• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Nu rullar vi igen...

hansyngve0319

FD HBK Medlem
Inlägg
603
Kommun
Kungsör
HBK-Nr
18108
Medlemskap
2021
Sv: Nu rullar vi igen...

Hej Marianne & Ranko ! I mitt förra svar menade jag naturligtvis inte att det skulle vara som något råd, utan det var bara mina erfarenheter

Det ser trevligt ut på restaurangen, kära hustrun min älskar grisfötter däremot inte jag, men rätten som Din kära hustru spisar ser gott ut

Själv håller jag på att sätta på dubbdäcken inför lite vintercamping i Östersund med omnejd, planen är att besöka WorldCupstarten i skidskytte där, sedan kanske lite skidåkning på längden

Bon vouyage och kör försiktigt önskar :snow-icon:
Hasse & Ingegerd
 
F

F.d. 53814

Guest
Sv: Nu rullar vi igen...

Kul att läsa era uppdateringar.
Ett tips till er eller andra som skall genom Tyskland i sakta mak är enl https://www.google.se/maps/dir/53.0...1d9.5088879!2d51.9808093!3e0?hl=sv&authuser=0
Lika fint oavsett håll. Weser Bergland med Bodenwerder känd för Baron Münchhausen, Hameln känd för Råttfångaren, Porta Westfalica för någon staty på en kulle osv osv.
Hameln har dessutom Tysklands äldsta stadsdelar som inte har behövde återuppbyggas efter kriget.
Julmarknaden där är också speciell.
 

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.171
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Sv: Nu rullar vi igen...

Hej Marianne & Ranko ! I mitt förra svar menade jag naturligtvis inte att det skulle vara som något råd, utan det var bara mina erfarenheter... Hasse & Ingegerd

Naturligtvis Hasse, vi är bara glada att få höra dina och andras åsikter, men det är ändå Marianne som har "sista ordet" som vanligt. Här trycker man inte extra på pedalen må du tro...
gundj! Baron Münchhausen var min favorit så fort jag lärde mig läsa men det tog inte lång tid innan jag insåg att han egentligen var den 1:a politiker jag mött i bokform. Han kunde verkligen "spänna bågen", något i stil med dagens aktuella Mr Trump.

Idag vill jag lämna en enkel rapport genom att redovisa min matrecept tillägnat fru Hiander, HBK's största recept-bidragar-fru! Att ta upp allt det fina vi mött under 2,5 timmes promenad med ca 50 bilder är fullständigt omöjligt. Stadsmurar, medeltida kyrkor, påvens bostad (som heter duga, ingen 5-rummare här inte, nej), teatrar, operahuset, La Halle (saluhallen), torg med stadsrytmen, och allt på Franska, huh... vad gör man?

Bena ut 2 kycklinglår från frigående (Liberty) majsuppfödda lokala fjäderfä. Salta filéerna och kläm ut 1/2 citron över båda två. Låt vila medan du skalar och tärnar 2-3 bakpotatisar (går lika bra med vanlig Asterix): OBS! jag snittar kycklingskinn som man brukar göra med fisk så att saltet kan tränga in:
förarbete.jpg

Jag steker filéerna (med skinn på) knaprigt i olivolja på 1000W effekt (utomhus) på husbilens egen induktionshäll. När jag får fin & knaprig skorpa, då sänker jag till 800W och låtter filéerna "vila" ett tag. Marianne steker potatistärningar som saltas efteråt. Potatistärningar skall vara knapriga när man lägger dom på tallriken!
f.d.frigående-nu stendöd.jpg

Röd paprika, grillad , ersätter dagens färska sallad med tanke på att vi hann inte med allt vi ville. Någonstans "klickar det fel" och då får man kompensera med det man redan har:
chicken tonight.jpg

Hallandsåsens tunneln blev klar till sist, men det lyckades inte Pont St-Benezet, en herdepojken från år 1177 som aldrig blev färdig med sin bro över floden Rhöne. imponerande byggnad nr 2 är påvens palats (efter 7 st påvar, innan Rom tog över centralmakten över både påvar och sina troende)
Avignon.jpg

...och slutligen lite info för behövande om själva campingen (finns mer på nätet). I morse var vi nästan ensamma här, nu är campingen i princip helt belägrad, mestadels av Schweiz:are(?!)
campinginfo.jpg
 

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.171
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Sv: Nu rullar vi igen...

