HBK-Jappe-sushi (varmrätt)

Tråd startad i 'Matrecept' av Marianne & Ranko, 19 Juli 2017.

 1. Marianne & Ranko

  Marianne & Ranko HBK Medlem

  Inlägg:
  3,661
  Kommun:
  Göteborg
  Medlemskap:
  2020
  HBK-Nr:
  12537
  Om det nu finns en enda människa och klubbmedlem som verkligen bryr sig (till det yttersta) om allas vår hälsa, så är det väl Jappe, eller hur?

  Jag vill hedra den envisa LCHF-aren med en egen rätt som med lätthet kan tillagas i husbilen eller varför inte ute i vildmarken på en muurikka?

  Så här går det till.
  Koka "klibbig" ris typ sushiris. Läs på förpackningen hur detta ska göras (inget konstigt, bara det inte blir "för vattnigt"). OBS! Ingen risk att man får en eller 2 pucklar på ryggen!
  1-riskokning.jpg

  Stek lite gul lök och en klyfta vitlök för dofternas skull. Jag tar även 1/2 hönsbuljong för sma(s)kens skull. Blandas sen med det kokta riset:
  2-smaksättare.jpg

  Kyl ner riset i ett vattenbad, annars blir det för varmt att forma i händerna:
  3-ris-kylning.jpg

  Nu lindas baconet (av bra kvalitet) runt "sushiris" formade bollar och stekes knapriga på ytan. Vår bacon är direktimporterad "fra" Norge-landet som fortfarande uppskattar kvalitetsvaror (och tar dj.....t bra betalt för).
  4-stekning.jpg

  Lite fräsch somrig sallad (bestäm själv ingredienser) och så är du klar med HBK-Jappe-sushi rullar, voilá...
  5-HBK-Jappe-sushi.jpg

  Jag väljer alltid Ripasso (i brist på Amarone) och Marianne vatten (i brist på "vin"-kultur, hehe...), till den helt unika rätten som ännu inte har hamnat i någon av världens kokböcker, bara här på HBK. Vi sitter på 1:a parkett med våra närmaste restauranger nere på gatan:
  6-socialt-eller?.jpg
   
 2. Jappe

  Jappe FD.HBK Medlem 2017

  Inlägg:
  18,514
  Kommun:
  Orust
  Sv: HBK-Jappe-sushi (varmrätt)

  Nja, du får nog ändra namnet på den rätten till Ranko-sushi. Jag kan fuska med någon potatis emellanåt i varje fall till midsommarsillen, kanske spaghetti en gång om året och ett litet surdegsbröd någon enstaka gång men ris vägrar jag bestämt att äta. Med ett kolhydratinnehåll på över 70g/100g så är det rena kolhydratbomben!

  Att Sydostasiater m.fl. klarar att äta ris beror på att de balanserar den kosten med mycket grönsaker. Dessutom förekommer inte glufseri i de länderna på samma sätt som i Västvärlden även om det håller på att ändra sig nu.

  Välfärdssjukdomarna drabbar Asien mer och mer på grund av "skräpmatsintåget" där och då blir riset farligt, även för asiater.

  Kolla på den här filmen (Sockerfilmen) om ni vågar! https://www.svtplay.se/video/6614800/sockerfilmen/sockerfilmen-avsnitt-1

  Jappe
   
 3. SirMcLain

  SirMcLain HBK Medlem

  Inlägg:
  6,025
  Kommun:
  Spanien
  Medlemskap:
  2026
  HBK-Nr:
  4832
  Sv: HBK-Jappe-sushi (varmrätt)

  Allt som går att göra alkohol av är förbjudet.
   
  PeterK, Wizard och Marianne & Ranko gillar detta.
 4. Marianne & Ranko

  Marianne & Ranko HBK Medlem

  Inlägg:
  3,661
  Kommun:
  Göteborg
  Medlemskap:
  2020
  HBK-Nr:
  12537
  Sv: HBK-Jappe-sushi (varmrätt)

  Vi äter sällan ris men tycker om omväxling, aldrig samma kolhydrater och alltid "lita av varje". Sallad är alltid med i alla fall! Sockerfilmen är helt otrolig, ska se den färdig efter brunch-en (äggröra med fräst gul lök i olivolja och en skiva fiberbröd).

  En annan fundering med tanke på vin (och SirMclains kommentar) är att om man har omvandlat druvsocker till vin, då finns det inte socker kvar längre, bara lite alkohol. Det borde inte vara lika farligt som ren socker, eller?
   
  Jappe gillar detta.
 5. Wizard

  Wizard HBK Medlem

  Inlägg:
  3,693
  Kommun:
  Mark
  Medlemskap:
  2018
  HBK-Nr:
  5342
  Sv: HBK-Jappe-sushi (varmrätt)

  Etylacetat och kaustiksoda????
  :confused:
   
 6. Jappe

  Jappe FD.HBK Medlem 2017

  Inlägg:
  18,514
  Kommun:
  Orust
  Sv: HBK-Jappe-sushi (varmrätt)

  Receptet fanns att läsa i skolans kemiböcker på min tid men bara som formel och det var väldigt få elever som upptäckte detta!

  Från Flashback:

  i boken "svart brygd- en pilotstudie om den illegala sprittillverkningen", står följande:

  Tillverkningen gick till så att i kokaren blandades 50 liter etylacetat, 25 liter kaustiksoda och ca 60 liter vatten.
  Efter blandningen destillerades vätskan och resulterade i 25-30 liter 80%-ig sprit som därefter späddes med vatten till 40-45%.
  Slutligen filtrerades spriten genom aktivt kol.
  För att belysa tillverkningens stora omfattning citerar vi ett stycke om huvudmannen, ur Göteborgspolisens utredningsprotokoll i ärendet:

  "Från 1986 till 3 november 1988 har han ensam sammanlagt inköpt 234 st etylacetatfat a´200 liter vilka har betalats kontant utav honom till ett sammanlagt pris på över 442.000 kronor.
  Teoretiskt sett kan man framställa över 70.000 liter försäljningsbar 40%-ig sprit för dessa 234 fat.
  Spriten har sedan försålts i femlitersdunkar till ett pris av 300kr/dunk vilket gör en förtjänst på 4,2 miljoner kronor".
   
  Marianne & Ranko och Wizard gillar detta.
 7. Marianne & Ranko

  Marianne & Ranko HBK Medlem

  Inlägg:
  3,661
  Kommun:
  Göteborg
  Medlemskap:
  2020
  HBK-Nr:
  12537
  Sv: HBK-Jappe-sushi (varmrätt)

  Det gör mannen till ekonomisk brottsling med en skatteskuld på 1 050 000:- som i sin tur leder till några månaders fängelse. Där blir han serverad brödskorpor med vita bönor i sockerlag (ketchup), dvs massor med onyttiga kolhydrater. Sensmoral: att göra eget sprit kan leda till diabetes 2 ;):D:confused:
   
  EssoJ, Drogen och Jappe gillar detta.

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.