Dam träff

Tråd startad i 'Damernas' av F.d. 12259, 16 September 2008.

 1. robert

  robert HBK Medlem

  Inlägg:
  413
  Kommun:
  Partille
  Medlemskap:
  2021
  HBK-Nr:
  893
  Sv: Dam träff

  Mycket bra, det köper jag direkt! Hoppas bara att man kan komma iväg om det blir en träff, skulle vara mycket kul att få träffa fler och även lära sig hur det funkar, för det är ju sant att man låter karl sin göra allt det där, och så ska det ju inte behöva vara!
  Hälsningar Anette
   
 2. maro

  maro HBK Medlem

  Inlägg:
  946
  Kommun:
  Halmstad
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  815
  Sv: Dam träff

  Hej!

  Nu kommer lite motvals käring - jag för min del trivs bäst när jag har Rolf med mig på helgerna. Vi har samma värderingar - att husbilslivet ger mest när vi kan vara ute tillsammans. Husbilen kör jag lika mycket som Rolf - så det är inga problem. Även om jag fick en utbildning att lära mig mer tekniska saker så är jag säker på att det skulle bli Rolf som får sköta det i fortsättningen i alla fall.

  Men jag önskar er andra damer som tänker träffas en mycket givande och trevlig träff.

  Hälsningar

  Marie:yes:
   
 3. F.d. 7998

  F.d. 7998 Guest

  Sv: Dam träff

  Hej Marie, och alla ni som undrar om hvorfor damträff??

  Jag er fullstendig enig med deg i at husbilslivet ger mest när man kan vara uta tillsammans, och jag vil derfor gjerna beretta hvorfor denna frågan om damträff kom till.

  Gurli, som startade denna tråd om treffet, och jag har varit gjennom långa och svåra sjukdomsperioder, da båda våra "gubbar" har drabbats av mycket kraftigs strokar.

  Vi träffades gjennom forumet her i HBK, och har senare blivit mycket nära och goda vänner, som betyder mycket i den situsjon som vi har varit.

  Både Gurli med sin mann, og jag med min har ganska många år med husbil rundt om i Europa bakom oss, och jag vet at jag för både Gurli och jag kan si at om vi fortfarande kunne, så ville vi også gjerne hatt våra kjæra med på träff.

  Men med sjukdom så kan man tyverr inte bestemma livet själv, och jag forlorade min mann i en ny stroke i høst, och Gurlis mann er så mycket sjuk at han måste ha hjelp utanför hemmet i perioder.

  Vi har kjempat i flera år for att opprettholde husbilslivet med våra kjæra, men vi er altså nu i en situasjon hvor vi måste forsøka at få någonting till på egenhand.

  Jag er derfor mycket glad for att min mann lærte opp meg med en gang vi fikk husbil både når det gjaldt kjøring och handtering av bilens tekniske innretninger, så at jag faktisk kunne klare att få oss i väg när han blev sjuk.

  For oss har husbilslivet gitt en masse flotte opplevelser som vi annars inte hadde varit i stand till at gjennomföre.

  Så, denna tråd om damträff, er altså et ønske från Gurli och meg om at det möjligens kunne fange opp flere damer i klubben som av en eller annan årsak inte kan resa med sina menn hele eller deler av tiden, eller om noen bara helt enkelt har lyst til å være med fordi det faktisk kan bli en trävlig träff.

  Jag tänker fortsetta husbilslivet selv om jag nu er ensam, och tycker därfor att et damträff ville varit jättekul.

  Hälsningar

  Siw
   
  Senast redigerad av en moderator: 2 Oktober 2008
  gunnvi, Avo o Laila, Molly och 9 andra gillar detta.
 4. maro

  maro HBK Medlem

  Inlägg:
  946
  Kommun:
  Halmstad
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  815
  Sv: Dam träff

  Hej Siw!

  Först och främst så måste jag verkligen beklaga din sorg. Det var mycket tråkigt att höra det ni har varit med om. Då kommer ju saken i ett helt annat läge - hade givetvis ingen aning om detta. Det klart man ska fortsätta detta underbara husbilsliv även om man är ensam om man känner för det. Livet måste ju trots allt gå vidare.