Vi stannade ytterligare en dag i Avignon vilket blev den 3:e dagen här. Kändes helt rätt med campingen, ute-temperaturen, maten, duschmöjligheter, tvättstugan, strosa på sta'n, osv... Imorgon drar vi vidare mot varma Spanien varifrån vi har fått rapporter (förra årets fast-bosatta-HB-vänner) om 24°C på dagarna...
Dagens höjdpunkt var Les Halles (Avignons stora saluhall) som vi idag kunde utforska riktigt noga. Här kunde vi testa livs levande ostron (f.d. afrodisiakum nr.1, innan Viagra tog över marknaden : ). Llite längre fram på kvällen kommer vi att ta reda på den riktiga sanningen (återkommer inte med någon rapport ; ) :twitcy: Här kommer ett handplock bilder, så gör en egen bedömning. Själv hade jag mycket väl kunnat spendera sista pensionsslanten på att äta & vistas här hela tiden, men, men, Marianne vill att vi "rullar vidare"...

Potatis i alla former:
potatis.jpg

Antioxidanter i metervara:
grönsaker.jpg

Frescht & grönt. Gordon Ramsey hylla:
grönsaker-sallad.jpg

Nötter, frukt & träffplats för ensamstående(?):
frukt & nötter.jpg

Ostar i alla smaker:
ost.jpg

Vaktel, anka eller något annat UFO liknande:
fågel.jpg

Kanin:
kött-kanin.jpg

Helt vanlig gris:
chark-1.jpg

Lokala fisksorter & skaldjur: säger bara f a n t a s t i s k t ! Dofterna av fräschet säger sitt!
fisk.jpg

Tigerräkor m.m., otroligt vackert & fräscht men betydligt dyrare än hemma... Känns nästan som Danmark med sina priser!
fisk-räkor.jpg

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll, var än ni befinner er!
 

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.171
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Sv: Nu rullar vi igen...

Hej Ulla & Klaus, ett litet ostron gav inga som helst utslag av "värde", det kan jag försäkra. Nästa gång får jag väl testa 2-3 kg ostron, men då får man väl så mycket halsbränna så det inte blir något bara för det...:twitcy:

Då var det dags att ge sig iväg från lugnet i Avignon och då säger min bättre halva "jag vill åka genom Provence", utan att kolla varken YR.NO eller andra faktorer som har med sommardäck att göra (temperatur, nederbörd, osv.). Monologen: "man kan inte bara åka iväg utan att se Provence, nu när vi redan är här i utkanten av allt det vackra", och självklar att hon vann ännu en gång ([...∞%€#"!°§?grrrrr....).

Nedan följer några av 90 bilder som togs under dagens tripp. Nu är vi på ställplatsen, en kommunal P-plats utan några faciliteter dock med världens häftigaste utsiktsvy över Rhöne med sina pråmar. Väldigt likt Mosel egentligen fast här i en storstad med fästning, amfiteater och massor av annat antikt.

Här ska vi övernatta! Fantastisk utsikt och promenadstråk (tips från CC eller Mobile Life+, kommer inte ihåg vilket):
Arles-ställplats.jpg

Det var längesen som jag såg en amfiteater, imponerande byggnad. Kalksten urholkas tyvärr av bl.a. surt regn vilket vi tyvärr har gott om idag. Att restaurera det hela kostar ca 107.000.000 € vilket kan vara svårt att få ihop i dagsläget:
Arles-amfiteater.jpg

Plötsligt efter en kurva uppdagades den här härligheten... Gordes klev rakt in i våra hjärtan:
Gordes.jpg

...men inte gatorna. Vi såg en skylt om gatubredd 2,5 m och då tänkte vi tja, vår lilla bil klarar detta galant... ja, det gjorde det, dock med STOR förskräckelse, bara 2-3 cm på var sida om backspeglar. Marianne kirrade detta galant, jag hade nog blivit av med minst en backspegel.
Gordes-gatubredd-2,5m.jpg

Vi passerade Saignon utan att stanna. Klippan påminde starkt om Ölands raukar fast här i mega format:
Saignon.jpg

Ytterligare ett fint ställe med massor av turister var Roussillon med sin vackra ockra-klippan. Vi trodde att bara Algarve hade något sådant...
Roussillon-ocre.jpg
 
D

Deleted member 11118

Guest
Sv: Nu rullar vi igen...

