1. Blir du medlem nu i Husbilsklubben.se och betalar inträdesavgift och årsavgift så gäller årsavgiften både för resterande del av 2019 samt hela år 2020. Mer information finns här: www.husbilsklubben.se/ny

  Husbilsklubbens årsmöte år 2020 kommer att hållas i Mariestad. Mer information finns här: Årsmöte 2020

  Stäng meddelande

Campare tömmer bajs

Tråd startad i 'Under Markisen' av Nils & Birgitta, 17 Augusti 2019.

 1. Nils & Birgitta

  Nils & Birgitta HBK Medlem

  Inlägg:
  947
  Kommun:
  Helsingborg
  Hemsida:
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  2234
  Campare tömmer bajs bakom kapell: "Det får finnas gränser"
  Invånare trötta på latriner som töms i skogsparti
  MÖLLE.
  Flera boende i Mölle vittnar om att campare på parkeringen vid kapellet på orten tömmer sina latriner i en skogsdunge strax intill kyrkbyggnaden. Något som rör upp känslor i byn.

  Av
  Joel Winqvist

  Det handlar om den parkeringsyta vid kapellet i Mölle som över sommaren mest sett ut som en halvfärdig parkering. Och det är ungefär så det är också.

  Kommunen ska under hösten göra klart parkeringen så att fler fordon får plats att parkera på orten. Under sommaren har en del fordon, inte minst husbilar och husvagnar, parkerat på marken under stundtals flera dagar i rad. Inget fel i sig då det i dagsläget inte finns några restriktioner för hur länge man får stå parkerad på ytan.

  MEN FLERA ORTSBOR vittnar om att campare på marken tömmer sina latriner, alltså avföring och urin, i en skogsdunge i anslutning till parkeringen, strax bakom kapellet.

  Lokaltidningen har talat med en Möllebo som inte är glad åt det som sker.

  ... här går folk lite för långt i sitt snuskeri

  – Det har skett uppe i skogen bakom kyrkan. Många tycker att det är äckligt, säger invånaren som vill vara anonym.

  – Jag tycker att det är bra att det finns mer plats för husbilar och så, men man kan inte göra hur som helst. Jag tycker att det får finnas gränser, här går folk lite för långt i sitt snuskeri, säger ortsbon som menar att det är många som brukar promenera i området.

  Personen ser också risker med att eventuella sjukdomar kan spridas. Inte minst om hundar skulle komma i kontakt med avföringen.

  – Hundar rullar sig gärna i lite allt möjligt, menar den boende.

  KYRKOHERDE Mikael Pernborg har inte hört talas om det här när Lokaltidningen ringer upp.

  – Nej, det är faktiskt inget som vi har hört. Vi har ett gott samarbete med kommunen men just den här parkeringen är inte vår. Det är kanske en anledning till att det inte har adresserats hit.

  Skulle det vara störande för era medlemmar och gäster om det fortsätter?

  – Om det du säger med nedskräpning fortsätter så är det inte bra. Tanken är att vi ska kunna använda parkeringen till kyrkliga tillställningar som vigsel, dop, konserter och gudstjänster. Då stör såna saker. Men nu är den (parkeringen, reds.anm.) så pass stor så jag tänker att är man bara lösningsfokuserad så kanske bilarna får plats ändå.

  Kommer du att prata med kommunen om detta?

  – Jo, det är absolut något vi tänker vidare kring. Vi har ett jättebra samarbete med kommunen. Nu har det varit semestrar och så så när vi ses nästa gång så lär vi tänka vidare kring detta.

  INTE HELLER Anette Nilsson, som jobbar på stadsmiljöavdelningen på Höganäs kommun, har hört talas om den här typen av påstådda snuskigheter på parkeringen i Mölle.

  – Jag har inte hört att någon skulle ha ringt in till oss på kommunen om detta, säger hon.

  Hade någon gjort det hade hon förmodligen känt till det. Anette Nilsson är nämligen den som projektleder satsningen på att anlägga den nya parkeringen på den aktuella marken.

  Hur tänker du kring vittnesuppgifterna om tömda latriner i skogen?

