Äppelkassler

Tråd startad i 'Matrecept' av hianders, 1 September 2016.

  1. hianders

    hianders FD.HBK Medlem 2017

    Inlägg:
    8,049
    Kommun:
    Avesta
    Hittade detta recept för 4 pers som jag modifierade lite.

    ÄPPELKASSLER

    500 g kassler
    2 gula lökar
    Smör el margarin
    2 äpplen
    2 1/2 dl köttbuljong
    1 burk färskost m pepparot, ca 100 gr
    Smörgåskrasse

    Serveras m potatis el ris el pasta och broccoli.

    Skär kasslern i tunna skivor. Skala och skiva löken. Fräs i matfett i en panna några min. Skär äpplena i klyftor och låt fräsa m löken någon min. Lägg kasslern ovanpå och häll över buljongen. Låt puttra under lock ca 10 min.
    Klicka osten över och klipp krasse över.

    Jag hade ingen färskost utan strödde på riven ost (mozarella) som jag hade i frysen. Ingen krasse heller så jag tog lite persilja istället.

    Inget stekos så det är väl husbilsmässigt.

    Inger
     
    Senast ändrad: 1 September 2016
    MatsR, claes, Lasse-125 och 2 andra gillar detta.
  2. Marianne & Ranko

    Marianne & Ranko HBK Medlem

    Inlägg:
    3,661
    Kommun:
    Göteborg
    Medlemskap:
    2020
    HBK-Nr:
    12537
    Sv: Äppelkassler

    2/12 dl köttbuljong låter väldigt lite : ) Kanske 2 1/2 dl?
     
    hianders gillar detta.
  3. hianders

    hianders FD.HBK Medlem 2017

    Inlägg:
    8,049
    Kommun:
    Avesta
    Sv: Äppelkassler

    Tack, såklart 2 1/2 dl.

    Vi åt det nyss och man kanske kan ha i lite grädde i vätskan?! Var lite lite salt men jag tog 2 dl till två personer. Det bör nog vara lite drygt en dl.

    Inger
     
    Marianne & Ranko gillar detta.
  4. Marianne & Ranko

    Marianne & Ranko HBK Medlem

    Inlägg:
    3,661
    Kommun:
    Göteborg
    Medlemskap:
    2020
    HBK-Nr:
    12537
    Sv: Äppelkassler

    Jag tror inte att man ska salta då det finns salt i både buljongen och kasslern. Snarare så att man får skölja kasselern om det smakar mycket salt. Åkte på en nit en gång när jag testade surkål med rimmat fläsklägg (sauerkraut mit eisbein). Sköljde surkålet alldeles för lite, likaså det rimmade fläsklägget så att allt smakade baaaara salt. Det blev soptunna och sedan prova på nytt...
     
  5. hianders

    hianders FD.HBK Medlem 2017

    Inlägg:
    8,049
    Kommun:
    Avesta
    Sv: Äppelkassler

    Jag har inte saltat, sältan kommer fr buljongen. Men, som sagt jag tog nog en dl för mycket! Men jag tror inte det är helt fel att runda av m lite grädde. Äpple i maten är ju heller aldrig fel och i år blir det äpplen till skillnad mot förra året.

    Gott var det i alla fall.

    Inger
     

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.