• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Nu Sticker Vi!!

Calleinvierno

HBK Medlem
Inlägg
420
Kommun
Tyresö
HBK-Nr
3452
Medlemskap
2024
Hej Jack o Eva!
Full rulle ser vi! Synd att vi är så långt mellan oss. Står ni kvar i Nancy och ska baka mycket eller rullar ni på neråt. I eftermiddags hade vi lucia fika med diverse doppa dock inget saffransbröd. Glöggen var perfekt från flera håll. Vi är 4 hb från klubben
här och några ska stå över årsskiftet. Ta det lugnt neröver
 

Calleinvierno

HBK Medlem
Inlägg
420
Kommun
Tyresö
HBK-Nr
3452
Medlemskap
2024
Fy F. God morgon Jack o Eva!
Här i falecia var det + 11 när solen gick upp ur havet. Skynda nu långsamt ner som du sa,släpa tofflorna men vi önskar er värmen som du får på andra sidan bergen i söder
 

Jack & Eva

HBK Medlem
Inlägg
674
Kommun
Falkenberg
HBK-Nr
15760
Medlemskap
2024
Har nu kommit (igår kväll) till Montignac. En liten by mellan Tulle och Bergerac. Står på en kommunal Ställplats mit alles!! N 45° 04' 03,5" - E 001° 09' 56,9"!! Skall strax lägga in den till vår klubb. Har av någon underlig anledning hamnat på helt nya platser, som numera finns i vårt husbilsregister. Gick med i France Passion, för att komma till några Franska vin- och ostgårdar. Men den där jädrans kylan jagar oss i "häcken" hela tiden!! Igår morse hade vi -8° och nu på morgonen -2°, trots att vi susade iväg drygt 30 mil söderut under gårdagen.
Skall idag färdas västerut till Biskaya för att få nytta av det elementet (havet). Till en favoritby som heter Andernos Le Bain, där vi har varit många gånger. Där finns en väldigt välsorterad fiskaffär. På somrarna har de en väldigt trevlig Ostron-festival med massor av god mat och stor blåsorkester!!
Alla dessa hundratals små gråa, tysta och trista Franska byar i inlandet, lyses upp nu i decemberkylan av trevliga Juldekorationer, längs med huvudgatorna. Trevligt!! Härlig lördag på er allesammans!! Imorgon är det ju den Tredje Söndagen i Advent!!
H.Matata från Eva & Jack!!
 

Bilagor

  • IMG_2023.JPG
    IMG_2023.JPG
    5,7 MB · Visningar: 148
  • IMG_2024.JPG
    IMG_2024.JPG
    6,2 MB · Visningar: 155
  • IMG_2034.JPG
    IMG_2034.JPG
    5,3 MB · Visningar: 148

kugghjul

HBK Medlem
Inlägg
15
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
8172
Medlemskap
2024
Hej igen Jack &Eva, hittade er nu här . Trodde att du bara skrev i Fejsan. Fortsättningsvis får jag dubbelkolla både HBK o Fejsan så att vi inte missar något. Bullarna ser fina ut o antar att de smakar utmärkt. Hos oss har det bara blivit bullar från affären, har inte landat riktigt ännu med det här med julgöra.
Idag snöade det lite, åh vad vi frös. Nej vi längtar redan tillbaka till det lättare livet.
Ha nu en fortsatt bra resa så får vi se var vi kan sammanstråla lite längre fram.
Ha de gött
 

