• Vill du prova på "Ett måste i varje husbil"? Klicka på "Husbilsplatser" i den blå menyraden.
    Våra demo-husbilsplatser finns i Göteborgs Norra Skärgård
    Mer information om programmet, klicka här.

Behöver hjälp med en plåtis.

F

F.d. 28605

Guest
Hej.

Har varit inne på erat forum från och till och läst en hel del om olika lösningar och saker ni håller på med. Jag har fastnat för att bygga en plåtis med mc-garage och säng liggandes ovanför.

Jag har nu hittat en Peugeot boxer l2h2 som jag finner väldigt intressant. Jag behöver dock hjälp med en sak. Jag kollade runt försäkringar på denna bil och fick en genomsnittlig kostnad på ca 1500kr/mån, vilket jag finner absurt.

Den står ju nu reggad som lastbil om man slår på den (lätt antar jag). Jag skall bygga fast sovplats,matplats och sittplats. Vilket jag har förstått räcker för att typa om den till PB2.

Så min fråga är hur priset kommer att ändras efter omtypningen. Försäkring/skatt mm. Jag slog på en liknande modell som var fabriksombyggd till en camper och stod typad som PB. Och försäkringen på den slutade på ca 500kr/mån, är det något sådant jag kan vänta mig eller vad säger ni alla här?

mvh H
 

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
4.669
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Sv: Behöver hjälp med en plåtis.

Vi bygde om vår transportbil (lastbilsreggad) till husbil (PB2) och fick något högre försäkring men mycket högre skatt, vilket i sin tur var mer korrekt pga övernattningsmöjligheter. Genom avtal mellan HBK och Folksam har vi även 183 dagars försäkring vid resor inom EU. Ingen av försäkringar har kostat oss över 500:-/månad, troligen för att bilen fortfarande är så pass ny.
 
Toppen