Dåligt gasolflöde

Tråd startad i 'Värme/kyla i husbilen' av heanders, 1 December 2017.

 1. heanders

  heanders HBK Medlem

  Inlägg:
  6
  Kommun:
  Avesta
  Medlemskap:
  2018
  HBK-Nr:
  145
  Hej!
  Så här ser problemet ut: om jag t ex tänder två lågor på spisen räcker gasolen till dessa hur länge som helst men när värmepannan tänds slocknar allt efter tio sekunder.
  Jag besökte en husbilsfirma här om dagen och de föreslog byte av regulator och montering av filter när jag berättade att jag tankat gasol i Spanien och Tyskland. De trodde att jag tankat "motorgasol" som har mer oljerester. Brukar det finnas någon skyltning på mackarna om detta?

  Hasse (heanders)
   
 2. Knut

  Knut HBK Webb

  Inlägg:
  15,390
  Kommun:
  Australien
  Medlemskap:
  2022
  HBK-Nr:
  994
  Sv: Dåligt gasolflöde

  Nei det er ingen skilting og all gasol = LPG inneholder litt olje. Husker ikke om oljen er tyngre eller lettere enn flytende gass, men en liten forskjell og en kan få en høyere konsentrasjon av olje fra anlegge som brukes lite og en er uheldig med tidspunkt. Ved fylling tas det alltid fra botnen av tanken mens vi ved forbruk tar fra toppen av flaske eller tank.

  En regulator som er marginal I kapasitet vil etter endel tid gi for lite - noe du har fått erfare. En annen synder er slangebrudds ventilen, men når den slår til må en ut og trykke på den grønne knappen.
   
  heanders och klockgunnar gillar detta.
 3. Göran Hellman

  Göran Hellman HBK Medlem

  Inlägg:
  634
  Kommun:
  Falköping
  Medlemskap:
  2020
  HBK-Nr:
  4774
  Sv: Dåligt gasolflöde

  Exakt samma fel hade jag, och det är bara att byta regulator. Satte dit filter för att undvika framtida bekymmer. Ett bra sätt att testa om det kommer fram tillräckligt med gas är att göra som du med spislågorna och värmaren. För lite gas påverkar även kylskåpets effekt. Har även fått tipset att släppa ut lite gas ur flaskan innan byte. Oljan skulle tydligen lägga sig överst. Ha en skön helg hälsar Göran Hellman.
   
  Tommy & Elisabeth och heanders gillar detta.
 4. Tommy & Elisabeth

  Tommy & Elisabeth HBK Medlem

  Inlägg:
  1,762
  Kommun:
  Malung
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  12985
  Sv: Dåligt gasolflöde

  Har precis fått besked att jag måste byta min Truma Duo omkopplare då den inte kopplar om som den ska. Enligt Trumas representant har det kommit föroreningar i den från oren gasol. Vad än värre är att det kan till och med vara föroreningar i de anslutna komponenterna. Vad som händer är att föroreningarna angriper alla gummidetaljer och på sikt blir dom förstörda. Min omkopplare går ej att rengöra utan en ny ska monteras och även filter, ca 3000:- för kalaset bara för att man inte har monterat filter tidigare.
  Surt sa räven.........:mad:
   
  Göran Hellman gillar detta.

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.