Övernattning Tyskland

Tråd startad i 'Under Markisen' av KarinochTommy, 22 April 2019.

 1. KarinochTommy

  KarinochTommy HBK Medlem

  Inlägg:
  220
  Kommun:
  Osby
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  6520
  Hur är det att övernatta vid rastplatser i Tyskland? Jag tänker på de rastplatserna som finns längs Autobahn. Inser att det kan vara en del störande trafikljud men tänker mest på säkerheten. Är det tryggt att övernatta i husbilen där? Vi ska på genomresa och vill komma snabbt neråt.
   
 2. Björn & Lena

  Björn & Lena HBK Medlem

  Inlägg:
  1,272
  Kommun:
  Kungsbacka/Lefkas
  Medlemskap:
  2020
  HBK-Nr:
  14101
  Vi övernattar alltid på rastplatser och har aldrig haft några problem. Det känns säkert med bra larm, div skydd och sunt förnuft. (Men nu har du nog rört om i ett getingbo...)
   
 3. Berit & Thomas Danker

  Berit & Thomas Danker HBK Medlem

  Inlägg:
  1
  Kommun:
  Falkenbergs Kommun
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  27189
  Hej! Vi har åkt många år genom Europa och alltid stannat på rastplatser i Tyskland. Vi stannar alltid mellan lastbilar och husbilar. Vi har aldrig upplevt något obehagligt. Kör långt in på rastplatsen så slipper man ljudet något. Vi skall ner till Kroatien i augusti och då kommer vi att stanna på rastplatserna i Tyskland och Österrike. Ha en fin resa. // Mvh Berit o Thomas Danker
   
  Jack & Eva gillar detta.
 4. Olof G

  Olof G HBK Medlem

  Inlägg:
  1,801
  Kommun:
  Knivsta
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  12581
  Jag undviker alltid att övernatta på rastplatser längs autobahn, kör av någon kilometer stannar hellre i något samhälle eller ställplats.
   
  Jack & Eva, Regent, Emppu och 6 andra gillar detta.
 5. DF5XG

  DF5XG HBK Medlem

  Inlägg:
  751
  Kommun:
  Tyskland
  Medlemskap:
  2020
  HBK-Nr:
  12069
  Vi undviker alltid rastplatser på motorvägen, även i Sverige!
   
  Jack & Eva, Regent, Emppu och 7 andra gillar detta.
 6. Bengt & Pia

  Bengt & Pia HBK Medlem

  Inlägg:
  47
  Kommun:
  Värnamo
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  9631
  Vi undviker alltid att övernatta på rastplatser längs autobahn. Betydligt trevligare att övernatta på ställplats eller i ett mindre samhälle.

  // Bengt
   
  Jack & Eva, Regent, Montreal och 5 andra gillar detta.
 7. GLIDARN

  GLIDARN HBK Medlem

  Inlägg:
  163
  Kommun:
  Trollhättan
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  20187
  Vi gör det då och då under transportsträckor, har haft en incident där hunden morrat och skällt iväg ”pirater”. Tyvärr slog de till mot vänner plus ett till ekipage som stod på nästa plats längs vägen samma natt.

  Även på en rastplats i danmark nära färjeläget vid Rødby har det strykit folk kring bilarna, vi gjorde dem dock uppmärksamma på att de var iaktagna.

  Detta har dock inte avskräckt mig då hunden är på sin vakt hela tiden. Skall dock säga att svänger man av en kort bit till en ställplats nära transportvägen så upplever man oftast mycket mer under resan, den tiden kan man ta sig men ibland latar man sig.
   
  Jack & Eva gillar detta.
 8. Bennsan

  Bennsan HBK Medlem

  Inlägg:
  4,837
  Kommun:
  Vänersborg
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  12368
  Vi ( min hustru då hon levde & jag) körde in på en rastplats utanför München för att övernatta. Efter någon halvtimma kom polisen, gick fram till oss & påtalade att övernatta utefter autobahn är något man skall undvika, risken var stor att man får påhälsning när det mörknat. Dom rekommenderade oss att uppsöka en ställplats eller camping en bit ifrån stora farleder. Dom hade haft många incidenter där husvagnar & husbilar råkat illa ut. Sedan dess skulle det aldrig falla mig in att sova på någon rastplats efter stora vägar. Det finns alltid någon undanskymd plats en bit ifrån. För att inte tala om föregångslandet Tyskland som är nerlusat med ställplatser, en del t.o.m gratis inkl. service.
   
