1. Blir du medlem nu i Husbilsklubben.se och betalar inträdesavgift och årsavgift så gäller årsavgiften både för resterande del av 2019 samt hela år 2020. Mer information finns här: www.husbilsklubben.se/ny

  Husbilsklubbens årsmöte år 2020 kommer att hållas i Mariestad. Mer information finns här: Årsmöte 2020

  Stäng meddelande

Husbilsträffen på Arilds Vingård

Tråd startad i 'Under Markisen' av Lassej, 7 Oktober 2019.

Taggar:
 1. Lassej

  Lassej HBK Webb Admin medlem

  Inlägg:
  3,786
  Kommun:
  Kävlinge
  Medlemskap:
  2021
  HBK-Nr:
  9593
  Man behöver inte lämna Sverige för att komma till en vingård. På Kullaberg längst upp i nordvästra Skåne,ligger den lilla orten Arild och inte långt därifrån finns Arilds Vingård. Det är en levande vingård på Kullaberg. Gården är från 1700-talet och man kan känna historiens vingslag när man går ute i vinfälten.

  [​IMG]

  Inkörning var det på fredagen och vid 16 tiden samlades vi i det som är det nya moderna långbordet som år 2019 blivit en ring.

  [​IMG]

  Per och Ann-Louise Tibemo som var arrangörer av träffen inledde med lite information. Sedan fick vi övriga presentera oss med korta eller långa utläggningar om vem vi var, trubadur Lennart tog fram sin gitarr och allsångshäfte delas ut och numera kan allsång på Skansen stänga ner, för allsång bland vinrankor slår nog det mesta.

  [​IMG]

  På kvällen gick några till restaurangen och åt medan andra drog sig tillbaka in i husbilarna och vad som där hände stannar bland de som satt i husbilarna.

  Lördag innebar sov morgon och fritt minglande bland bilarna, där många intressanta samtal mellan nyfunna vänner uppstod. Klockan 13 samlades alla på vingården som låg ungefär 300 meter från vår träffplats. Där gick Jonas, mannen i familjen som äger gården igenom vad vi skulle göra under några timmar. Vi utrustades med varsin sekatör som vi skulle använda till att beskära druvorna med, vi fick också en plastspann där vi skulle lägga det vi beskar. När spannen var full hälldes druvorna i större kar som var utplacerade på fältet.

  [​IMG] [​IMG]

  Efter några timmars jobb på fältet bjöds vi på baguetter och sangria. innan regnet sedan kom han vi med ytterligare någon timmes arbete. Enligt Jonas hade vi plockat druvor som ungefär skulle ge 600 lite vin.

  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG]


  Vid 17.30 samlades vi återigen på vingården där Jonas höll ett litet föredrag om vingården och varför det var så bra att odla vin just på Kullaberg. Därefter gick vi till vinkällaren där alla fick ett glas vitt vin och Jonas fortsatte att berätta om vad de framställde för viner samt det övriga sortimentet, bland annat en snaps (Kullabränt) som vi senare fick smaka på, samt ett mousserande vin. Då gårdsförsäljningen inte är tillåten i Sverige kan man köpa deras produkter på systembolaget.

  [​IMG]

  Äntligen ropade några Skåningar nu blir det mat. I restaurangen serverades vi först en sillmacka med snaps och ett glas vitt vin. När det blev dags för varmrätten som var en variation på Beef Bourguignon, omdöpt till Beef Arild. Maten och vinet var alldeles utmärkta. Eftermaten kunde man köpa diverse efterrätter och drycker i baren, det blev en sen kväll i glada vänners lag.

  [​IMG]

  Efter en blåsig natt där det kändes som man låg i en båt på sjön var det dags att ta farväl av Arilds Vingård och av alla nya vänner. Detta var en av de bästa träffar jag och hustrun varit på. Tack till Per & Ann-Louise för ett mycket bra arrangemang.

  [​IMG] Per och bakom honom till höger står Ann-Louise  Text Lars Jönsson
  Foto Lars Jönsson & Per Tibemo
  Film Per Tibemo.
   
  Senast ändrad: 7 Oktober 2019
  Jöns, JohanÖ, Göte J och 8 andra gillar detta.

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.