Vilken väg ?

Tråd startad i 'Under Markisen' av Eva & Ulf, 11 Oktober 2018.

 1. Eva & Ulf

  Eva & Ulf HBK Medlem

  Inlägg:
  203
  Kommun:
  Varberg
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  1242
  Hej på er alla

  Vi är tre husbilar som ska till Spaniennu i Okt. vi har kört via Luxemburg eller Mulhouse tidigare och undvikit betalvägar så mycket som möjligt på vägen ner , våra bilar är 12m.långa och över 7,5 ton.
  Nu till vår undran vi har tänkt oss åka annan väg via Portugal från Belgien är det någon som kan tipsa oss om bra betalfria vägar ( så mycket som möjligt ) då ingen av oss kört till Portugal tidigare.
  Ni får även tippas oss om väg/betal avg. i Portugal ( verkar vara rörigt ) vore bra att få aktuell info.

  Mvh Ulf
   
 2. Kaj o Gisela.p

  Kaj o Gisela.p HBK Medlem

  Inlägg:
  1,810
  Kommun:
  Varberg
  Medlemskap:
  2029
  HBK-Nr:
  7379
  Här är en karta över betalvägar i Portugal. Lättast tycker vi det är att rega med kreditkort vid stationer som finns när man kör in i landet. Sedan är det bara o köra. Vill man ha andra alternativ så finns det på www.portugaltolls.com där det även finns en PDF fil med karta o ladda ner. I Spanien är det AP-XX vägar som kostar medan A-xx är fria av de större vägarna.
   

  Bifogade filer:

  Gork gillar detta.
 3. Eva & Ulf

  Eva & Ulf HBK Medlem

  Inlägg:
  203
  Kommun:
  Varberg
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  1242
  Tack Kaj & Gisela för infon.om Portugal, Spanien och Östra delen av Frankrike kan vi rätt så bra men Västra delen av Frankrike har ingen utav oss varit och vi tycker att 20:-skr./milen på motorvägarna i saftigaste laget ( 3 axl.fordon ) så har ni eller ngn. annan tips på Nationalvägar i Västra Frankrike så vore vi tacksamma.
  Mvh U & E
   
 4. knarrevik

  knarrevik HBK Medlem

  Inlägg:
  17,515
  Kommun:
  Lysekil
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  3172
  Enklast är att sätta ”Ej betalväg” på navigeringsappen så är problemet löst.
  På köpet får man se så mycket mer av landskapet. Likadant med motorväg.
   
 5. Marianne & Ranko

  Marianne & Ranko HBK Medlem

  Inlägg:
  4,548
  Kommun:
  Göteborg
  Medlemskap:
  2020
  HBK-Nr:
  12537
  ...dessutom ska man helst välja "lätt" väg (inte "snabb" eller "kort") för då kan det bli hur smalt och trångt som helst. En gång hamnade vi i villaområde trots att vi kunde se stora vägen en bit bort. Därefter har vi har lärt oss att kolla rutten kvällen innan.
   
  J.Bergsten och Zeylon gillar detta.
 6. knarrevik

  knarrevik HBK Medlem

  Inlägg:
  17,515
  Kommun:
  Lysekil
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  3172
  Snabb väljer jag ofta men kort kan sluta hur illa som helst!
   
  MaJe, enokalma och Marianne & Ranko gillar detta.
 7. surtecruisers

  surtecruisers HBK Medlem

  Inlägg:
  1,066
  Kommun:
  Kungälv
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  4687
  ja men inte lätt när fordonen är långa och väger över 7.5 vi har kört ner nu två ggr och undvikit betalvägar i frankrike och portugal samt spanien men skulle nog inte velat haft större fordon än vad vi har på vissa av de sträckorna ? autovia i spanien inga problem ! lycka till
   
 8. F.d. 24550

  F.d. 24550 Guest

  Diesel är dyrt i Frankrike, ungefär som här hemma. Väljer man betalväg så kan sträckan bli kortare samt att man kommer fram snabbare. Att inte välja betalväg kan bli lika dyrt eller dyrare. Vi har börjat tänka om när det gäller detta. Det beror på vad man vill. Är det bara fråga om transportsträcka så skulle jag ta betalväg åtminstone bitvis.
   
 9. Lassej

  Lassej HBK Webb Admin medlem

  Inlägg:
  3,498
  Kommun:
  Kävlinge
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  9593
 10. Wberger

  Wberger HBK Medlem

  Inlägg:
  2,828
  Kommun:
  Lund
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  2577
  15 20 kr milen i betal är mycket pengar och du får mycket diesel för detta. Frankrike är trevligt och kör man inte betal kan man istället ta en extra övernattning. Gratis eller för några Euro på en ställplats som det finns många av.
   
  surtecruisers och WillyPe gillar detta.
 11. F.d. 24550

  F.d. 24550 Guest

  De flesta husbilar drar ungefär 1 liter diesel per mil, och en liter diesel kostar ca 15-16 kr. Om du undviker betalväg och får köra 20 mil i stället för 10 så har du inte sparat några pengar på att utesluta betalväg, men du förlorar i tid och får kanske betala för extra övernattningar. Allt hänger på vilka avsikter man har med resan. Vill man t ex ner till Biarritz för att surfa i ett par veckor så är man nog inte så intresserad av att irra omkring på franska landsbygden i rondeller och farthinder. Men det är upp till var och en hur man vill göra.
   
  smålänningen gillar detta.
 12. F.d. 24550

  F.d. 24550 Guest

  Trådskaparen frågar efter bra betalfria vägar. Vi är till Frankrike varje år och de betalfria vägarna är så gott som alltid sämre än betalvägarna. Kör man betalfria vägar får man räkna med rondeller, farthinder (gupp), mycket och ofta tung lastbilstrafik. Ibland har vi hamnat på vägar som är så dåliga att vi inte kunnat köra fortare än 40 trots att 80 är tillåtet. Ibland är vägen så smal att det är problem för två bilar att mötas.

  En bra betalfria väg om man kör genom Normandie är att köra A84 från Caen, fortsätta mot Rennes och ner till Nantes. Denna sträcka har motorvägsstandard och är gratis.
   
  surtecruisers och Diesel Doris gillar detta.

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.