  Jack & Eva, Regent, Båtis och 7 andra gillar detta.
 9. Rolandn

  Rolandn HBK Medlem

  Inlägg:
  3,196
  Kommun:
  Malmö
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  1589
  Vi brukar använda parkeringen till Gasthaus och Restauranger, vilket det finns många av som gjort speciella övernattningsplatser till kunder med husbilar. Då äter man billigare och bättre, samt man kan ofta tanka billigare i närheten i stället för på Autobahn.
  Eftersom både ADAC och Polisen rekommenderar att man inte övernattar längs Autobahn, tycker jag det är onödigt att utmana ödet.
   
  smålänningen, Jack & Eva, Lassej och 6 andra gillar detta.
 10. carsten

  carsten HBK Medlem

  Inlägg:
  701
  Kommun:
  Båstad
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  792
  Upplev Tyskland istället för att bara åka snabbt igenom...
   
  Jack & Eva, GLIDARN, A.Borg och 7 andra gillar detta.
 11. Marianne & Ranko

  Marianne & Ranko HBK Medlem

  Inlägg:
  4,638
  Kommun:
  Göteborg
  Medlemskap:
  2025
  HBK-Nr:
  12537
  Varför utsätta sig för risker och dyr diesel på autobahn när det finns små trevliga ställen ”vid sidan om” med både påfyllning (diesel, vatten, god mat&dryck) och tömning (restprodukter av alla de slag)?

  Bild: lån från nätet (hemikring)
  upload_2019-4-22_20-38-1.jpeg
   
  Jack & Eva, cgwik, Los Suecos och 5 andra gillar detta.
 12. Fjrdriver

  Fjrdriver HBK Medlem

  Inlägg:
  5
  Kommun:
  Tranås
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  21516
  Under transportsträckor brukar vi övernatta på stora bensinmackars lastbilsparkering. Känns tryggt, polisen brukar oxå ta patrullrunda där
   
  Björn & Lena gillar detta.
 13. knarrevik

  knarrevik HBK Medlem

  Inlägg:
  17,554
  Kommun:
  Lysekil
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  3172
  Varför övernatta på platser där flest brott förekommer?
  Ställplatsen finns oftast några km bort.
   
  Jack & Eva, EVTOAK, Regent och 10 andra gillar detta.
 14. Bennsan

  Bennsan HBK Medlem

  Inlägg:
  4,837
  Kommun:
  Vänersborg
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  12368
  Kan vara falsk trygghet. Jag har faktiskt en enda gång övernattat på en ARAL-tapp i Tyskland. Jag frågade i kassan om det var OK, deras kommentar var att visst fick jag det men dom ville att jag inte skulle stå nära lastbilarna utan nära entre'n så att personalen kunde hålla ett öga på oss & vi kunde sova tryggt. Detta tolkar jag som att bland lastbilarna är man dels undanskymd för insyn & att kanske en del "icketyska" chaufförer drygar ut sin kassa med inbrott & stölder. På en ställplats var det en tysk som att en del öststatschauförer var i maskopi med tjuvarna. Sant eller inte, varför ens utsätta sig för risken när det oftast finns bättre alternativ en liten bit ifrån dom stora stråken.
   
  Senast ändrad: 23 April 2019
 15. Knut

  Knut HBK Webb Admin medlem

  Inlägg:
  17,330
  Kommun:
  Australien
  Medlemskap:
  2022
  HBK-Nr:
  994
  Det er like trygt eller utrygt å stå på tyske motorvei rasteplasser som på svenske. For noen år siden var E6 i Sverige på topp over farlige strekninger å overnatte på :D

  Problemet med å stå mellom de store lastbilene er at det er lite innsyn så buset kan slå til usett, samtidig som det er enkelt å stikke fra plassen i en ventende bil.

  På en stellplats i en liten ort er det mye mer problematisk for buset å komme unna om de blir oppdaget, sammen med større mulighet for å bli oppdaget.

  I de 20 år vi fartet rundt i Europa så var det veldig skjelden vi overnattet langs motorveier, og om vi gjorde det så sikret vi oss ekstra.
   
  GLIDARN gillar detta.

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.