  – Det är helt klart oacceptabelt. Så får man inte göra någonstans, säger hon och vill hänvisa till olika campingplatser där det är tillåtet att tömma sina latriner.

  Anette Nilsson säger att det inte är aktuellt att göra något åt det här fallet som det ser ut nu. Kommunen har inga polisiära befogenheter och inte heller planerar man att sätta upp några förbudsskyltar.

  – Då skulle vi behöva göra det överallt, säger hon.

  [​IMG]
  Möle har tagit emot ett stort antal turister i sommar, varför mer parkeringsyta är välkommet, menar Anette Nilsson på kommunen. Foto: Höganäs kommun
  NU I VECKAN har arbetet med att göra klart parkeringsplatsen fortsatt. Den skulle ha varit klar innan sommaren men det har varit ett antal turer fram och tillbaka med Trafikverket som fördröjt satsningen. Myndigheten har ställt ett antal krav angående platsen och trafiken runt omkring.

  I sommar har man slutligen kommit till en avtalssignatur om att färdigställa parkeringen. Bland annat kommer ett staket att monteras mellan parkeringen och Kullabergsvägen. Gupp ska också monteras ute på vägen för att sänka hastigheterna.

  Vägen fram till parkeringen kommer sedan att asfalteras. P-området i sig blir däremot en grusparkering. Sedan ska belysning till och även skyltar. Den återvinningsstation som i dag finns på parkeringen kommer också flyttas åt sidan. I höst planeras parkeringen vara klar.

  – När parkeringen blir färdig kommer det att stå skyltar om vad som gäller. Eventuellt kommer vi att hänvisa till platser där man kan tömma sina latriner också, berättar projektledaren.


  Campare tömmer bajs bakom kapell: "Det får finnas gränser"

  [​IMG]

  Parkeringen ligger i anslutning till kapellet. Foto: Google street view
   
  brogu gillar detta.
 2. Cre8iv

  Cre8iv HBK Medlem

  Inlägg:
  172
  Kommun:
  Uddevalla
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  27660
  Jag saknar ord!! Man blir mållös!
   
 3. Wessly

  Wessly HBK Medlem

  Inlägg:
  192
  Kommun:
  Sala
  Medlemskap:
  2020
  HBK-Nr:
  25066
  Man blir överraskad av hur folk beter sig, de skulle säkert inte vilja ha det så hemma hos sig.
  Tappar man vettet när man är på resa?
  Eftersom det verkar vara fler som stannar kvar hemma i Sverige under semestern. Så hinner väl kanske inte kommunerna med att ordna tömnings platser.
  Men det är ju inte så snyggt att göra på det viset, ställer oss andra i dålig dager.
  Jag hoppas att det blir lättare att hitta platser för tömning, och för den delen också vatten.
  Fast om man ser hur mycket skräp det ligger nära papperskorgar. Så kommer problemet nog inte att försvinna helt.
   
  suned, Gösta Evén, Montreal och 1 annan gillar detta.
 4. WillerWalle

  WillerWalle HBK Medlem

  Inlägg:
  231
  Kommun:
  Tibro
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  24641
  Inte konstigt att husbilsfolk ,"i allmänhet" är illa omtyckta. Liknande "svineri" förekommer på flera platser.
   
  lennart1, hansyngve0319, Alve och 2 andra gillar detta.
 5. MatsMari

  MatsMari HBK Medlem

  Inlägg:
  202
  Kommun:
  Olofström
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  25305
  Det är som alla lastbilar som står längs alla våra vägar, dom skiter också i alla skogsdunge. Lika illa det med. Men det sägér ingen om. Ja jag tycker det är för jäkligt. Men dem sabbar för oss andra.
  Mats
   
  Jan K, Cre8iv, PeterK och 2 andra gillar detta.
 6. Weckman

  Weckman HBK Medlem

  Inlägg:
  195
  Kommun:
  Skövde
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  27473
  Va fan?.
  Är inte husbilsfolket ett folk över 50år (enl mätningar) och folk som gillar naturen, samt hitta dom där smultronställena att tillbringa sin tid på?
  Tror tyvärr att vi snart får inse att husbilar inte kommer att vara välkomna på många platser pga vissa husbils ägares idiotiska agerande. Många tror att dom äger all plats i världen och får bete sig hur fan dom vill, och sedan blir dom påkomna eller konfronteras så är det vanligaste svaret.. Nä det var inte jag eller alla andra gör det...

