• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Hemska tanke.......

Claes 105

HBK Medlem
Inlägg
1.007
Kommun
Ulricehamn
HBK-Nr
105
Medlemskap
2024
Detta har jag fått från våra Danska vänner idag:

"Jeg har idag modtaget følgende kedelige meddelese fra Tyskland. Jeg har tidligere skrevet om at meldepligt på autocamperpladser kunne være på vej. Den er en realitet fra 1. november 2015 i Tyskland. Dette vil også gælde simple autocamper parkeringspladser, hvorved en massedød af simple og gratis autocamperpladserpladser kan være en kendsgerning, med visse begrænsninger. Jeg er blevet lovet en dybere redegørelse, som senere vil kunne læses her på siden. Top Platz har allerede forberedt og rådgivet deres medlemmer. Simple pladser vil ganske enkelt ikke kunne overleve, da der skal være personale tilstede for at kunne få de nødvendige formalia. Dette kommer også til at gælde lystbåde, og altså også tyske havne autocamperpladser. Jeg vender tilbage når jeg har fået det lovede papir. Den smitte må vi have stoppet ved grænsen. Det må siges at være stor kæp i hjulet på den ultimative frihed. - See more at: http://www.autocamper-info.dk/index.php/dk/info/info-artikler/item/506-meldepligt-et-faktum-pa-alle-autocamperpladser-i-tyskland#sthash.ht7r17om.dpuf"

Om detta stämmer o träder ikraft så kan i alla fall jag räkna bort detta land som besöksmål i framtiden, mycket tragiskt i så fall.
Detta föregångsland inom husbilsturism....

Hejs
Claes 105
 

Claes 105

HBK Medlem
Inlägg
1.007
Kommun
Ulricehamn
HBK-Nr
105
Medlemskap
2024
Sv: Hemska tanke.......

Om detta skulle innebära att de flesta enkla husbilsparkeringar i Tyskland skulle försvinna, så är det i alla fall för mig en " HEMSK TANKE".

Snacka om att " friheten" med husbil naggas hårt i kanten om detta blir verklighet.

Hejs
Claes 105
 

Knut

FD HBK Medlem
Inlägg
19.559
Kommun
Australien
HBK-Nr
994
Medlemskap
2022
Sv: Hemska tanke.......

Har noen funnet lovteksten? Det må finnes en grense mellom nattstopp på rasthof overnatting på campingplass. Rasthof kan de ikke klare å administrere, husbiler og tungtrafikk i vill blanding.

Skulle tro dette er en sak for de steder som har innført obligatorisk kurtax på betalte overnattingsplasser. Her har det alltid vært blandet om det har vært personregistrering eller ikke, men normalt har det kun vært notert regnummer og nasjonalitet for bilen.


Hva med gratis parkeringsplasser, skal alle som parkerer bli registrert om bilen står over natten? Og hvem har ansvaret for inhenting av registreringsinfo.
 

DF5XG

HBK Medlem
Inlägg
1.264
Kommun
Tyskland
HBK-Nr
12069
Medlemskap
2024
Sv: Hemska tanke.......

Bundesmeldegesetz (BMG)

Abschnitt 4 Besondere Meldepflichten

......(4) Personen, die in Zelten, Wohnmobilen, Wohnwagen oder Wasserfahrzeugen auf gewerbs- oder geschäftsmäßig überlassenen Plätzen übernachten, unterliegen nicht der Meldepflicht nach § 17 Absatz 1 und 2, solange sie im Inland nach § 17 oder § 28 gemeldet sind. Wer nicht nach § 17 oder § 28 gemeldet ist, hat sich innerhalb von zwei Wochen bei der Meldebehörde anzumelden, sobald der Aufenthalt die Dauer von drei Monaten überschreitet.
 
Senast ändrad:
F

F.d. 53091

Guest
Sv: Hemska tanke.......

Ursäkta min obildning! Kan inte tyska så jag provade två översättnings program?:mcride:
 

Montreal

HBK Medlem
Inlägg
11.617
Kommun
Alingsås
HBK-Nr
707
Medlemskap
2025
Sv: Hemska tanke.......

Nej, de som inte är anmälda inom paragraf 17 och 28 skall anmäla sig inom 2 veckor om vistelsen varar längre än 3 månader. Så vi behöver tillgång till paragraferna 17 och 28 också? :)
 
Senast ändrad:

Dahl

HBK Medlem
Inlägg
346
Kommun
Forsheda
HBK-Nr
16825
Medlemskap
2025
Sv: Hemska tanke.......

§ 17 i citat 13 regler

(1) En person som får en lägenhet, måste registrera inom två veckor efter att ha flyttat in på registreringskontoret.

(2) Varje person som flyttar ut ur en lägenhet och ingen ny lägenhet gäller landet, måste logga ut inom två veckor efter uttåget på registreringskontoret. En avregistrering är möjlig tidigast en vecka före extrakt; uppdatering av folkbokföringen genomförs vid tidpunkten för utflyttningen.

(3) Inloggnings eller utloggning för personer under 16 år är upp till dem att flytta in i sin lägenhet under 16 år eller från sina hem för att ta bort dem. Nyfödda som är födda i Tyskland, bara registrera om de tas till en annan lägenhet än föräldrarna eller mamman. Är en person som är en sjuksköterska eller en handledare utses, som kan avgöra vistelsen, är för att logga in eller logga ut.

(4) De registerkontoren dela registreringsmyndigheterna utan dröjsmål med certifiering av födelsen av ett barn och varje förändring av civilstånd för en person.

§ 28 Särskilda rapporteringskrav för skeppare och sjömän

§ 28 i citationstecken 4 förordningar

(1) Varje person som bygger på en inre vattenväg kärl, som är registrerat i ett register över fartyg i landet, måste registrera dig på registreringskontoret i staden där hemmahamn fartyget. Bestämmelserna om allmän rapporteringsskyldigheten ska gälla i tillämpliga delar. Registrering och avregistrering kan också utföras på en annan magistraten eller sjöpolisen, som vidarebefordrar uppgifterna till den behöriga inskrivningsmyndigheten.

(2) Redaren av ett fartyg som har rätt att föra den federala flagg, skall rapportera till kaptenen och besättningen på fartyget i början av sysselsättningen, Heuer eller utbildningssituation. Han avbeställa dessa personer vid anställningens upphörande, Heuer eller utbildningssituation. § 24 punkt 1 skall gälla i tillämpliga delar. Ansvarig är registreringskontoret vid huvudkontoret i fartygsägaren. De erforderliga personerna måste ge redaren med nödvändig information.

(3) Den skyldighet som anges i punkterna 1 och 2 inte tillämpas på de i Tyskland för en lägenhet enligt § 17 redovisas i punkt 1.

(4) registreringsverket kan vara kontrollerad av redare och redare be om information om människor som lever på sina fartyg eller har levt.
 
Toppen