Byta eller "trimma" gasspis

Palte

HBK Medlem
Inlägg
47
Kommun
Herrljunga
HBK-Nr
29965
Hej
Jag har tänkt att byta till en Dreamer Family Van problemet är att den levereras med Dometic HSG 2370R som spis. Den har en låga på 1,8kW och en låga på 1,0kW. Går det byta munstycken eller liknade för att få upp effekten på den lilla lågan? Eller behöver hela hällen bytas ut? Nu har jag 2x1,6kW och det tycker jag är slött. Hemma har spisen 3,2kW på boost...
 

Gunnar

HBK Hedersmedlem
Admin medlem
Inlägg
15.917
Kommun
Malmö
HBK-Nr
5
Jag hade ett liknade problem med allt för svag låga. Jag tryckte försiktig ner en nål i munstycket/dysan och vidgade hålet något. Det gav en betydligt bättre låga.

Anledning till den dåliga lågan, sa man sedan på fabriken, berodde troligen på att man råkat sätta in en spis avsedd för den tyska marknaden. Där har man något högre tryck för gasolen inställt på regulatorn än man har i Sverige.
 

Palte

HBK Medlem
Inlägg
47
Kommun
Herrljunga
HBK-Nr
29965
Det går säkert att öka effekten lite på det viset men går det få upp 1,0kW lågan som dessutom är mindre diameter på till någon matlagnings fungerande effekt? Är det samma gänga på munstycket så det räcker att byta ut det mot ett större? Någon som har koll på det?
 

Gunnar

HBK Hedersmedlem
Admin medlem
Inlägg
15.917
Kommun
Malmö
HBK-Nr
5
Visst finns det möjligt att byta dysa/munstycke, kontakta något gasolföretag eller spistillverkaren.
 
Toppen