• Vill du prova på "Ett måste i varje husbil"? Klicka på "Husbilsplatser" i den blå menyraden.
    Våra demo-husbilsplatser finns i Göteborgs Norra Skärgård
    Mer information om programmet, klicka här.

Bränsle till dieselvärmare

renegade

HBK Intresserad
Inlägg
5
Kommun
Vilhelmina
Är på G att installera en 5kwh dieselvärmare i garaget på min HB, Fiat Ducato -09. I leveransen av värmaren så medföljde en 10l bränsletank som jag tänkt att montera i garaget. Det är kanske inte optimalt att ha en extratank i garaget, lukt, risk för spill vid tankning mm eller? Har därför börjat fundera på att dra en bränsleslang fram till den befintliga dieseltanken i bilen. Är det någon som gjort något liknande? Hur kommer man åt tanken för att montera ett dykrör eller liknande? Finns det förberett för eftermontage i tanken? Är det någon som har en extratank monterad och hur funkar det, för o nackdelar? Har svårt att finna tips om detta på nätet. Jag har inte tänkt att T:a i på befintlig bränsleledning.
Många frågor blev det, hoppas på tips och ideer, tack.
 

Åsa o Hasse

HBK Medlem
Inlägg
1.528
Kommun
Helsingborg
HBK-Nr
17594
Jag kopplade min på returen från dieselpumpen. Det satt en icke fungerande Webasto i bilen och den kopplingen använde jag till min. Om detta funkar på alla bilar vet jag inte.
 

Abris52

HBK Medlem
Inlägg
418
Kommun
VÄSTERÅS
HBK-Nr
16511
Kollade idag hur jag kan ansluta min dieselvärmare till min ordinarie bränsletank, kröp under bilen och hittade följande pump som låg på sidan om tanken.
Det sitter ingen dieselvärmare i bilen sedan tidigare. Man vad används denna pump till?
Sitter inte motor pumpen i tankens nedsänkta armatur?
 

Bilagor

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
4.669
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Vår Truma värmare är kopplad på samma ledning som motorvärmaren (Eberspächer) dock med egen pump. Den ledning ligger lite högre ovan botten på tanken för att inte dränera helt all diesel med risk att inte kunna starta motorn sen.
Vi värmde oss i vintras (+10˚C om nätterna) med ca 1 liter diesel/natt så en dunk på 10 liter kanske inte håller mer än en dryg vecka(?).
 

Aquila51

HBK Medlem
Inlägg
5
Kommun
Piteå
HBK-Nr
26611
Det ser ut som en pump till dieselvärmare. Kanske du har en s.k tillsatsvärmare, jag hittade en sådan på min husbil (mercedes sprinter).
 

widdewidda

HBK Medlem
Inlägg
19
Kommun
Östersund
HBK-Nr
14661
Har samma fråga som Abris52. Hur får man upp den stora ringmuttern som håller dieselpumpen utan specialverktyg. Någon som har ett bra knep.
 

tordan

HBK Medlem
Inlägg
678
Kommun
Motala
HBK-Nr
22905
Med en dåres envishet och med ett stort mått av försiktighet, så brukade jag en dylik oljefilteravdragare för ändamålet.
Det är viktigt att man får hela avdragaren att följa med i rörelsen, så att inte käftarna spänner ihop plastringen, bara så mycket
att de greppar bakom nabbarna och sedan försiktigt lirka runt med plastringen tills den släpper.
Pumpen sitter fjädrande mot botten på tankbotten, så det underlättar att samtidigt trycka ner densamma...
den studsar upp c:a 5 cm när ringen är helt lossad.

Detta gör, att det är rätt tålamodsprövande vid återmonteringen, att få plastringen att greppa i gängorna, samtidigt som man trycker ner
pumpen och får den blå tätringen i rätt läge. Sedan får man dra åt plastringen en liten bit i taget, samtidigt som du måste justera pumpens
läge mot pilmarkeringen rätt i förhållande till markeringen.

Men det går lika bra med selleri, eller rättare sagt ett annat verktyg, som kanske är bättre anpassat.
Avdragaren är inte optimal, men den fungerade för mig.

1593375776065.png
 
Toppen