  Nä fy fan skäms på er!!! Varför har ni en toalett i er husbil?? Lätt att skylla på ungdomarnas dumdristighet när Ni själva är totalt intelligensbefriade , egotrippade och äckliga.. En tömmningsplats hittar ni ganska lätt med en smartphone och styr din bil däråt.. Kostar ifs en liten slant men har du inte råd med det släng ut din husbil på blocket så slipper du skita ner miljön med ditt å frugans piss och avföring..
  Eller så tar du och tömmer skiten på din egen uppfart och meddela gärna koordinater här på forumet så kan vi andra som är i närheten komma och fylla på din bajshög..
   
  Senast ändrad: 17 Augusti 2019
  lennart1, Altea, 2stroke4ever och 8 andra gillar detta.
 7. mito

  mito HBK Medlem

  Inlägg:
  16
  Kommun:
  Piteå
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  26612
  Hur svårt kan det vara för en del att bli av med sitt träck ? Finns ju massor av latrintömmningsmöjligheter på vägverkets rastplatser ? Campare som beter sig som dessa i Mölle förstör för oss alla. Nu gäller det att visa civilkurage och säga till på skarpen om någon beter sig så svinigt.
   
 8. Alve

  Alve HBK Medlem

  Inlägg:
  2,683
  Kommun:
  Ödeshög
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  338
  Är inne på 25:e året med husbil. Det här med skittömmare har tillkommit under senare år. Det är inte lika roligt längre att tillhöra husbilscamparna.
   
  lennart1, malmsten, Wberger och 5 andra gillar detta.
 9. skalman52

  skalman52 HBK Medlem

  Inlägg:
  350
  Kommun:
  Täby
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  25289
  Stämmer det då? Är det sant som tidningen återger? Kan det kanske vara så att folk har tagit promenader i skogen och sett högar med toapapper och annat. De har dessutom sett husbilarna som står där och så har de dragit slutsatsen att det är husbilsbesättningarna som skitar ner.

  Kan det möjligen vara så att det är folk från andra bilar, utan toa (inte så vanligt i Volvo), på samma P-plats som har gått upp i skogen när nöden har blivit för stor? Det senare är ju något man ser runt varenda parkeringsficka längs våra vägar om man går några tiotals meter ut i skogen.

  Kan det vara så att de som kopplar ihop skiten med husbilar är samma personer som ev. protesterade mot att p-platsen anlades över huvud taget?

  MVH
  Hans
   
  Husbilsmats, Tommy-59, suned och 26 andra gillar detta.
 10. Cre8iv

  Cre8iv HBK Medlem

  Inlägg:
  172
  Kommun:
  Uddevalla
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  27660
  Jag tycker faktiskt det finns väldigt många gratis tömningsplatser på Trafikverkets rastplatser, som funkar utmärkt att använda!!
   
  Esbjörn och Gösta Evén gillar detta.
 11. Bennsan

  Bennsan HBK Medlem

  Inlägg:
  4,903
  Kommun:
  Vänersborg
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  12368
  Man kan ju fråga sig hur utbrett detta med tömning bakom kyrkan är. Kyrkan & kommunen visste ju inget. Om det nu har varit mycket så borde väl någon närboende anmält detta.
   
  Tommy-59, Ch & Ib, Lasse W och 5 andra gillar detta.
 12. Bestliner

  Bestliner HBK Medlem

  Inlägg:
  2,551
  Kommun:
  Tjörn
  Medlemskap:
  2020
  HBK-Nr:
  11647
  Tror inte detta är något stort och vanligt problem. Visst någon kan ha tömt en toatank någon gång men det är säkert en historia som råttan i pizzan.
  Husägarna i fina Mölle är normalt mycket välbeställda och vill inte ha zigenare som oss husbilsägare i sitt sossitetsparadis för vi passar inte in. De vill troligen förbjuda djuren att göra sitt i naturen också.
   