Gordes har jag varit och besökt 2 gånger. Mycket charmig liten by. Har för mej att Astrid och Evert Taube bodde här då och då.

Avignon har vi besökt 5 gånger och vi bor på campingen brevid där ni bodde, Camping du Pont d'Avignon, gick gratis båten fortfarande över floden.
 
Senast redigerad av en moderator:

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.171
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Sv: Nu rullar vi igen...

Det är så trevligt här Lasse, inkörsporten till resten av det otroliga Provence så att Marianne inte ville åka vidare till Spanien, än... Vi skulle ha sovit på andra sidan gränsen redan i natt, men fick istället ta oss igenom vartenda småställe, fick stopp vid alla stoppljus och sedan dra runt Montpellier och till sist här 13 km väster om Agde.

Vi passerade flera vinprovningsställen, här fick man t.o.m. full-HB-service:
fyll o töm.jpg

...men vi bestämde oss för 1 liter mjölk och lite färdiggrillat: (butiken var så stor så vi hittade tyvärr inte mjölken)
Intermache-vin.jpg

Redan vid 16:tiden fick vi inkvartera oss på en privat ställplats med full service:
Aires De Vias.jpg

där kostade oss en natt (inkl. vatten, tömning och gratis WiFi, om vi inte hade Telenor Frihet), bara 5,5€. El behövdes inte då vi hade fulladdade batterier:
Kostnad.jpg

Nu ångrar jag att vi lämnade hemma Sir Mclains elektriska-mygg-motmedel. Ty, här finns mygg i massor även på vintern!!! Förskräckligt dyrköpt erfarenhet då mygghonorna bara älskar mig.

Enligt yr.no och Franska väderleksrapporter så är kraftigt regn och kyla på väg till hela landet. Spanien verkar ligga bättre till regnmässigt, men även där har kylan nästlat in sig. Vi tuffar vidare imorgon bitti...
 
Senast ändrad:

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.171
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Sv: Nu rullar vi igen...

Tack för tips Lasse, Marianne hade stället på sin "måste-lista" men jag sabbade allt i en rondell. Vi var rätt trötta, jag kände mig lite förkyld och precis när vi skulle ta "4:a höger" i rondellen, då räknade jag fel och tog "3:e höger" helt emot IGO-frökens trevliga röst. När hon sen började tjata om "räknar om rutten, räknar om rutten..." då stängde jag eländet och fortsatte rakt fram. Man såg Aigues-Mortes i backspegeln och då satte Marianne igång där fröken IGO slutade... Det var droppen, då tryckte jag "plattan i mattan"!

Nu på morgonen fick jag lova Marianne att vi tar Aigues-Mortes på hemvägen! Vi ska utforska snart nästa ställplats som ligger vid havet bara 2-3 mil härifrån, har just ätit frukost... Återkommer ikväll : )
 

hansyngve0319

FD HBK Medlem
Inlägg
603
Kommun
Kungsör
HBK-Nr
18108
Medlemskap
2021
Sv: Nu rullar vi igen...

Hej Marianne & Ranko ! Vad härligt att följa Era äventyr, vi känner igen oss i Er på många sätt, det där med rondeller är inte alltid så lätt särskilt med många utfarter

Ett annat fenomen som kära hustrun brukar idka är att hitta fina rastplatser, ställplatser och annat intressant i samma stund som man passerar, och att då slå hejd på ekipaget är inte alltid så lätt med trafik bakom m.m.

