1. Blir du medlem nu i Husbilsklubben.se och betalar inträdesavgift och årsavgift så gäller årsavgiften både för resterande del av 2019 samt hela år 2020. Mer information finns här: www.husbilsklubben.se/ny

  Husbilsklubbens årsmöte år 2020 kommer att hållas i Mariestad. Mer information finns här: Årsmöte 2020

  Stäng meddelande

Ny plåtis, fel på centrallås vid "manuell" manövrering?

Tråd startad i 'Säkerhet o Larm' av Mats S, 11 Juni 2019.

 1. Mats S

  Mats S HBK Medlem

  Inlägg:
  275
  Kommun:
  Älvkarleby
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  1474
  Vi har en ny Ducato X250 plåtis, byggår 2018. Två Fiatnycklar medföljde, den ena sammanbyggd med en fjärrkontroll och den andra en "gammaldags" nyckel utan fjärrkontroll. Bilen har låscylinder endast på förardörren. Passagerardörren, sidoskjutdörren och bakre dörrarna kan utifrån låsas/låsas upp enbart via centrallåset.
  Med fjärrkontrollen fungerar låsning och upplåsning som det skall, men om jag använder nyckel i förardörrens lås är det bara förardörren och passagerardörren som låses/låses upp, inte sidoskjutdörren eller bakdörrarna.

  För mig verkar detta vara ett fel. Manualen säger: Genom att vrida metallinsatsen i låset på förarsidans dörr moturs går det att låsa upp alla dörrarna. Och " alla dörrarna" måste väl också inkludera sidoskjutdörren och bakre dörrarna? Eller har jag fattat fel, alternativt missat någon inställning som skall göras i inställningsmenyn på instrumentpanelen?

  Tacksam för kommentarer från er som har samma modell och kan bekräfta om beteendet hos vår bil är "standard" eller som jag tror, fel.

  //Mats
   
 2. essge

  essge HBK Medlem

  Inlägg:
  190
  Kommun:
  Kungälv
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  1649
  På min 2015 är det på samma sätt vid upplåsning. Dock, vid låsning med nyckel i förardörren låses alla dörrar. Jag tycker att detta är bra. Det är inte alltid man vill låsa upp bak/sidodörr bara för att man låser upp förardörr. Skulle jag vilja låsa upp även bak/sidodörr använder jag knappen som finns på förardörrens armstöd.
   
  Leifw och kuaiLi gillar detta.
 3. Mats S

  Mats S HBK Medlem

  Inlägg:
  275
  Kommun:
  Älvkarleby
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  1474
  Tack för svar essge!
  Om man har lämnat bilen och låst med extra säkerhetslås, t.ex. HeoSafe, så sitter ju dessa vanligen på insidan av förarhyttens dörrar men på utsidan av sidoskjutdörr och bakdörr. Skulle fjärrkontrollen inte funka och man behöver låsa upp med nyckel, ja då står man där med upplåst förar- och passagerardörr som dock är spärrade inifrån. Övriga dörrar är fortfarande låsta ... :(
   

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.