1. Blir du medlem nu i Husbilsklubben.se och betalar inträdesavgift och årsavgift så gäller årsavgiften både för resterande del av 2019 samt hela år 2020. Mer information finns här: www.husbilsklubben.se/ny

  Husbilsklubbens årsmöte år 2020 kommer att hållas i Mariestad. Mer information finns här: Årsmöte 2020

  Stäng meddelande

Ordföranden har ordet den 2 aug. 2008

Tråd startad i 'Ordförande har ordet' av Carina, 2 Augusti 2008.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
 1. Carina

  Carina HBK Valberedning

  Inlägg:
  5,177
  Kommun:
  Tyresö
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  6
  För många är semestermånaden redan över, men har man husbil så fortsätter resandet långt in på senhösten eller kanske hela året.

  En del har kanske varit på sin första husbilssemester och säkert redan blivit lika bitna av husbilsåkandet som alla vi medlemmar i klubben.

  Andra har säkert sett vår dekal på någon husbil under sommarens resor och blivit nyfikna och därför tittat in på vår hemsida. Tillströmningen av nya ”Intresserade” och medlemmar har fortsatt under hela sommaren.

  Eftersom vi är en ideell förening, sköts klubben och hemsidan av medlemmar som gör detta på sin fritid och det är väldigt mycket tid som de lägger ned för att Ni ska trivas.

  Har man krav på vad som ska göras eller hur något ska skötas så måste man själv vara beredd att ta aktiv del i arbetet.

  Mycket har hänt sedan klubben startade, och många har gjort ett fantastiskt arbete vilket bl.a. framgår av hemsidan.

  Vi håller på att skapa goda kontakter med olika kommuner för att få dem att ta fram ställplatser, men eftersom detta är nytt för de svenska kommunerna, måste vi ha lite tålamod och ge dem en chans att sätta sig in i frågan.

  På hemsidan och i enskildas kontakter med kommunerna har det varit både otrevliga skriverier och mail till de ansvariga. Detta är absolut inget klubben ställer sig bakom, detta riskerar enbart att förstöra för våra framtida goda relationer med kommunernas representanter.

  Alla har självklart rätt att som enskild person kontakta sin kommun och ansvariga, men ej i egenskap av medlem i Husbilsklubben.se. Detta får endast ske av styrelsen eller av styrelsen utsedda representanter.

  Vi ser det som ett långsiktigt arbete att tillsammans med kommunerna utveckla landets ställplatser. Det behövs tid för att också myndigheterna skall hinna inse den utveckling som sker inom husbilsturismen och vi behöver därför informera dem om detta nya sätt att resa.

  I Tyskland och Frankrike har man haft husbilar längre och i större mängd än hos oss. Där har man förstått värdet av denna typ av turism som gynnar kommunernas näringsidkare och har därför en positiv syn och attityd till husbilar.

  I vår ställplatslista, som många medlemmar bidragit till, finns både information och bilder på platser som man besökt och som ansetts lämpliga att stanna och eventuellt övernatta på. Dessa platser har varit till stor nytta för många, men vi ska veta att alla platser inte är lämpliga att övernatta på. Detta måste dock var och en som kommer till platsen själv avgöra.

  Jag hoppas att när man besöker dessa platser visar hänsyn till eventuell skyltning och omgivning, det kanske inte är så lämpligt att fälla ut markiser och ställa ut möbler mm.

  Ett fint erbjudande som klubbens medlemmar nyligen fått är ett gratis exemplar av det första numret av tidningen ”Husbil test” som utkommer inom kort.

  Tidningen skickas ut till alla medlemmar utan några som helst krav på prenumeration eller liknande. Undantagna är de som uttryckligen svarat ”nej” på hemsidan.

  Styrelsen vill tacka förlaget för detta fina erbjudande och beklagar att inte alla medlemmar obetingat tagit emot detta. Jag är dock övertygad om att det stora flertalet är glada för erbjudandet och ser fram emot sitt exemplar av tidningen.

  Till slut vill jag tacka alla goda krafter som bidrar till Husbilsklubben.se’s stora framgång.

  Kör försiktigt och visa hänsyn
  Carina
   
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.