  Vänliga hälsningar

  Marie
   
  Senast ändrad: 2 Oktober 2008
  tranebo3 och Siw 899 gillar detta.
 5. Ludde Kuddsson

  Ludde Kuddsson HBK Medlem

  Inlägg:
  5,890
  Kommun:
  Kungsbacka
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  1356
  Sv: Dam träff

  Siw!
  Precis som föregående talare så beklagar jag verkligen sorgen. Vad modigt av dig att berätta! Och du är beundransvärd som dessutom vill lära dig hantera husbilen på egen hand, jag tror att inte många hade klarat av att göra som du!
  Hoppas att denna träff blir av, jag skulle vilja vara med, men det är kanske inte säkert att jag hinner, jag gillar att peppa andra tjejer att sitta bakom ratten, och dessutom fixa lite med husbilen.
  Än en gång, du är beundransvärd Siw! Fram för fler sådana kvinnor som du!
  Hälsningar Annette
   
  gunnvi, Fam.Lorentsson, susanne och 2 andra gillar detta.
 6. Mojfen & Karianne

  Mojfen & Karianne HBK Medlem

  Inlägg:
  432
  Kommun:
  Hultsfred
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  573
  Sv: Dam träff

  Hej Siw

  (Ser att du är norska, precis om jag. :)

  Det är så otroligt viktigt, det du skriver. En situation som man inte tänker på förrän man hamnar i den.
  Min pappa, husbilsägare i 20 år, gick bort i cancer i våras, och därmed tog husbilslivet slut för min mamma. För tio år sedan, fick han en stroke, som gjorde honom oförmögen att köra husbilen under en hel säsong. Mamma har inte ens körkort. Och hon saknar husbilslivet oerhört.

  Vi som har körkort, måste se till att vi lär oss att hantera bilen, om vi vill fortsätta husbilsåkandet även om maken går bort. Man vet aldrig vad som händer.........
  Se det som en form av pensionsförsäkring - fast inte i pengar - utan i upplevelser och gemenskap.

  MvH
  Karianne
  (som tyvärr kör alldeles för lite - älskar att sitta bredvid och njuta)
   
 7. F.d. 1520

  F.d. 1520 Guest

  Sv: Dam träff

  Hej alla damer!:spinny:Jättetrevligt med en träff för bara oss,liten undran-varför hyra in någon för att lära oss mer om husbilen? Finns inte denna kunskap bland oss?
  För övrigt så brukar jag och gubben"slåss" om vem som ska köra:twitcy: men jag brukar låta honom köra annars blir han så himmla sur:wink: kram på er alle sammans.nettan
   
 8. F.d. 12259

  F.d. 12259 Guest

  Sv: Dam träff

  BRA SIW.
   
 9. Sv: Dam träff

  Hej Gurli Sitter i kväll på Oresbacken och läser lite inlägg. Det var en mycket trevlig idé angående damträffen Har det blivit av eller är jag för sent ute?Om damträffen ej är aktuell ses vi vid påskträffen. Ha det bra du pigga danska.

  Marianne På Lokes väg
   
  susanne gillar detta.
 10. susanne

  susanne HBK Medlem

  Inlägg:
  112
  Kommun:
  Karlskoga
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  3647
  Sv: Dam träff

  Jag är med nyfiken på om ni hade någon damträff,eller om ni tappade tråden.Om den kommer att bli av framöver kommer jag gärna.sussi
   
 11. F.d. 11514

  F.d. 11514 Guest

  Sv: Dam träff

  Hej!
  Ja Jag tror att tråden är "tappad"!!! Jag har själv inte haft några inlägg eftersom vår husbil går i "ide" över vintern, men i början av maj släpper vi ut den igen så Jag tycker att det skule vara jättekul med en damträff. Jag har också ett förslag på plats för träffen.....Ullared, där finns en trevlig camping med promenadavstånd till rolig shopping, detta kan kombineras med samvaro på kvällen, grillning, badtunna och bastu!!!! Någon som nappar på förslaget?
  Siv.
   
 12. robert

  robert HBK Medlem

  Inlägg:
  413
  Kommun:
  Partille
  Medlemskap:
  2021
  HBK-Nr:
  893
  Sv: Dam träff

  Ja, det känns som om tråden har varit "tappad", men nu tror jag att alla snart har ställt på sina husbilar, och Ullared inte helt fel, kan bli något, fast från början hade vi väl planer på att det skulle vara något "vettigt" på träffen, att man skulle få "lära" sig något, typ alla funktioner, ni vet gasol. batterier, motor, osv. kanske hur man gör i en nödsituation med brand, sjukdom osv. det finns massor, men jag tar gärna en hysterisk shoppinghelg i Ullared också!
  Ta det lugnt på vägarna, så syns vi, Anette
   
 13. hianders

  hianders HBK Medlem (P)

  Inlägg:
  8,043
  Kommun:
  Avesta
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  145
  Sv: Dam träff

  Tjejer! Titta under träffar, 15-17/5. Där finns just den träffen ni eftersöker. Jag har fått förhinder men det verkar vara ett bra upplägg vid Breviks Camping.