  CapYank, Britt och Göran, Cre8iv och 9 andra gillar detta.
 13. Sören-6830

  Sören-6830 HBK Medlem

  Inlägg:
  1,824
  Kommun:
  Vellinge
  Medlemskap:
  2020
  HBK-Nr:
  6830
  Förra året hade vi många mindre campingbilar, främst tyska, holländska och franska som inte hade toalett ombord som campade på en vändplats nere vid havet i Kämpinge/Höllviken. Där hände en hel del saker i buskage och t o m där folk promenerar. Då fanns platsen i park4night (borttagen nu) så många mindre bilar hittade hit. Så det behöver inte nödvändigtvis vara tömning av toaboxar det är fråga om.
   
  Montreal, Bennsan, skalman52 och 3 andra gillar detta.
 14. Esbjörn

  Esbjörn HBK Ställplatsgrupp

  Inlägg:
  4,335
  Kommun:
  Osby
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  2497
  Park4Night har ganska många dagsparkeringar, plus många felaktigheter. Är man ute efter riktiga nattparkeringar, så är den appen inte tillförlitlig.
   
  Leifw och Livsnjutaren gillar detta.
 15. Bennsan

  Bennsan HBK Medlem

  Inlägg:
  4,903
  Kommun:
  Vänersborg
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  12368
  Att göra nr. 1 i skogen någon gång är väl inte hela världen men nr. 2 är en annan sak, då får man leta fram en toalett. Om toaletten i husbillen börjar bli full så har man faktiskt tid på sig att leta upp ett ställe avsett för att tömma. Det finns väl ingen som hämtar vatten i diket för att tanken är tom.Det handlar ju om framförhållning,
   
 16. bosse b

  bosse b HBK Medlem

  Inlägg:
  1,268
  Kommun:
  Linköping
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  548
  Att transportera kiss och bajs till avsedd plats är inga problem när man åker husbil. Anatt var det när man gick till fots på Sveriges vandringsleder, inte kul att bära bajs i ryggsäcken i flera dagar.
  Det är säkert sant men lögn är det likt, sa alltid min mormor, om sådana här uttalande
   
  JanneB, Cre8iv och Jan K gillar detta.
 17. pewy

  pewy HBK Medlem

  Inlägg:
  6
  Kommun:
  VÄSTERVIK
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  18946
  vill bara svara matsmari, vet inte hur du tänker här, har och kör fortfarande lastbil sedan 43 år och husbil sedan 8 år tillbaka. Bara så du vet finns ingen toalett i lastbilarna som det gör i en husbil, står man på en parkering och har nattvila, och nöden tränger på vad gör man, men att tömma svartvattnet på en parkering eller skogsdunge finns ju ingen ursäkt för, det finns ju tömnings platser för sådant som inte är så svårt att hitta.
   
  Gösta Evén, Bennsan och Cre8iv gillar detta.
 18. Jan K

  Jan K HBK Medlem

  Inlägg:
  1,126
  Kommun:
  Kristinehamn
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  17820
  Som en absolut sista utväg i skogen har väl alla med sig en arméspade i husbilen? Ännu har jag inte behövt använda den. Ej heller den extra toakassett, som vi har med oss.
  Annat var det med den planteringsspade, som var med i ryggsäcken på den tid, som jag vandrade i Sarek. Den kom till användning medan en del andra vandrare uppenbarligen inte ens brydde sig in att vända upp en sten. På populära övernattningsplatser fick man se upp var man satte upp tältet och var man satte ned fötterna.
   
  Gösta Evén och Cre8iv gillar detta.
 19. Jan K

  Jan K HBK Medlem

  Inlägg:
  1,126
  Kommun:
  Kristinehamn
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  17820
  Men lastbilschaffisar har väl en spade i bilen?
   
  Bestliner och Cre8iv gillar detta.
 20. pewy

  pewy HBK Medlem

  Inlägg:
  6
  Kommun:
  VÄSTERVIK
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  18946
  varför skulle vi ha en spade i bilen? Har du det och isåfall skiter du i skogen ofta, eller
   
  arvaby, GöranH, surtecruisers och 1 annan gillar detta.

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.