Betalväg Portugal

skoogis

HBK Medlem
Inlägg
971
Kommun
Trosa
HBK-Nr
364
Det stämmer, vid vissa gräns stationer kan man registrera bilens registeringsnummer med ett betal kort. Kör på grönt dras på kontot. Har man missat går det att kontant betala vid väg stationer. Kan tydligen även bara köra, med då kommer det faktura då småningom.
 

Livibil

HBK Medlem
Inlägg
2,125
Kommun
Oskarshamn
HBK-Nr
11764
På de med automatisk betalning via registrering kan du inte betala vid några stationer. Vi missade detta helt förra hösten när vi körde där. Ingen faktura ännu men den kanske kommer.
 

Chaplin

HBK Medlem
Inlägg
3
Kommun
Ale
HBK-Nr
19612
Hösten 2018 körde vi till Lissabon med husbilen.Passerade gränsen från Spanien efter Salamanca. Där man skall registrera sitt betalkort låg inte vid gränsen utan flera km in efter gränspassagen. Där blev bilen registrerad och hopkopplad med betalkortet sen var det bara att köra. På vägen ner mot kusten var det flera "avläsningsplatser" (ser ut som trängselskattsavläsningarna i Göteborg) och avgifterna drogs automatiskt på Masterkortet. Men men OBS OBS det finns minst 2st vägbolag i Portugal vilket vi inte observerade när vi körde från Lissabon och österut utan missade vägtullen och hade ingen biljett att stoppa i läsaren, detta kostade oss 100 euro + 7 euro som var avgiften för sträckan vi åkt. Surt.
 

ArneF

HBK Medlem
Inlägg
52
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
14141
Gå in på portugaltolls.com så får du den kompletta informationen. Vi brukar använda alternativet ”Easy Toll”. Det skaffar man vid någon av de fyra stationer innanför gränsen, som är angivna på den portugisiska hemsidan. För de betalvägar som inte använder ”Easy Toll” betalar man, eller tar betalkort, direkt där betalvägen börjar. Nere vid sydkusten kör vi alltid gratis på 125:an, som nu är till största delen i bra skick.
 

Kaj o Gisela.p

HBK Medlem
Inlägg
1,977
Kommun
Varberg
HBK-Nr
7379
Du kan också köpa ett toldcard på nätet eller på ett postkontor (CTT) beloppen finns på 5, 10, 20 och 40 € Skulle du sedan komma in på en obemanad betalväg aktiverar du kortet på via ett SMS.
MEn allt finns i Arnes länk ovan.
 

Majzzan

HBK Medlem
Inlägg
1,053
Kommun
Uppsala
HBK-Nr
6691
Registrerar man sig inte kommer räkning med posten efter några år ( om man kört på de vägarna). Reg gäller bara en månad vilket jag inte tänkte på 2015 o 2016. I somras kom räkningen för -15 efter nästan 4 år! Så den för -16 dyker väl upp nästa år :twitcy:
 
Toppen