• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.423
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

2014-10-13 - 14
Idag gjorde jag ett val!
Det är varmt i Vasiliki, 27 grader i skuggan vid siestan. Så länge vi står stilla har vi alltid nära till det 25-gradiga havet för att svalka oss men ändå drabbades CO av värmeslag. Så kan det gå när man sitter för länge i den stekhete solen. Bonnie och jag håller oss i skuggan men hon badar inte längre så hon har det också tufft, doppar endast tassarna och stjärten i sjön och lägger sig sedan i skuggan igen. Inte nog med värme- och AC- problematiken, nu har det hänt än värre saker! Handtaget till toalettventilen har gått sönder igen. Axeln är av. Men tar jag av handtagslocket med ljusdioderna, så får jag precis plats med svetstången i det som är kvar av axeln. Ja, tänk att jag har en svetstång i min lilla verktygslådan! Hur många kan skryta med det? Exakt samma sak hände oss på Sicilien eller om det var på Sardinien, strunt samma! Är det bara vi som råkar ut för detta? Eller har jag för hårda nyper? Eller är det skit med Thetford?:confused:
Eftersom CO är utslagen av värmen, har jag nu tagit över befälet och då tar jag snabba beslut.:cool: Vi åker inte över 600 m. bergsryggen för att komma till alla fantastiska stränder på Lefkas västsida? Det lockar inte alls! Inte så länge värmen och max. - solen håller i sig. Levkas har många vackra idylliska sandstränder på västsidan, Porto Katsiki, Egremni, Gialos, Kathisma, Milos, m-fl. Den ena vackrare än den andre men de ligger oftast instängda nedanför en ca. 150m. hög klippvägg och från Vasiliki måste vi först ca. 600 m. upp med husbilen, sedan ner igen för att därefter klättra ner i 30 m. höga trappor som leder ner till stranden. Det var den enkla delen!:(
Vi skall upp igen! Har vi väl kommit uppför trapporna önskar en att vi stannat där nere. Upp på berget igen med stackars "Ferrarin" och ligga och köra uppe på denne bergskam på 500 m. höjd i stekhete solen utan AC och tänk om man blir nödig där uppe och inte får upp toalettklaffen!!!:oops:
Nehej! Vi åker tillbaka samma väg som vi kom på ostsidan och lämnar Lefkas. Vi tar det en annan gång, när vi har mera tid att stanna kvar på Lefkada. Vi åker snabbaste spåret till Oraklet i Delfi, för att fråga om råd?:confused:
Nåväl snabb och snabb, vi kunde inte låta bli att hälsa på i Messolonghi för att handla lite och strula runt, vi gillar den stan. För den som är intresserat av förra årets besök i Messolinghi finns en länk här: Amstel/GreeceWeek (I'm sorry only in English)
Vi fortsatte sedan 20 km bort till stranden i Kryoneri, nu har vi endast 125 Km kvar till Oraklet!
Svetstången fungerar riktigt bra men jag har fått tag i reservdelar, axel och vridtaget. Oraklet kanske hjälper mig i morgon, att sätta dit den, för svetstången behövs säkerligen snart till något annat.
Hur det gick med COn? Jo tack, hon håller på att kvickna till! I morgon blir ja av med befälet igen!:mad:
https://www.google.com/maps/place/3...,21.5834,931m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x0:0x0
Varmaste hälsningar från SBJ / Julian:D
 

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.423
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

Några bilder till förgående dagbokssida!

Vasiliki-Mesolonghi01.JPG
Hamnen i Vasiliki

Vasiliki-Mesolonghi02.JPG
Vår parkering vid stranden i Vasiliki

Vasiliki-Mesolonghi03.JPG
Krukorna som jag skulle vilja ha hemma. Hur får man med sig sådana, Charlie?

Vasiliki-Mesolonghi04.JPG
Det är så varmt att även kråkorna tar sig ett svalkande bad

Vasiliki-Mesolonghi05.JPG
Längre än så här kom vi inte Boo & Gunnar! Men nu vet vi var ni bor! :)

Vasiliki-Mesolonghi06.JPG
No eye, no can see! Hamnen i Vlycho, Lefkada

Vasiliki-Mesolonghi07.JPG
Lunchbad vid favoriten Vonitsa

Vasiliki-Mesolonghi08.JPG
Rivig hjältekvinna i Mesolonghi

Vasiliki-Mesolonghi09.JPG
Lite mera stillsamma fiskebåtar i Mesolonghi

Vasiliki-Mesolonghi10.JPG
Vår eftermiddagsparkering i Mesolonghi efter att ha gjort "stan"
 