Jack & Eva

HBK Medlem
Inlägg
674
Kommun
Falkenberg
HBK-Nr
15760
Medlemskap
2024
Har nu besökt mängder av platser, ner genom mellersta Frankrike. Det blir ju oftast att man genom åren åker i västra ellr östra delarna av Frankrike. Därför valde vi mellersta denna gången. Abbonerade även på France Passion, för att besöka lite gårdar genom landet (vin, ost, ……). Men minusgraderna satte stopp för det mesta!! Så vi "pinnade på" ner mot Tulle och sedan västerut. I Montignac hittade vi en bra ställplats, som hade allt för € 6:- Där va inga minusgrader, så vi kunde fylla upp med färskvatten, och få duschat ordentligt!! Man luktar ju ganska pyton efter en vecka!!
Körde sedan mot havet. Passerade Bergerac, och kom se'n till en favoritplats som heter Andernos le Bain. Där mumsade vi krabbklor, majonnäs, ostar och rostat bröd. Två av klorna vägde 732 gram tillsammans!! Efter Andernos drog rakt söderut till Capbreton, som också hade en bra ställplats. Allt för € 7:- Där fanns även en "trevlig" toalett!!
På måndagen körde vi ner till Spanska gränsen, och bortöver till Santander. Jag och några till har tydligen "näsa" för att finna nya ställplatser. Så även denna gången!! Tänkte att småbåtshamnarna brukar ha platser för husbilar. Voila!! Både vatten, tömning, WC, tvättmaskin, dusch och ström för € 6:-
Fortsätter västerut idag (trots att det blåser mellan 25 och 30 sekundmeter nu) från Kantabrien mot (inte Sherwoodskogen) Asturien och Galicien.
H.Matata från Eva & Jack
IMG_2046.JPG IMG_2052.JPG Capbreton3.JPG
 

Jack & Eva

HBK Medlem
Inlägg
674
Kommun
Falkenberg
HBK-Nr
15760
Medlemskap
2024
Nu har det hänt!! Det som absolut inte får hända!! Larmet till yttertrappan slutade fungera. Och då glömmer man. Vid en trång gata i en by i norra Galicien, slog den bortglömda, utfällda trappan, emot en stålstolpe, som inte flyttade på sig!! Katastrof!! Fick plockat bort resterna på en verkstad.
Har nu varit på två kampingfirmor i A Coruña. En firma strax över gränsen i Portugal. Ett företag i Porto. Ingen har någon hjälp att erbjuda!! Va' in på en kinesbutik och köpte en trappstege, så att hustru och hund kan komma ut och in. Shit happens!!!
N.Problemas (förutom trappan) från Eva, Jack och Chili.IMG_2081.JPG ÖgonSomTalar (2).jpg
 

J.Bergsten

HBK Medlem
Inlägg
504
Kommun
Eskilstuna
HBK-Nr
23060
Medlemskap
2024
Stackare, känner med er .
När vi skulle iväg från hemmet på vår resa till värmen, så tjöt larmet men vi fattade inte va de va.... så vi slog i gruset hemma ( mycket lätt), innan vi upptäckte misstaget.
Det ska tilläggas att det är första resan med denna husbil, och vi har på våra två tidigare inte haft utfällbart steg.
 

Jack & Eva

HBK Medlem
Inlägg
674
Kommun
Falkenberg
HBK-Nr
15760
Medlemskap
2024
Har nu (igår eftermiddags) kommit ner till Falesia i Portugal. Forserade de sista två dagarna för att slippa sitta ensamna på Hjulen å' gråta!!
Vi är fyra Svenska husbilar här, av 125 stycken!! Skall ha litet långbord i eftermiddag, i värmen. God Jul & Gla' Påsk på er alla!!!
H.Matata från Eva, Jack och Chili.IMG_1880.JPG
 

Jack & Eva

HBK Medlem
Inlägg
674
Kommun
Falkenberg
HBK-Nr
15760
Medlemskap
2024
Julaftonen avlöpte utan mankemang!! På förmiddagen lagade jag vattenkranen (mikrobrytaren) till diskbänken, och sedan kom de å' sa' att Ställplatsägaren bjuder på portvin och Julkaka. Gôtt!!
Klockan fjorton noll-noll dukade vi upp med Jul-knyt-bord (utan hjul). Gun & Rolf och Susanne & Göran. Åsså vi två. Hundarna Keyla & Chili. På bordena fanns ALLT!! Även Apotekarnes Julmust till mig!! Fick av hustrun ett par tjusiga kalsonger i Julklapp.
N.Problemas från Eva, Jack och Chili.
IMG_2097.JPG IMG_2099.JPG IMG_2101.JPG
 
Toppen