Ordförande har ordet 17 aug 2010

Tråd startad i 'Ordförande har ordet' av Kurt JL Nilsson, 17 Augusti 2010.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
 1. Kurt JL Nilsson

  Kurt JL Nilsson HBK Medlem (P)

  Inlägg:
  908
  Kommun:
  Laholm
  Medlemskap:
  2024
  HBK-Nr:
  50
  Helt otroligt vad tiden går fort, tycker jag. Några säger att det har med åldern att göra. Semestern är slut och nu väntar arbete i många långa månader innan det är semester igen. Men det känns ändå som att det finns många sköna husbilshelger framöver i höst. Att åka husbil är för många något man sysslar med hela året. Inte alla - men har du inte prövat - ge det en chans och du kommer att upptäcka en ny dimension av husbilslivet.

  När det blir sensommar och höst drar träffarna åter igång. Hela hösten finns det träffar som arrangeras med olika teman. Att åka på träff är ett sätt att skapa nya kontakter och skaffa nya vänner. Finns det ingen träff med tema som passar ditt intresse, kanske du själv kan ordna en - ännu finns det många helger lediga.

  Varje sommar förs diskussioner här på forumet var alla HBKáre befinner sig. Ingen har sett någon, ingen har träffat någon. Kanske inte så märkligt för vi åker ju oftast runt och stannar inte så länge på varje ställe. Hur många man träffar är också beroende av var man själv befinner sig. Hade jag haft som mål att träffa så många HBKáre som möjligt, skulle jag stå hela sommaren i Heiligenhafen. Under de dagar vi var där träffade vi säkert 20 - 25 medlemmar. Men ju längre söderöver man kommer, ju sällsyntare blir dekalen. Trots detta träffade jag medlemmar även i södra Tyskland.

  Ett annat viktigt ämne som debatterats, är var vi får stå med våra husbilar. Frågan har varit aktuell sedan klubben bildades och därför finns det nu två olika arbetsgrupper som arbetar med frågor runt husbilsplatser. Dels HBK Kommunkontakter som kommer att arbeta med hur vi ska påverka kommuner och privatpersoner att anlägga fler husbilsplatser. Dels HBK Husbilsplatser som samlar av medlemmar inlagda husbilsplatser, lägger in koordinater och skapar filer för olika GPSér. Avsikten är att arbetsgrupperna ska lägga fram förslag på åtgärder och aktiviteter för att främja husbilsåkandet. En viktig del i arbetet med husbilsplatser är också tömningsstationer för grå- och svartvatten. I detta arbete förhandlar klubben med KAMA Fritid och Sveriges kommuner och landsting om på vilket sätt Husbilsklubben.se kan bidra för att öka antalet tömningsstationer.

  Mycket glädjande är att se att medlemstillströmningen är konstant. Kanske mycket tack vare att HBK förhandlat fram ett så förmånligt avtal med Folksam angående husbilsförsäkring. Ni som inte har tecknat Husbilsklubben.se´s husbilsförsäkring ännu, passa på och besök någon av montrarna på Elmia HusvagnHusbil. Det kommer att finnas representanter hos Autohallen i Hol AB monter B03:10, Bengt i Örkelljunga AB monter A01:31, Forsbergs Fritidscenter AB monter A01:30 och Husvagns-Expo i Bromölla AB monter D01:40 .

  Väl mött på Elmia
  Kurt
   
  Senast ändrad: 18 Augusti 2010
  ingma, Gert o Inger, Tony o Tina och 111 andra gillar detta.
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.