Anlägg en ställplats, finns finansiellt stöd att söka

Tommy Dynér

HBK Redaktör
Inlägg
8.904
Kommun
Söderhamn
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2021
FE98B6E9-FEE2-4282-9A09-BCC180A72963.png

Läser på Tillväxtverket hemsida om en ny satsning på landsbygden,

Finansiering för landsbygder - Investeringar i turism och rekreation​


Stödet som ingår i EU:s landsbygdsprogram, finns tillgängligt mellan 2021-2024/25 och har en budget på cirka 95 miljoner kronor.

Eftersom det finns en brist på ställplatser runt om i landet och vi med husbilar besöker gärna den svenska landsbygden, kanske det här kan vara en väg att att få hjälp med finansieringen av ett sådant projekt.

Läser: ”En investering måste också se till hela den turistiska leveranskedjan som omfattar resa, äta, bo och göra, där alla delar är viktiga för att locka besökare och bidra till landsbygdsutveckling”. I den leveranskedjan bör absolut ställplatser vara en självklarhet.

I höst finns möjlighet att söka pengar, satsningen vänder sig till företag i landsbygder och sker i samarbete med EU:s landsbygdsprogram.

Attraktiva platser och miljöer är viktiga för Sveriges landsbygder, både som besöksmål och för att driva verksamhet i. Det finns stor potential i att utveckla besöksnäringen på landsbygderna, eftersom det skapar nya jobb för alla som bor i och vill flytta till landsbygder.
Källa: Tillväxtverket

Tommy
 
Toppen