Km Skatt??

Tråd startad i 'Försäkring o Skatt' av Nitag o Dagus, 9 Februari 2008.

 1. juan.norte

  juan.norte FD. HBK Medlem 2018

  Inlägg:
  3,427
  Kommun:
  Spanien
  Medlemskap:
  2018
  HBK-Nr:
  5007
  Sv: Km Skatt??

   
 2. RunIng

  RunIng FD. HBK Medlem 2016

  Inlägg:
  176
  Kommun:
  Trelleborg
  Medlemskap:
  2016
  HBK-Nr:
  829
  Sv: Km Skatt??

  Det har du alldeles rätti Jappe. Som Åkare har jag en helt annan värdering på Km- Skatten än som du har det må jag säga,jag ska inte gå närmare in på detta ,men med din önskan om att slippa all långtradartrafik skulle på en vecka tömma de flesta hyllorna i våra butiker och övriga andra inköpsställen. Jag ser ju att vägarna i första hand är till för nyttotrafiken.

  Rune.
   
 3. Jappe

  Jappe FD. HBK Medlem 2017

  Inlägg:
  18,330
  Kommun:
  Orust
  Medlemskap:
  2017
  HBK-Nr:
  661
  Sv: Km Skatt??

  Anledningen till att jag inte har "försvarat mig" tidigare idag beror på att jag inte har kommit ut på nätet eftersom jag har uppgraderat mitt gamla långsamma tele2-abonnemang till ett supersnabbt dito och då rasade datorn supersnabbt och för den sortens supersnabba uppgraderingar vill jag inte dränera min "fattigpension" i onödan så på måndag utnyttjar jag ångerveckorna och kollar på 3 eller Telenor i stället.

  Hela dagen har jag suttit och försökt få tele2:s "Large" att fungera men icke! Mitt gamla trötta modem var supersnabbt i jämförelse med tele2-s snabbaste modem! Till saken hör att det uppgraderade modemet skulle fungera inom 5 dagar efter leverans. När det gått fem dagar så ringde jag upp tele2 och undrade försynt varför mitt nya supersnabba modem inte fungerade. Efter lång väntan i telefon fick jag en ursäkt och en förklaring att eftersom den automatiska uppdateringen inte fungerat så skulle modemet uppdateras manuellt och detta skulle ske på lördag och då skulle jag lyckliggöras med en supersnabb uppkoppling.

  Nu sitter jag här arg och förbannad och nykter (trots att det är lördagskväll, poäng för detta hos webbarna, hoppas jag) eftersom jag inte kommit åt nätet på hela dagen. Väldigt nära var det att jag slängde ut båda datorerna genom fönstret och övergick till en att bli en fri människa utan datorer och annat modernt djävulskap men ett så stort steg är svårt att taga och därför lugnade jag ner mig och stampade tre gånger i golvet och skrek "måtte diefwulen taga er, förbannade datorer"!

  Sådan hotfull attack hjälpte dock föga och för att överhuvudtaget få detta epos på pränt så var jag tvungen att nyttja GB:s Adsl-dator men jag lovar att återkomma i ämnet med nya friska argument så fort jag fått ordning på mina egna något egna datorer!

  Asusen i husbilen oberörd av Microsoft och supersnabbt snurrande hårddiskar finns ju alltid att tillgå i sådana här situationer men mycket regn och hårt arbete vid mina stationära "supersnabba" datorer hindrade mig från att nyttja den!

  Jappe
   
  Senast ändrad: 20 Juni 2010
 4. decker

  decker FD. HBK Medlem 2016

  Inlägg:
  3,517
  Kommun:
  Karlstad
  Medlemskap:
  2016
  HBK-Nr:
  5299
  Sv: Km Skatt??

  Ingen vet idag hur framtidens transporter komer att lösa sin energiförsörjning på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt.

  En variant som man har gjort vissa tester med är induktiv överföring från en kabel som ligger i vägbanan och som överför ström till fordonet, men det ligger nog tyvärr väldigt långt in i framtiden. Men även då vill nog politikerna hitta sätt och anledningar för att plocka folk på pengar.:rolleyes:
   
 5. Jappe

  Jappe FD. HBK Medlem 2017

  Inlägg:
  18,330
  Kommun:
  Orust
  Medlemskap:
  2017
  HBK-Nr:
  661
  Sv: Km Skatt??

  Efter att ha tillbragt timmar i telefon för att nå tele2:s kundservice så kom jag plötsligt ihåg att jag har en gammal ADSL-router (D-Link) med två antenner som låg och skräpade någonstans, så den kopplade jag in på GB:s uppkoppling och plötsligt har jag en snabb förbindelse med nätet. Innan jag kom på detta arrangemang så hade jag gjort mig ovän med både tele2 och 3 och nu vet jag inte riktigt vad jag har för abonnemang när det gäller det mobila bredbandet.

  Det är väldigt lätt att bli ovän med bredbandsfournisseurer, upptäckte jag. Deras s.k. kundservice är i princip obefintlig i varje fall om man försöker nå dom per telefon. Goodwill är tydligen något som inte är viktigt för denna sorts affärsverksamhet. (Ungarna köper vilt ändå).

  Nåja, ursäkta denna utläggning och tillbaka till ämnet:

  Citat: "men med din önskan om att slippa all långtradartrafik skulle på en vecka tömma de flesta hyllorna i våra butiker och övriga andra inköpsställen."

  Rune, du misstolkade mig nog litegrann här. Jag menade att en stor del av den långväga godsmängden med fördel skulle kunna transporteras med järnväg, inte att all långtadartrafik skulle upphöra.

  I och för sig tycker jag att utbudet i affärerna i dag ofta är hysteriskt stort och att närproducerat är att föredraga. Det finns många exempel på att globaliseringen slagit ut inhemsk produktion i stora delar av världen. Ett "lysande" exempel på svensk "affärskonst" är Arlas mjölkersättningsprodukter som tvingar många bönder i bl. a. Mellanamerika att upphöra med sin mjölkproduktion på grund av dålig lönsamhet.

  Varutransporter är nödvändiga men när man ser "lämmeltågen" med tradare i Tyskland exempelvis, så undrar man om detta evinnerliga körande fram och tillbaka verkligen är så begåvat. Här har järnvägen i framtiden en stor uppgift, inte minst av miljöskäl!

  Detta lyckades jag inte få iväg med tele2:s "supersnabba" mobila bredband men nu gick det.

  Jag tycker detta ämne är oerhört intressant och jag kan inte begripa var enögdheten hos politikerna kommer ifrån. Jag har mina aningar men dom tänker jag inte avslöja här!

  Jappe
   
 6. RunIng

  RunIng FD. HBK Medlem 2016

  Inlägg:
  176
  Kommun:
  Trelleborg
  Medlemskap:
  2016
  HBK-Nr:
  829
  Sv: Km Skatt??

  Jag bara framförde att jag hade en annan värdering i ämnet Km-skatt än din Jappe.
  Att du tycker jag misstolkar ditt inlägg 38 är inget ovanligt, man kan ha olika värdering
  som till exempel i ämnet Km-skatt.
  Men lugnare trafik för oss husbilsåkare på långtradarnas bekostnad får nog stanna vid
  ett önsketänkande.
   

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.