

HBK Medlem
Inlägg
25
Kommun
Sollefteå
HBK-Nr
25684
Snälla ge mig lite hjälp i detta då Google inte gör det, men vad är skillnaden och vad innebär det ccs med och utan al-ko chassi. Som sagt, helnovis... men vi vet vad vi gett oss in i iom husbilsköp. vill bara veta vad o vad de är vi köpt med ett ccs chassi? (ingen idiotiförklaring tack)... jag har nu följt det här forat i många, många månader o kunskapen finns utan dess like i forumet, så jag hoppas på lite förklaring av er som vet o kan. Mvh Oboyen (Ps. tog ca 5 månader av idoga besök o lösningar innan vi vart med husbil :) ) Så nu ser vi verkligen fram emot o tuta i köra. istället för charter.... ) See you out there :)
 

Knut

HBK Webb
Admin medlem
Inlägg
18.291
Kommun
Australien
HBK-Nr
994
Fiat CCS er et påfunn fra Fiat - et chassi som de håper kan øke deres markedsandel i husbilmarkedet. Det finnes mange diskusjonstråder om forskjellene mellom CCS og AL-KO AMC. Felles er en større sporvidde bak for bedre stabilitet. AMC er lavere og galvanisert rammechassi med uavhengig torsonsfjæring mens CCS har bladfjærer og stiv bakaksel på et lakkert platechassi. CCS er endel billigere for påbyggerene i innkjøp, men krever litt mer av hvordan påbygget monteres. Største forskjellen er at AMC finnes og med tandemaksel og vesentlig høyere totalvekt. For biler under 3500 kg totalvekt er det lite utvalg av AMC chassi, her er Fiat standard og CCS dominerende. Standard chassi har samme sporvidde bak som foran, ellers er det svært liten forskjell.
 

UssisLeif

FD HBK Medlem
Inlägg
281
Kommun
M
HBK-Nr
22796
Fiat CSS-chassie är ett lågbyggt chassie med stel bakaxel.
Ettt AL-KO chassie är ett lågbyggt chassie med delad bakaxel.
En delad bakaxel a la AL-KO är alltid bättre komfortmässigt än vilken stel bakaxel som helst.
 

Johan&Marie

HBK Medlem
Inlägg
226
Kommun
Mjölby
HBK-Nr
25563
Det är ju olika lösningar för att bygga husbil på stora skillnaden är som jag förstår att alko är lättvikt och galvaniserad samt bredare spårvidd bak. Men det är som jag har förstått det.
 
Toppen