Men som Du skrev Ranko "platta i matta" runt i nästa korsning/rondell, och nya tag

Här hemma har just snön försvunnit i höstlikt regn, så nu är det dubbelt mörkt men det stundar snart ljusare tider :snow-icon:

En fortsatt trevlig resa och kör försiktigt önskar
Hasse & Ingegerd
 

SirMcLain

HBK Medlem
Inlägg
6.732
Kommun
Spanien
HBK-Nr
4832
Medlemskap
2026
Sv: Nu rullar vi igen...

Det är så trevligt här Lasse, inkörsporten till resten av det otroliga Provence så att Marianne inte ville åka vidare till Spanien, än... Vi skulle ha sovit på andra sidan gränsen redan i natt, men fick istället ta oss igenom vartenda småställe, fick stopp vid alla stoppljus och sedan dra runt Montpellier och till sist här 13 km väster om Agde.

Nu ångrar jag att vi lämnade hemma Sir Mclains elektriska-mygg-motmedel. Ty, här finns mygg i massor även på vintern!!! Förskräckligt dyrköpt erfarenhet då mygghonorna bara älskar mig.

Oerhört klantigt.:D Det kan man aldrig vara utan. Tar också liten plats. Som tur är kan ni beställa Djungle Formula även till Spanien bara ni vet var ni är om en vecka.
 

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.171
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Sv: Nu rullar vi igen...

Yes Sir, än har jag bara "sneglat" på forumets klanttråd och är livrädd att börja "erkänna" synder. Risken är stor att inläggen tar för mycket plats på hårddisken så jag väntar ett tag till : ))))

Idag har vi avverkat varken mer eller mindre än ca 12 mil, yippiiii säger jag bara. Vi har kört på dom absolut minsta vägarna längs kusten, annars skulle det bli garanterad skillsmässa. Vi har kollat 3 st. ställplatser som var antingen för dyra, fullbokade eller avstängda och till sist landat på det 4:e som blev FULLTRÄFF! Vi är nu i Saint-Cyprien hamnen, en välordnad HB ställplats för 8,20€ inkl allt (el, vatten, tömning) och framför allt en fantastisk hamnpromenad. Ska jag likna stället något annat så är det privatfinansierade Villa Moura nära Faro, Algarve kust, Portugal (Staffan & Inger vet vad jag menar). Lyxbåtar överallt och inte en enda hundbajs någonstans, helt otroligt...

Gårkvällens måne lär ha varit den största på året då den var närmast jorden. Spana gärna in den ikväll:
största måne.jpg

Nu är vi i Saint-Cyrien hamn-ställplatsen tillsammans med ett 30-tal bilar (GB, F, NL och D): (obs! frikampare i bakgrunden, mest husvagnar)
3-e gången gillt.jpg

Måste bara visa en bänk som vi såg på hamnpromenaden. Har aldrig någonsin sett något vackrare i bänkvägen.
aldrig sett vackrare.jpg

En del frikampar i själva hamnen som jag inte tror är så bra i längden...
frikampare-i-hamnen.jpg

Här ska jag vara kl. 08:30 imorgon bitti, så mycket är säkert. Tvärs över gatan tar jag en espresso innan hemfärden till min sömntuta som ska bjudas senare på dagens färskaste fiskfångst:
8-30h på morgonen.jpg
 

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.171
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Sv: Nu rullar vi igen...

Det blir ingen långrandig rapport idag eftersom förkylningen har tagit över helt och hållet. Jag kämpade mig igenom Mariannes favoriter: senaste Idol utslagningen, trevliga Dicte från DK och Kockarnas kamp på vackra Österlen (tack Tv4 Play) & tack Telenor Frihet som har gjort det möjligt!

Tips: planera noga var du ska vara förkyld. Det är betydligt trevligare på en hyfsad (& billig) ställplats med elanslutning, nära till Lidl, till vattenpåfyllning och ditto restprodukt-tömning. Det skall också gå att förlänga vistelsen med kontokort, mynt verkar inte existera längre och är inte heller bra som betalmedel. Är man sjuk och mynten tar slut, vad gör man då?