  Inger/fru hianders
   
 14. F.d. 12259

  F.d. 12259 Guest

  Sv: Dam träff

  Hej Siw och Annette! I har helt rett jag har tappet tråden pga ålder en svår vinter med sjukdom . Men det är jo helt utroligt att så många är interesert det får vi väll göra nogot ått.
  Tyckar att en Ullareds tur är en bra grej.
  När, vad tyckar I? det må jo vara innan sommar semestern sätter igång. Vil verkligen att där ska bli en tjej treff. MEN jag ger tråden vidare till nogon där har mera ork o yngra än jag år från 34.
  Jag är leddig från 26/5 tom 7/6.
  Det går inte att förboka i Ullared men plads har dom altid men inte säkkert att alla kan få el.
  Sätt i gång flickor. mvh gurli.
   
  susanne gillar detta.
 15. F.d. 10606

  F.d. 10606 Guest

  Sv: Dam träff

  Det skulle vara kul, men varför finns det bara kvinnor i södra Sverige som kör husbil?
  Bor i mellansverige men skulle jättegärna åka på en sådan träff och uppmanar fler kvinnor att lära sig köra husbil. Vi åker vintern till Spanien och då kör vi varannan dag.
  :cool:Lena
   
  Senast redigerad av en moderator: 5 December 2009
  susanne gillar detta.
 16. F.d. 21408

  F.d. 21408 Guest

  Sv: Dam träff

  Så koselig at det er flere Norske her ! Ja, det er viktig at vi damer lærer oss å kjøre husbil, det er så enkelt å bli hva jeg kaller " Kjærringa til kællen sin". Med det mener jeg at vi damer så lett setter oss automatisk på passasjersetet når vi skal ut å kjøre, enten det er husbil eller privatbil . Min mann er glad i å kjøre og jeg må mase om å få prøve ! Og det er mengdetrening vi trenger . God ide jenter, en gang må vi kanskje og ! God jul. Hilsen Liv
   
  susanne gillar detta.
 17. F.d. 5759

  F.d. 5759 Guest

  Sv: Dam träff

  Jag undrar om det blev någon "Tjejträff"? Eller kommer det att bli? Jag är intresserad. Utgår från Helsingborg.
  Mvh Margareta T.
  Medl. 4753.
  070-3331107
  thideman@live.se
   
  Senast redigerad av en moderator: 3 Januari 2010
  susanne gillar detta.
 18. F.d. 10606

  F.d. 10606 Guest

  Sv: Dam träff

  :cool:
  Det vore jätteroligt med en träff där bara kvinnor är med. Inte för att det är några fel på våra män men ändå.
  Hälsningar Lena i Andalusien
   
 19. Drutten

  Drutten HBK Medlem

  Inlägg:
  8
  Kommun:
  Eslöv
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  5252
  Sv: Dam träff


  Hej på er alla
  Jag är också lite nyfiken på om det blev någon "tjejträff" eller ej.....Vi är två tjejer från Saxtorp som gärna hänger med om det blir något. Vi är rätt så nya på detta med Husbil, men vi har ju campat i många år med våra Mc och MC--Camper, som vi nu har bytt mot en Husbil istället. Och det är det bästa vi har gjort....jätteroligt.
  Hälsningar Drutten Medl. 5252 :twitcy:
   
 20. F.d. 3297

  F.d. 3297 Guest

  Sv: Dam träff

  Tjejträff låter kul, då kanske jag kan få fart på frugan!

  Hon har länge pratat om att kunna sticka iväg med sina
  vänninor men hon drar sig:
  rädd för att det är jobbigt och tungt bakom ratten.

  Enda tunga jag själv noterat är väl kopplingen.
  Sen gäller det att komma ihåg att man är ingen liten
  "plutt" utan betydligt större, både i bredd och höjd!

  Att hon äntligen, hösten -08, tog sig för att köra familjens
  Volvo 950 med A-låda beror nog mest på att hon var så
  tvungen för att kunna komma upp till Sverigefärjan i Gdansk!
  När hon väl "kom igång" så lär det ha gått i minst 140 på
  motorvägen norrut från Warszawa. Hmm!

  Som fd lärare och ingenjör så kan jag nog komma och prata
  om tekniska ämnen, speciellt El och Radio.

  F´rexten, har ni inte funderat på att fråga bilkåristerna om hjälp?
  En sån instruktör (dom har ju egna) borde ju verkligen kunna tipsa
  om att hantera större fordon!
  Där har nog även jag något att lära!

  Lycka till med tjejsvärmen!
   
  susanne gillar detta.

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.