Som ringar på vattnet, från Grekland till Askimsbadet

Tråd startad i 'Miljötips för Husbilen' av Marianne & Ranko, 10 Oktober 2017.

 1. Marianne & Ranko

  Marianne & Ranko HBK Medlem

  Inlägg:
  3,800
  Kommun:
  Göteborg
  Medlemskap:
  2020
  HBK-Nr:
  12537
  Läste här på forumet för nå'n månad sen om initiativet av några entusiaster att göra en storstädning av Grekiska stränder. Undrar om inte Amstel hade sina fingrar i det äventyret(?) Vilken bra idé som kanske smittar av sig tänkte jag... ...och nu var det dags!

  Igår var vi utanför Askimsbadet och städade vår husbil inför stundande vinterresa. Solen sken som aldrig förr och värmde gott trotts nordliga vindar. Idag var vi på samma plats och vad hittar vi då? Någon hade bytt bromsklossar och slängt sina gamla mitt på parkeringen. Längre upp på en annan P-plats var det någon som hade tömt bilens papperskorg utanför sin förardörr.

  Jag höll på med att fastsätta gasoltuben (gasoltank) som börjat glappa och tänkte inte mer på skräpet, men när vi väl skulle iväg då fanns det inget skräp kvar. Frågade Marianne vad som hade hänt och då berättade hon att hon hade plockat upp allt och slängt i papperskorgen. Tänkte, herre gud, hon har inte ens läst något om Grekland initiativet, utan gjorde det ändå!?!?! Kan inte säga annat än att jag har börjat gilla den här typen av initiativ. Nästa gång är det jag som kommer att böja mig och plocka upp efter någon annan, ser inget fel i det, bara positivt.

  Det kommer alltid att finnas skitgrisar som skräpar efter sig och då är det inte helt fel om det finns en motsatts. Vad hjälper det att vara arg och gnällig, betydligt lättare att plocka upp och göra det bra för nästkommande besökare, med eller utan HB. Hoppas att den Grekiska "skicka vidare-smittan" sprider sig vidare...

  Så här vill vi inte ha det!
  strandskräpning.jpg
  Källa: Internet
   
 2. Roffe S

  Roffe S HBK Medlem

  Inlägg:
  384
  Kommun:
  Östersund
  Medlemskap:
  2018
  HBK-Nr:
  260
  Sv: Som ringar på vattnet, från Grekland till Askimsbadet

  Det finns motsvarande ,inom geocachingen så har vi något som heter CITO
  Ett event/ träff där geocachare träffas och städar t.ex en mysig rastplats eller badstrand sen fikar vi tillsammans ,Cito = cache in trash out
  Roffe i Östersund
   
  anjohn och Iréne och Kjelle gillar detta.

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.