1. Blir du medlem nu i Husbilsklubben.se och betalar inträdesavgift och årsavgift så gäller årsavgiften både för resterande del av 2019 samt hela år 2020. Mer information finns här: www.husbilsklubben.se/ny

  Husbilsklubbens årsmöte år 2020 kommer att hållas i Mariestad. Mer information finns här: Årsmöte 2020

  Stäng meddelande

Sahlgrenska sjukhuskatten fick min njure?

Tråd startad i 'Hälsoresan' av Alve, 24 Juni 2016.

 1. Alve

  Alve HBK Medlem

  Inlägg:
  2,687
  Kommun:
  Ödeshög
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  338
  Nu är det 10 år sedan jag donerade en njure till min son. Vill berätta om gudarna på Sahlgrenska vars vita rockar slänger ända ut i korridorväggarna. Kirurgerna på transplantationsavdelningen anses nog vara felfria. Det visade sig att det fanns oskickliga klantskallar där också. Man förstörde min njure vid uttaget. Försökte dölja det och ljög för anhöriga om anledningen.

  Då man inte har så väldigt långt kvar i jämmerdalen känns det nödvändigt att berätta för någon om hur det kan gå till. Vet att jag kan sälja berättelsen till kvällstidningarna men vill inte slå mynt av det. Dock måste några få veta hur det kan gå till. Det blir nämligen väldigt tyst från ansvarigt håll.

  :cool:
   
 2. Zero

  Zero HBK Medlem

  Inlägg:
  1,227
  Kommun:
  Ekerö
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  3061
  Sv: Sahlgrenska sjukhuskatten fick min njure?

  Ditt inlägg väcker många frågor, vad hände egentligen och vad blev följderna?
  //Åke
   
 3. Bennsan

  Bennsan HBK Medlem

  Inlägg:
  4,930
  Kommun:
  Vänersborg
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  12368
  Sv: Sahlgrenska sjukhuskatten fick min njure?

  Klanskallarna finns nog överallt. Vi har här i Brålanda en läkare som skulle platsa som cykelrepratör. Själv har jag bara gott att säga om Sahlgrenska & deras personal som tog mycket väl hand om mej då jag nyligen gjorde en by-passoperation där. Skickliga läkare & en underbar vårdpersonal som gjorde sjukhusvistelsen behaglig & fick allvarligheten i det hela att förblekna. Detta är en av de "behagligaste" kontakterna jag haft med sjukvården.

  Bennie
   
  BigSpender gillar detta.
 4. BigSpender

  BigSpender FD. HBK Medlem 2016

  Inlägg:
  1,181
  Kommun:
  Mariestad
  Medlemskap:
  2016
  HBK-Nr:
  19896
  Sv: Sahlgrenska sjukhuskatten fick min njure?

  Rätt så. Vill det sig illa, kan det gå snett ordentligt.
  Men sedan detta med ansvar. Vi är lite dåliga på sådant, speciellt organisationer. Mer precist landstingen och vården. Hur skall man ersätta smärta och felaktiga ingrepp? Jag vet, med en ärlig förklarning hur och varför det gick som det gick, och att det skall aldrig ske mer.
  Med detta är för svårt för vissa. Det finns många karriarister med vassa armbågar som agerar inom vården. Patienten känner sig liten och är det också. Inte riktigt lika illa som om man blivit illa behandlat av Polisen vilket också händer ibland, men nästan lika illa är det. Det värsta för den drabbade är nog omgivningens oförstålse då man framför kritik mot våra "perfekta" system....
   
  Chippen, Calle CC, Bennsan och 1 annan gillar detta.
 5. Alve

  Alve HBK Medlem

  Inlägg:
  2,687
  Kommun:
  Ödeshög
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  338
  Sv: Sahlgrenska sjukhuskatten fick min njure?

  Personalen var fantastisk. Jag var väl omhändertagen och kallades VIP. Efter operationen märktes det naturligtvis att personalen hade svårt att hantera det också.

  Tack vare ärliga läkare som hade till uppgift att operera in njuren på mottagaren så fick jag veta sanningen. Annars var det meningen att vi skulle tro att det var något fel på min njure. Efter tre operationer fick min son en njure från en avliden person. Den fungerar fortfarande bra.

  Eftersom syftet uppnåddes trots en skakande omväg så har jag inte bråkat särskilt mycket. Jag känner mig inte som någon "rättshaverist" men kände till slut ett behov att berätta för några fler än våra anhöriga.
   
  sören.h, Chippen, brogu och 9 andra gillar detta.

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.