F

F.d. 53141

Guest
Sv: Amstel i Grekland

Apropå krukorna. Inga problem att få hem. Sätt Bonnie i den ene och sätt den andre över ditt huvud. Du har väl sett det mesta och Stina kan väl köra?
Ha det så bra och må väl. Charlie B:twitcy:
 

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.423
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

2014-10-15 - 16
Den långa stranden väster om Kryoneri bjuder på hur många fina platser som helst att stå för natten, eller flera dagar om man så vill. Öster om Kryoneri ligger ett högt berg och på andra sidan berget finns förra årets parkeringsfavorit Kato Vasiliki (finns i HBK platslistan). Båda ställena är lugna att stå, såväl dag som natt. Kryoneristranden har dock fler strandduscher. Något strandliv blir det inte idag trots att det vore det bästa att göra det, även den här dagen. CO har bestämt att idag skall det tvättas, oftast betyder det Camping. Inom några timmar var vi framme vid Camping Delphi, 350m. upp på berget, som hade stängt! Den skall vara öppen enligt ACSI-boken! Bra tänkte jag, hoppas Apollon, 150m. längre upp på berget, också är stängt! Men det var den alltså inte! Dyrt var det också, 18€ natten (CC ACSI). Men den hade även något bra! En stor pool som håller 23 gr. C. Så medans vi mest låg vid "poolside", gick tvättmaskinen på högvarv hela tre gånger. Trots att vi nu ligger som Jeppar på berget 500 m. upp är det väldigt varmt, det närmar sig 30 gr. i skuggan. Torkan är väldigt god, inga flyger, inga mygg! Ibland är det allt bra med camping! Lite för bra, vid poolen! Poolbaren är dock stängt men vi har varit på Lidl innan vi tog in här och inhandlat Limoncello, Pina Collada och Malibu, dessutom har vi Amstel och Radler för flera veckor så vi borde klara oss länge här vid poolen. Vi stannade en dag till p.g.a. ihållande värme och solsken. Smakar det, får det gärna kosta!
Det är gott när det blir kväll då det svalnar fort, nätterna är behagliga 20 gr. Egentligen är det bara paraplyerna i drinkarna som saknas.:)
https://www.google.com/maps/place/3...22.47534,917m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x0:0x0
Hälsningar SBJ / Julian

Kryoneri-Delfi01.JPG
Vid duschen på stranden vid Kryoneri

Kryoneri-Delfi02.JPG
Här finns många fina platser att stå med husbil

Kryoneri-Delfi04.JPG
Byn Kryoneri med Tavernor och Restauranger

Kryoneri-Delfi05.JPG
På campingen kan vi spela schack. Bonnie är pjäsförflyttaren

Kryoneri-Delfi06.JPG
Vattenfall på Camping Apollon

Kryoneri-Delfi07.JPG
Vår utsikt från husbilens framruta

Kryoneri-Delfi08.JPG
Tvätterskan badar

Kryoneri-Delfi09.JPG
Här klarar vi oss bra ett tag

Kryoneri-Delfi12.JPG
Dag 2 är lika dag 1 :p:
 

Lundsholm

HBK Medlem
Inlägg
10.139
Kommun
Torsås
HBK-Nr
11560
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

Vasiliki har vi dåliga minnen från, men det är många år sedan. Detvarså fruktansvärt mycket mygg och/eller knott så alla som bodde där gick med röda kulor över hela kroppen. Var bara smurfarna som orkade vara kvar där. Vi fortsatte snabbt till västsidan, den då lugna och fina sidan. Östsidan var överbefolkad på stränderna, men väst var paradiset.
 

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.423
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

Jag antager att du menar Vasiliki på Lefkas. Men även där har vi varken sett mygg eller flyger. Men vi är välskyddade!
Kato Vasiliki ligger mittemot Patras, även här myggfritt under lågsäsong, men det luktar svavel där ibland och det kanske håller borta myggen, vad vet jag!
Men vi använder Mr.Mosquito, aldrig en mygga i husbilen! Flyg tar vi i en effektiv razzia, med flygsmällarn innan vi lägger oss. De små krypen får inte en chans att förstöra vårt nöje!:)
Julian
 

Boo

HBK Medlem (P)
Inlägg
894
Kommun
Halmstad
HBK-Nr
1025
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

Vi var på Apollon för precis tre veckor sedan på "hemvägen" från Lefkas. Hade precis tänkt skriva att om camping Delfi resp Apollon skulle vara stängda när ni kom dit så kunde ni kanske övernatta på planen vid kapellet ca 50 m ovanför camping Apollon. Men den "ställplatsen" har säkert ni och Bonnie redan upptäckt...
Önskar er fortsatt trevlig resa!
Lisbeth, Boo o Max
 

