Sålt och köpt en ny husbil, tror jag, eller vi vet inte, vi får se!

Tråd startad i 'Under Markisen' av Chippen, 15 Maj 2019.

 1. Chippen

  Chippen HBK Medlem

  Inlägg:
  1,356
  Kommun:
  Södertälje
  Medlemskap:
  2021
  HBK-Nr:
  12955
  Ja så märkligt är det...

  Vi skulle besöka en butik som öppnade först en timme senare än vad närmaste husbilsfirma fanns, så vi bestämde oss för att och titta på deras husbilar. Efter en stund kommer det fram en säljare och säger att här har ni ett kostnadsförslag på er husbil som stod utanför butiken och den husbil vi var intresserade av, utan att vi ens hade nämnt något.

  Kändes jobbigt för det blev ju så lätt att bara lämna in vår bil och få en BETYDLIGT nyare husbil, det är inget spontanköp i sig då vi haft ögonen på just den modellen ett par år.

  Vi åkte hem och funderade över natten sen kontaktade vi säljaren och sa att vi vill testköra husbilen och vi accepterar vårt inbytespris samt deras försäljningspris. Vi frågade om vi skulle ta med vår husbil så dom kunde göra en ordentligare besiktning men fick till svar att kom med personbilen. Vi testkörde den nya husbilen och bestämde att vi köper den med samma överenskommelse som hans kostnadsförslag, sänker dom priset på vår inbytesbil så skall vi sänka priset med motsvarande summa på den nyare husbilen.

  Dom ska tydligen kika på om den är fuktskadad eller krockad när vi ska hämta den nyare husbilen om en vecka, är den inte det så gäller vår överenskommelse annars får VI bryta överenskommelsen om dom kommer med ett nytt inbytespris.. Fungerar det här klanderfritt så var det väldigt smidigt, fast jag känner att dom i efterhand ska leta fel på den gamla inbyteshusbilen precis när vi ska hämta den nya, känns inte speciellt bra att inte veta om vi kommer åka hem med den nya eller den gamla igen.:confused:.

  Tanken var från början att sälja våran husbil privat, men eftersom jag bara tror att jag får ca 10% mer på den försäljningen, samt att den nyare husbilen kostar ungefär 10% mindre i Tyskland så tycker vi inte att det är värt besväret.

  Konstigt är det iallafall...
   
  Lasseboy och WillerWalle gillar detta.
 2. Topaz

  Topaz HBK Medlem

  Inlägg:
  474
  Kommun:
  Tranås
  Medlemskap:
  2023
  HBK-Nr:
  20987
  Vad blir det för ny bil tror du?:twitcy:
   
 3. Chippen

  Chippen HBK Medlem

  Inlägg:
  1,356
  Kommun:
  Södertälje
  Medlemskap:
  2021
  HBK-Nr:
  12955
  Tja det vet man ju iofs inte, men jag anar att det kan bli en Hymer 2016.
   
  Lasseboy gillar detta.
 4. Sune & Eva

  Sune & Eva HBK Medlem

  Inlägg:
  106
  Kommun:
  Varberg
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  6697
  Vilken modell söker du på Hymer 2016 och vad ligger priset på idag ?.
   

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.