1. Välkomna till ett nytt fräscht Husbilsklubben.se!

    På fliken Hem har du tillgång till informationsfilmer och hjälp.

    Stäng meddelande

Mingeltips sökes!

Tråd startad i 'Under Markisen' av Marianne & Ranko, 13 Januari 2018 kl 20:09.

  1. Marianne & Ranko

    Marianne & Ranko HBK Medlem

    Inlägg:
    3,654
    Kommun:
    Göteborg
    Medlemskap:
    2020
    HBK-Nr:
    12537
    Vi har 4 familjer här på campingen som vi tänker bjuda på lite lokal Cava om några dagar men kan omöjligen ta in alla dessa (8 st.) fullvuxna människor, varken på vår P-tomt och absolut inte in i plåtisen mer än en åt gången! Om vi har tur, vi kanske kan boka upp några bord i matsalen/baren, men nu kommer vi in på det intressanta... Om jag lyckas övertala föreståndarinnan (the boss:en), så kanske, kanske att vi kan "låna" även kökets ugn och kyl och då kommer min fråga:

    Vad kan vi bjuda till den lokalt producerade Cava Brut-Nature (rätt tempererad) i form av mingel/tilltugg, helst varmt sådant.

    Det skall också vara ekonomiskt-försvarbart inom pensioners-budget-ramen! Tänkte först på baguette, snittar o liknande, men då är det kallt och "för" vardagligt. Om vi nu får tillgång till en ugn, finns det inga smårätter/tappas som sticker upp lite? I Italien skulle man kunna bjuda på små varma spenat/ricota knyten (liknar små piroger), men här finns inget sådant! Någon som kan komma med några "varma" tips?

    Något i den här stilen:
    vegetariska_snittar1.jpg
     
    KajsaL, Agge&Micke och Los Suecos gillar detta.
  2. gundj

    gundj HBK Medlem

    Inlägg:
    606
    Kommun:
    Linköping
    Medlemskap:
    2018
    HBK-Nr:
    19657
    Något som alltid passar är Bruschetta.
    Skiva rostat vitt bröd i valfri storlek med en mix av finhackade tomater, röd lök, vitlök och så Parmesan eller chevre rivet uppepå, en aning olivolja ringlad som grädde på moset.
    Man kan variera sig med minipizzabottnar med ovan nämnda pålägg.

    Gaspacho, med en liten skinkbit i serverad i en liten skål. eller mer rivet bröd så det blir en Salmorejo. Även där ska en skvätt olivolja kröna mästerverket.

    Selleriblad med en klick god majonäs och riven ost, chevre t ex.

    Edit: Insåg just att du frågade efter varma saker, glöm allt jag skrivit ovan. Bjud på Bullens Pilsnerkorv.
     
    KajsaL, UR13, Björn & Lena och 4 andra gillar detta.
  3. surtecruisers

    surtecruisers HBK Medlem

    Inlägg:
    622
    Kommun:
    Kungälv
    Medlemskap:
    2018
    HBK-Nr:
    4687
    var är denna tillställning ? låter gött med bullens he he
     
  4. Marianne & Ranko

    Marianne & Ranko HBK Medlem

    Inlägg:
    3,654
    Kommun:
    Göteborg
    Medlemskap:
    2020
    HBK-Nr:
    12537
    Tack gundj, Bruschetta ingår naturligtvis i plan "B" liksom lax på rostat bröd med en stänk av kaviar (ej Abba's så klart) och kanske en och annan färsk Belgisk jordgubbe från söndagsmarknaden...
    :spinny:
    ...men Bullens Pilsnerkorv kanske kan vänta till "dagen efter", he, he!
    :swoon: :(;):confused::eek:o_O :twitcy:
     
    KajsaL och Agge&Micke gillar detta.
  5. Knut

    Knut HBK Webb

    Inlägg:
    15,033
    Kommun:
    Australien
    Medlemskap:
    2022
    HBK-Nr:
    994
    Om du har tilgang til ugn så er dine knytten en smal sak, I frysen på supermakedet finner du butterdeig i ferdig utkjevlede firkanter. Fryst eller fersk spinat og en passende ost - dett var dett.
     
