Ordföranden har ordet den 25 Oktober 2011.

Tråd startad i 'Ordförande har ordet' av LasseLarsson, 25 Oktober 2011.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
 1. LasseLarsson

  LasseLarsson HBK Medlem (P)

  Inlägg:
  551
  Kommun:
  Perstorp
  Medlemskap:
  2021
  HBK-Nr:
  1108
  Kära husbilsvänner.
  Personligen är jag glad idag för jag skall hämta hem min kära hustru från sjukhuset, där hon gått igenom en tarmoperation. Livet blir lite lättare igen.

  Vi har nu genomfört Nolia och Elmiamässan med egen monter för första gången och resultatet har varit fantastiskt. Jag har själv varit funktionär på bägge mässorna och befunnit mig i verkligheten. Ett stimulerande arbete, då jag bara träffat glada positiva människor.
  Höjdpunkten på Elmia var kaffedrickning och att man kunde bli medlem direkt på plats och därmed få access till hemsidan. Ett stort bekymmer, som dök upp hela tiden, var att många inte kunde navigera på hemsidan. Jag tror, att vi många gånger tar det som självklart, att folk kan hantera en dator. Så är det inte och det finns även medlemmar som skäms för detta.
  Snälla ni gör inte det. Klubben är skyldig att rätta till detta och hjälpa till så gott vi kan. Vi är ju en internetbaserad klubb och då gäller det att alla kan hänga med.
  Styrelsen har därför beslutat att vi skall ordna träffar över hela landet där vi lär oss att navigera på hemsidan, hur man på bästa sätt lägger in foto, samt hur vi skall hantera en GPS. Tanken är att man hyr in sig i en lokal, som redan har tekniska hjälpmedel. Ett bra exempel är skolor, där denna utrustning redan finns. Man kopplar ihop ett nätverk av våra datorer, förslagsvis tjugofem stycken. Det blir då tjugofem bilar och femtio personer samt en instruktör, som vi har många inom vår egen klubb. Visa i lugn och behaglig takt, hur allt fungerar, ordna knyte på kvällen och umgås för att fortsätta genomgången på söndagen.
  Kostnaden skall klubben stå för vad gäller körersättningen för en instruktör och hyra av lokal. Detta skall givetvis budgeteras och presenteras för nästa årsmöte.

  På Elmia kom Transportstyrelsen och hälsade på, vilket var glädjande. Vi var också inbjudna till Riksförbundet Mobil Fritids "RMF" möte som åhörare. Vi fick en dagordning i handen där det stod. NB. Samtliga beslut under mötet fattas med enkel majoritet av stiftarna. Inbjudna gäster medges rätt att ställa frågor och framföra synpunkter vilka dock inte kommer att protokollföras.

  Snacka om att vara inbjuden med armbågen. Givetvis framförde vi inget eftersom det ej protokollfördes. En intressant iakttagelse var, att stiftarna skulle skärskåda våra stadgar, om dessa kunde godkännas vid en eventuell ansökan om inträde. Det tolkar jag som översittarefasoner. Man ville även fungera som någon slags domstol om det fanns konflikter i eller mellan olika klubbar. Man satte demokratin ur spel genom att reducera alla klubbar till en röst oavsett storlek på klubb. Avgift per klubb 200:-.
  Stiftarna är Caravan Club, Motorhome club of Sweden, MHF Camping samt Kabe husbilsklubb. Deras kansli är beläget i Örebro hos Caravan Clubs kansli. För vår del hade vi inget mandat att ingå i ett samarbete. Vi jobbar på uppdrag av vårt årsmöte och där ingår inget bildande av riksförbund.

  Styrelsen har tittat från alla möjliga håll och även haft en seriös utredning genom kommungruppens försorg. Vi har kommit fram till, att inte driva frågan längre, då vi ej kan se några vinster för HBK:s del.

  Styrelsemötet i Norra Sandsjö genomfördes i helgen som ett arbetsmöte där webb, valberedning och revisorer var inbjudna så även Henrik Nielsen, som rapporterade om senaste nytt i Folksamaffären. Alla vet att det gnisslade i samarbetet och Folksam gjorde en pudel på Elmiamässan. Tack vare Henriks envishet är vi tillsammans på banan igen. Hjärtligt tack för den insatsen.

  Vi har tråkigt nog två avhopp i form av sekreteraren Kjell och valberedningens ordförande Anita. Detta beroende på interna stridigheter i styrelsen. Jag vill här tacka er för denna tiden och kanske har vi alla lärt oss något nytt. Stridigheterna utreddes inför hela arbetsmötet. En del beror på rena missförstånd. Hoppas nu att vi kan gå vidare för klubbens bästa. Till yttermera visso så är det inte en mänsklig rättighet att få reda på alla detaljer. Vi vill inte hänga ut personer, så ni får hålla tillgodo med denna informationen.

  Nu över till trevligare grejor. Ekonomin är god i klubben. Jag vill här förtydliga en del om ersättningar eftersom vi tyvärr ibland blir ifrågasatta. Alla som gör ett uppdrag för klubben får 18.50 per mil. Som ni ser lägger vi själv till pengar. Vi får 300:-/år för telefonkostnader. Vi träffades fredag-lördag och söndag och klubben stod för ett mål mat samt två frukostar. Hyra av lokal 1300:-, städningen betalade vi själva för. De som påstår att vi lever lyxliv är bara elaka.

  Jag har haft en del samtal med Krister revisors käresta Ursula om hjärtstartare. Nu har vi beslutat att en knapp på framsidan skall finnas som länkar oss till var hjärtstartare över hela landet finns. Det framkom att en sådan borde finnas vid våra större träffar och jag lovar er att vi jobbar vidare på det. Finns det någon i klubben som vet mer om detta vill jag gärna att ni hör av er.
  Upplysningsvis vill jag informera om att kommungruppen väljer och avsätter sig själva, det är inte styrelsen som hanterar detta.

  Ser nu framemot firandet av vårt femårsjubileum. Själv firar jag mitt i Limhamn. Ha det bra och skulle ni bli deppiga i vinter så varför inte sjunga " flickorna från Småland" den kan vi ju alla eller hur? I mitt nästa inlägg skall jag förklara.
   
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.