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.423
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

2014-10-17 Ett grekiskt problem! Och vårt dilemma!
Vi skulle till Delphi men det var varmt och de flera tusenåriga gamla stenar vid Delphi ligger på ett mycket stort område på en rejäl stor slutning. Det innebär väldigt mycket fotarbete och klättring. När vi körde mot entrén fanns det ingen som helst utrymme någonstans att parkera husbilen. Bilar överallt och turistbussar, närmare femtiotal. Folk i tusental och så alla dessa japaner med sina paraplyer som skydd mot solen. De springer runt som myror, ivrigt fotograferande, från den ena till den andra stenen. Nehej! sa vi då! Megastor turistfälla! Vi tar först lunch och hoppas att det lugnar sig lite senare på dagen. Dessutom är det alldeles för varmt för denna klätterövning just nu. Vi fortsatte genom den välmående byn Arahova med sina hundratals souvenirbutiker och serveringar. Vi stannade på en stor parkering med vacker utsikt mot Arahova för att äta lunch.
Straks utanför husbilen fanns en "vattenbrunn" där färskt bergsvatten forsade fram hela tiden. Jag var ute där med Bonnie när hon drogs till en kartonglåda bakom "brunnen". Jag hörde gnällande och när vi kom fram till lådan kom det ut fem hundvalpar. Jag tror inte de var sex veckor men vi säger väl att de var kring sex veckor gamla.
Jag öppnar klaffen på lådan helt och ut kommer två valpar till. Lådan stod i skuggan av berget med skuggande träd över, tillgång på färskt strömmande vatten fanns i överflöd och den som placerat lådan där, högst en timme innan vi upptäckte den (lådan var ganska ren ännu), hade bemödat sig att lägga ut lite hundfoder (tuggbitar). Trots grymheten var platsen så väl genomtänkt. Många turister som passerar som kan tänkas förbarma sig över en hundvalp!
Tusen och en tankar strömmar genom hjärnan. Hur, vem, varför och vad nu då??? Någonstans finns kanske en tik med för mycket mjölk som letar efter sina valpar! Eller?
Valparna kom emot oss eller strövade nyfiket omkring, uppenbart första gången de kom utanför lådan. De drack vatten vid foten av brunnen, de ville inte äta torrfodret, några gnällde andra var nyfikna. Vi diskuterade alla tankar, letar runt omkring stället efter spår eller förhoppningsvis en tik. Inget! Vi sätter oss i husbilen, pratar och avvaktar, vad göra? Vad vi än gör så blir det fel!
Några japaner stannade tog bilder på valparna och skyndade vidare. Vi kanske också borde köra vidare men det alternativet strök vi. Vi avvaktade! Att inget göra är fel! Att göra något gör skillnad! Vilken valp då? Den bruna gick fram till mig och Bonnie! Nej, nej, nej, skall vi lagligen ta den med oss måste den först bli tre månader innan den kan få EU-pass och rabiesvaccinationer. Alternativet blev otänkbart och ströks. Vi avvaktar.
Efter nån timme stannar en grekisk Merca lite längre bort, ut kommer en man i 35-års ålder som börjar fotografera Arahova. Han ser grekisk ut men han hälsar på engelska. Han är Amerikan med grekiska föräldrar, har även grekisk pass och talar grekiska. Jag visar honom vårt dilemma som ganska snart även blir hans dilemma. Den bruna valpen kommer fram till honom också. Nu är vi åtminstone fler som engagerar sig. Men han har kontakter, ringer flera samtal och talar länge. Alla hundhärbärgen, hundmottagningar och hundcentra är redan överfulla. Vi stannar kvar medans Dimitrios åker ner till närmaste husen på bergsslutningen. Han kommer tillbaka med en man som håller på bygga sitt hus inte långt från valparna. Mannen tar med sig lådan med valparna och lovar att ta hand om dem så länge.
Vi vågar resa vidare till Evia. Delphi har blivit fullständigt ointressant. Dimitrios har lägenhet i Aten dit han måste samma dag men han lovar att åka tillbaka imorgon och han tror att han vill ha den bruna valpen själv. Vi har haft dagligen e-postkontakt med Dimitrios som hälsat på gubben på slutningen och stannat kvar på hotell i byn. En valp har lämnats bort och de övriga får växa till sig lite.
Det är tufft att vara hund i Grekland. Vi har många funderingar och åsikter kring detta. Jag vill minnas från min egen uppväxt på femtio-sextio-talet. Då var förhållandena likartade som det är i Grekland i dag. Grekerna har en annan djursyn än vad vi i väst har idag. De tolererar lösa hundar omkring sig, ger dem mat och vatten, oftast är de snälla mot dem men inställningen är ofta "Live and let die!" "Vi skall inte lägga oss i deras öden!" Det är då man råkar ut för sådana händelser som vi gjorde denna dag. Det händer tyvärr allt för ofta! Självklart har vi en massa åsikter och synpunkter om detta! Men vilka är vi att döma andra?
Denna hundhistoria har mer eller mindre engagerat oss i fyra dagar, vi börjar få distans nu. Imorgon skall jag försöka berätta vad vi har gjort i övrigt.
Julian
Arahova01.JPG

