Generell fråga Byta halvljuslampa Rapido 10066

Tråd startad i 'Husbilsdoktorn' av Jizeta, 4 Mars 2019.

Taggar:
 1. Jizeta

  Jizeta HBK Intresserad

  Inlägg:
  2
  Kommun:
  Tyresö
  Har någon lyckats att byta en helt vanlig H4 lampa på en integrerad Rapidomodell? Har en 10066 från 2011 där halvljuslampan måste bytas, en smal sak trodde jag. Såvida man inte är skapt som "Barbapappa" så är det ju helt omöjligt att komma åt lamporna från fronten om man öppnar huven.. Har ingen större lust att åka till verkstaden för att byta en jäkla glödlampa..
  Tips emottages därför tacksamt..
   
 2. leif.o

  leif.o HBK Medlem

  Inlägg:
  27
  Kommun:
  Trollhättan
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  5836
  Det finns en lucka i innerskärmen om du tar bort den så kommer du åt lampan,men det är lämpligt att ta bort hjulet oxå,ett tips lossa inte alla skruvar utan låt en sitta kvar sedan vrir du locket bara. Ps god tur.
   
  Björn & Lena, bosse b, enokalma och 3 andra gillar detta.
 3. Jizeta

  Jizeta HBK Intresserad

  Inlägg:
  2
  Kommun:
  Tyresö
  Tack för snabbt svar :) Hittade luckan under ett par centimeter snö, men precis som du säger så bör tas däcket bort och framvagnen hissas upp för att komma åt lampan ordentligt och där faller det för mig då jag inte har dessa möjligheter. En synnerligen korkad konstruktion kan jag tycka då just lyset är en hyffsat väsentlig del av mörkerkörning och borde då vara enkla att komma åt att byta (för självklart så tycks lamporna alltid gå sönder just på kvällen på en enslig landsväg). Det blir till att åka till verkstan istället för lampbyte..
  Men återigen tack för snabbt svar!
   
  bosse b gillar detta.
 4. WillerWalle

  WillerWalle HBK Medlem

  Inlägg:
  250
  Kommun:
  Tibro
  Medlemskap:
  2021
  HBK-Nr:
  24641
  Jag har tidigare bytt alla yttre lampor under sommarhalvåret. Cirka var fjärde år, detta för att om möjligt förekomma dessa besvärliga situationer. Kommer att fortsätta med det då HB blivit några år till.
   
  surtecruisers gillar detta.
 5. Knut

  Knut HBK Webb Admin medlem

  Inlägg:
  17,520
  Kommun:
  Australien
  Medlemskap:
  2022
  HBK-Nr:
  994
  Holder med siste skribent, lampene mister effekt over tid. H4 halvlys burde byttes etter 3 til 4 år om bilen er i helårs bruk
   

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.