1. Blir du medlem nu i Husbilsklubben.se och betalar inträdesavgift och årsavgift så gäller årsavgiften både för resterande del av 2019 samt hela år 2020. Mer information finns här: www.husbilsklubben.se/ny

  Husbilsklubbens årsmöte år 2020 kommer att hållas i Mariestad. Mer information finns här: Årsmöte 2020

  Stäng meddelande

Försäkring

Tråd startad i 'Försäkring o Skatt' av bubbisen, 23 Augusti 2008.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
 1. bubbisen

  bubbisen FD. HBK Medlem 2018

  Inlägg:
  7
  Kommun:
  Malmö
  Medlemskap:
  2018
  HBK-Nr:
  1315
  Har tagit del av många inlägg om utlandsvistelser som inspirerat oss. Nu ska vi också åka ut för en längre tid och har då funderat över hur vi löser försäkringsfrågan efter 45 dagar. Tänker speciellt på ev hemstransport vid sjukdom som lär kosta "skjortan". Hur hanterar ni vana resenärer detta ?

  Tacksam för återkoppling

  :) Bubbisen
   
 2. Oskar-543

  Oskar-543 HBK Medlem

  Inlägg:
  220
  Kommun:
  Älmhult
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  543
  Sv: Försäkring

  Hej!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Vi har i flere år brugt Nord Reseskydd
  de er billige og gode


  Erik:spinny:
   
  Senast ändrad: 23 Augusti 2008
 3. Yjons

  Yjons HBK Medlem

  Inlägg:
  152
  Kommun:
  Mjölby
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  639
  Sv: Försäkring

  Kontakta bolaget där du har din hemförsäkring. Ni anger när ni lämnar Sverige och när ni kommer hem. Utifrån detta räknar bolaget ut merkostnaden för hur länge ni är borta. Så har vi gjort i tio års tid vilket fungerat alldeles utmärkt. Otroligt viktigt att se till att ha sitt försäkringsskydd ordnat vilket man alltså gör via sitt hemförsäkringsbolag. Skäl är kanske att kontrollera vad som ingår i hemförsäkringen eftersom förmodligen olika bolag har olika villkor. När det gäller fordonet har jag tecknat en "väghjälp" via motormännen vilket möjligen underlättar om något skulle inträffa med bilen. I övrigt behöver man nog inte tänka på fordonsförsäkringen om man nu inte tänker resa till väldigt exotiska platser. Det viktigaste är dock att man kontaktar sitt hemförsäkringsbolag. Jag har kommit i kontakt med personer som av olika skäl fått t ex transporteras hem vilket skulle varit förödande om inte hemförsäkringen varit gällande.
  Yngve
   
 4. Brittmarie & Sune

  Brittmarie & Sune HBK Medlem

  Inlägg:
  42
  Kommun:
  Svedala
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  648
  Sv: Försäkring

  En bra förstärkning av bilförsäkringen är M-väghjälp.
  Som tur är hade vi denna tilläggsförsäkring vid vår höstresa i fjol. Vi råkade ut för två lagerhaverier på samma framhjul ( se mitt inägg under "sköt om----. Hjullager").
  Vid första haveriet utanför Kassel ringde vi M-väghjälp. En timme senare står en bärgare på plats som tar oss till en verkstad som tar in bilen med förtur. Dessvärre gjorde verkstaden ett dåligt jobb. Det nya lagret skar efter bara 20 mil. Nytt samtal med M-väghjälp. Återigen står en bärgare på plats inom en timme och tar oss till en FIAT-verkstad i Bühl. Den tar också in oss med förtur. Under väntan på reparationerna håller SOS-international i Köpenhamn kontakt med både rsp verkstad och oss och förmedlar löpande den information som finns.
  Fenomenal organisation, vi kör inte utan M-väghjälp men kom ihåg att ha en bra försäkring i botten. M-väghjälp hjälper verkligen till men den täcker bara självrisken för "bottenförsäkringen".
  Sune
   
  Magirus gillar detta.
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.