    Marianne & Ranko gillar detta.
  6. tordan

    tordan HBK Medlem

    Inlägg:
    104
    Kommun:
    Motala
    Medlemskap:
    2018
    HBK-Nr:
    22905
    Ett tips på en varm toast, enkelt att fixa till i förväg och smakar alldeles förträffligt gott och kan varieras i det oändliga.
    Bred smör på skivad formfranska, lägg på tunnskivad rökt skinka, skivade tomater, hyvla halvstark (fet) ost till ett lager ovanpå... lite extra riven parmesan piffar till smaken så där extra gott.
    och så in i ugnen - gratinera i 200-220 gr tills osten smälter och mackan får en läcker gyllenton i kanterna.
    Lite basilika strös som krydda på den varma mackan och får smälta in i osten.
    Variera ev en del mackor med ananasskiva, istället för tomat.

    Vill man snitsa till det lite extra, skär man mackorna diagonalt till snittar före serveringen.
    Servera gärna en kall öl till de varma mackorna...
     
    Marianne & Ranko gillar detta.
  7. Marianne & Ranko

    Marianne & Ranko HBK Medlem

    Inlägg:
    3,654
    Kommun:
    Göteborg
    Medlemskap:
    2020
    HBK-Nr:
    12537
    Det "sket sig" även med campingens ugn, som ingen viste om den ens fungerade, ursäkta uttrycket. Dessutom tycker dom inte om att husbilsfolket ska sitta i "baren" (egentligen en matsal och gemensam uteplats) med eget tilltugg & dricka, men det går bra att beställa mat och vin för "specialpris", hmmm... Nej, nu lägger jag varm-tappas-idén på hyllan, bara att gilla läget och simma vidare. Om vädret blir hyfsat, då gör vi en promenad (med egna stolar) ner till havet, hittar lä och korkar upp Cava till medhavda baguetter (knaprig surdeg) och kallskuret/ost/chorizo/bruschetta/jordgubbar/m.m. (LCHF får vänta till dagen efter). Tänk även på att det inte är tillåtet att kol-grilla i Spanien! Alla ni som tänkt ta era kolgrillar, glöm det bara... här gäller endast gasol! Ni som funderar ändå på att använda kol i Frankrike eller Portugal, ta egna briketter hemifrån för deras träkol är livsfarlig och under all kritik...

    Tack för alla trevliga tips vänner, det får bli istället ett trevligt "tant & gubb"-nostalgitripp med mat & "eldvatten" vid strandkanten, precis som vi gjorde en varm sommarkväll på 70-talet... ; )
     
    Esbjörn och UR13 gillar detta.
  8. Frank N

    Frank N HBK Medlem

    Inlägg:
    30
    Kommun:
    Krokom
    Medlemskap:
    2018
    HBK-Nr:
    24176
    Stek vit bröd i mindre fyrkanter,ta en tandpetare, trä på en rökt mussla, en bit gurka och längst ned en bit stekt bröd. Enkelt o gott. Funkar både till cava och prosecco :)
     
    Marianne & Ranko gillar detta.
  9. bengtic

    bengtic HBK Medlem

    Inlägg:
    1,381
    Kommun:
    Finspång
    Medlemskap:
    2018
    HBK-Nr:
    11273
    Stackare vilka svåra problem ni brottas med ingen halka och snörök på vägarna inte en massa snö som vräker ner vind som blåser hårt och kräver ordentliga kläder. Bilar som måste varmköras sopas och skrapas.
    Nej vad ska man ha för tilltugg till champagnen det är den brännande och aktuella frågan, hur ska man lösa detta till rimlig kostnad när cavan kostar mindre än spolarvätskan??
    Jo jag kunde ha varit där men det kanske var sånt tillika med att analysera magludd som avhöll mej.
     
  10. Marianne & Ranko

    Marianne & Ranko HBK Medlem

    Inlägg:
    3,654
    Kommun:
    Göteborg
    Medlemskap:
    2020
    HBK-Nr:
    12537
    Hej Bengt! Önskar du vore i närheten så vi kunde bjuda dig på en riktig Cava för att värma dig lite. Tja, värmen utanför husbilsväggar håller sig mellan 12°C - 18°C om dagarna (betydligt varmare i solen) och det är övervägande soligt. Vi har bokat ett bord för 10 pers. på ett trevligt ställe vid vattnet och på detta sättet löst hela "mingel" problemet, med andra ord ingen "mingel" bara nattempererad (8°-9°C) Cava Brut Nature...

    sjötunga i vit vin.jpg
     

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.