Håll er varma där hemma, vi har det gott annars och bara väntar på att förkylningen & febern ska släppa. Min nya granne kommer att göra succé om några dagar : )

ny granne.jpg
 

hansyngve0319

FD HBK Medlem
Inlägg
603
Kommun
Kungsör
HBK-Nr
18108
Medlemskap
2021
Sv: Nu rullar vi igen...

Hej Marianne & Ranko ! Tråkigt med förkylning, särskilt med en MANLIG dito den är mycket värre än den som drabbar QUINNS :D

Skämt åsido vi drabbades på vår Lofotsresa i somras då kära hustrun drabbades av värsta förkylningen i höjd med Hinnöy, och den var inte att leka med :msn_sick:

Hursomhelst god bättring och hoppas den inte smittar till Hustrun, och fortsatt trevlig resa önskar

Hasse & Ingegerd
 

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.171
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Sv: Nu rullar vi igen...

Tack Hasse & Ingegerd! Natten var mardrömslik med kittlet i luftvägar och följande hosta, samtidigt som vi lever i en en-rummare (ingenstans att gömma sig). Tur att jag har tålig hustru som klarar av att sova med öronproppar.

Vi har alltid med oss:
- Alvedon (febernedsättande)
- Ipren (mot huvudvärk "i slutet på månaden", hehe...)
- Xilocain (funkar bra mot myggbett, speciellt nu när vi har glömt Djungle Formula hemma)
- Vicks Blue (har räddat livet på mig inatt)
- Plåster (utöver den obligatoriska 1:a hjälpen)
- Underberg (om magen krånglar)
- och Novalucol som jag brukar behöva efter "lite för mycket" ost & vin

Marianne är ute och handlar nybakad baguette (helst lite grövre, s.k. "tradicionale") så att vi kan få i oss lite energi inför dagen. Får nog hålla mig i sängen idag och hoppas på det bästa imorgon. Det är så vackert ute med mycket att se och verkligen trist att behöva vara fastbunden "inomhus"...
 
F

F.d. 50064

Guest
Sv: Nu rullar vi igen...

Hallå på er
Måste tacka er för att ni låter oss andra följa med på er resa.
Å tack för de vackra vyerna ni lägger upp.
Mkt. nytt vi inte visste som ni berättar.
Vill bara tipsa om några enkla saker för att slippa förkylningar.
Vi har tuggat i oss dessa i åra tal, det är sådana mormors recept.
Sedan finns det säkert många fler men tranbär,gojibär och aroniabären
är de vi äter dagligen.Bara några st. räcker dagligen året om.
Krya på dig.
Här kan du läsa lite om dem.

Tranbär - immun.se
Aronia | Information om superbäret aronia
Gojibär – den röda diamanten full med antioxidanter – Supernyttigt
Skogsskafferiet.se - Havtorn
 

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.171
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Sv: Nu rullar vi igen...

... Max Tio Varv!!! Det gav nog många glada miner. M.V.H. Jack43

Kul grej Jack. Är fortfarande febrig och hänger inte riktigt med budskapet i rondellen med "Max Tio Varv". Har aldrig varit i Ullared dock har hört ganska mycket om. Vem vet, en vacker dag så är vi också där ; ) Förresten, imponerande husbil ni har, med 8 hjul...

Idag har vi i alla fall beslutat att kurera oss över helgen och fortsätta till Spanien tidigast måndag morgon. Jag kanske gör ett uppehåll i avrapporteringen tills orken kommit tillbaka och kan ta några nya bilder.
Här är det fullt med husbilar i alla storlekar och trots det väldigt lugnt och utan några som helst incidenter (inga bord & markiser ute, inga hundar som skäller, inget festande & grillande, inga glömda gråvattenkranar efter tömningsplatsen, osv...). Hamnen i Saint-Cyprien är den 3:e största i Europa med plats på över 2 200 båtar och ändå är det rent och fint överallt. Stället måste utforskas innan vi "rullar vidare", vem vet om vi någonsin kommer att passera i samma riktning!
 
Senast ändrad:
Toppen