1. Blir du medlem nu i Husbilsklubben.se och betalar inträdesavgift och årsavgift så gäller årsavgiften både för resterande del av 2019 samt hela år 2020. Mer information finns här: www.husbilsklubben.se/ny

  Husbilsklubbens årsmöte år 2020 kommer att hållas i Mariestad. Mer information finns här: Årsmöte 2020

  Stäng meddelande

Betalväg Portugal

Tråd startad i 'Under Markisen' av Marianne och Lars, 9 September 2019.

 1. Marianne och Lars

  Marianne och Lars HBK Medlem

  Inlägg:
  206
  Kommun:
  Linköping
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  1832
  Någon som kan beskriva hur betalning av betal väggar sker i Portugal. Har hört att man ska registrera sej vid gränsen, kan det stämma ?
   
 2. skoogis

  skoogis HBK Medlem

  Inlägg:
  967
  Kommun:
  Trosa
  Medlemskap:
  2020
  HBK-Nr:
  364
  Det stämmer, vid vissa gräns stationer kan man registrera bilens registeringsnummer med ett betal kort. Kör på grönt dras på kontot. Har man missat går det att kontant betala vid väg stationer. Kan tydligen även bara köra, med då kommer det faktura då småningom.
   
  Los Suecos gillar detta.
 3. Livibil

  Livibil HBK Medlem

  Inlägg:
  1,782
  Kommun:
  Oskarshamn
  Medlemskap:
  2021
  HBK-Nr:
  11764
  På de med automatisk betalning via registrering kan du inte betala vid några stationer. Vi missade detta helt förra hösten när vi körde där. Ingen faktura ännu men den kanske kommer.
   
  Los Suecos gillar detta.
 4. Chaplin

  Chaplin HBK Medlem

  Inlägg:
  3
  Kommun:
  Ale
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  19612
  Hösten 2018 körde vi till Lissabon med husbilen.Passerade gränsen från Spanien efter Salamanca. Där man skall registrera sitt betalkort låg inte vid gränsen utan flera km in efter gränspassagen. Där blev bilen registrerad och hopkopplad med betalkortet sen var det bara att köra. På vägen ner mot kusten var det flera "avläsningsplatser" (ser ut som trängselskattsavläsningarna i Göteborg) och avgifterna drogs automatiskt på Masterkortet. Men men OBS OBS det finns minst 2st vägbolag i Portugal vilket vi inte observerade när vi körde från Lissabon och österut utan missade vägtullen och hade ingen biljett att stoppa i läsaren, detta kostade oss 100 euro + 7 euro som var avgiften för sträckan vi åkt. Surt.
   
  Los Suecos gillar detta.
 5. ArneF

  ArneF HBK Medlem

  Inlägg:
  52
  Kommun:
  Göteborg
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  14141
  Gå in på portugaltolls.com så får du den kompletta informationen. Vi brukar använda alternativet ”Easy Toll”. Det skaffar man vid någon av de fyra stationer innanför gränsen, som är angivna på den portugisiska hemsidan. För de betalvägar som inte använder ”Easy Toll” betalar man, eller tar betalkort, direkt där betalvägen börjar. Nere vid sydkusten kör vi alltid gratis på 125:an, som nu är till största delen i bra skick.
   
  Los Suecos och Gösta Evén gillar detta.
 6. Kaj o Gisela.p

  Kaj o Gisela.p HBK Medlem

  Inlägg:
  1,861
  Kommun:
  Varberg
  Medlemskap:
  2029
  HBK-Nr:
  7379
  Du kan också köpa ett toldcard på nätet eller på ett postkontor (CTT) beloppen finns på 5, 10, 20 och 40 € Skulle du sedan komma in på en obemanad betalväg aktiverar du kortet på via ett SMS.
  MEn allt finns i Arnes länk ovan.
   
  Los Suecos gillar detta.
 7. Majzzan

  Majzzan HBK Medlem

  Inlägg:
  1,042
  Kommun:
  Uppsala
  Medlemskap:
  2020
  HBK-Nr:
  6691
  Registrerar man sig inte kommer räkning med posten efter några år ( om man kört på de vägarna). Reg gäller bara en månad vilket jag inte tänkte på 2015 o 2016. I somras kom räkningen för -15 efter nästan 4 år! Så den för -16 dyker väl upp nästa år :twitcy:
   
  Livibil, plastpelle och Los Suecos gillar detta.

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.