Arahova02.JPG

Arahova03.JPG

Arahova04.JPG

Arahova05.JPG

Arahova06.JPG

Arahova07.jpg
Sista bilden är från Dimitrios, när han hälsade på hos gubben dagen efter.
De skulle bygga ett lämpligare valprum/hus till de kvarvarande sex valpar.
 

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.423
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

2014-10-17 - 19
På Evia, Greklands näst största ö, efter Kreta, kommer vi via en bro vid Chalkida. Därifrån är det endast 20 Km till Erétria dit vi anländer sent på eftermiddagen. Fem grekiska husbilar tar välkomnande emot oss. Motorhomeclub.gr har en helgträff och vi får en liten inblick i den grekiska motsvarigheten till HBK. Två nätter stannar vi i trivsamma Erétria, det är mycket varmt, endast sol och vindstilla så vi badar väldigt mycket. Staden är även trevligt att flanera i och sitta på uteservering på kvällen.
2014-10-20 - 22
Efter Erétria fortsätter vi över bergen söderut till Marmaris. Innan Styra var vägen mycket dåligt och vi skulle åkt ner till kusten till Nea Styra för att slippa det dåliga avsnittet. Helt ny väg håller på att byggas och är delvis färdig. En eftermiddag och natt står vi på stranden vid Marmaris och dagen efter når vi "längst bort målet" för resan, Kárystos, där vi står en natt i hamnen och vid stränderna på sydvästra Evia. De vackra stränderna vid Agia Paraskevi är vändpunkten för årets resa. Vi har nått målet och kan åka hemåt igen! Men först badar vi hela eftermiddagen i detta lilla paradis. Det vackra vädret håller i sig. Området här på spetsen av Evia måste vara en av de större misslyckade byggprojekteringarna som har gjorts i Grekland. Antagligen finansierat av staten som har gjort en mycket kostsam infrastruktursatsning av groteska mått. På bergsluttningarna i terrassform finns nu ett vackert asfalterat vägnät med trottoarer och dagvattenavrinning, inklusive el-, vatten- och avlopps-anslutningar, till tusentals fastighetstomter. Alla tomter har vacker havsutsikt men endast några få mycket påkostade sommarvillor har byggts. Det är lätt att åka vilse i virrvarret av vägar, men vi hittar tack vare navigatorn. Området har stått så här i över tio år och håller på förfalla, gatorna växer igen redan. Stränderna här omkring är mycket vackra och så här års öde, trots att vattentemperaturen fortfarande håller 24 gr.
Vi åker tillbaka till Kárystos för att handla och fortsätter till Nea Styra en annan charmig liten by med en fiskehamn och här träffar vi många trevliga Greker som välkomnar oss att stanna på den stora hamnplanen vid fiskehamnen. Men dåligt väder är på väg och på natten till onsdag kom stormen och det första regnet sedan vi kom till Grekland i år. Men det kändes befriande med lite regn och lägre temperaturer. Vi trivdes bra i Nea Styra och hade gärna stannat om väderutsikterna hade varit bättre men mera och värre skitväder är på väg. Vi lyfter igen och flyger vidare. Vi ville ogärna ta färjan från Nea Styra till fastlandet i stormvädret så vi körde samma väg tillbaka med ett kortare uppehåll i Erétria och via Chalkidabron och motorvägen förbi Aten, till Camperstop i Ancient Corinth. Det var dags för stortvätt och "glo på gamla stenar" i Archea Corinthos. Även om det huvudsakligen har varit torrt under dagen så är stora regnmängder på väg men temperaturen är nu behaglig, bra reseväder!
Julian
Eretria-Karystos01.JPG
Stranden vid Erétria
Eretria-Karystos02.JPG
Eretria-Karystos03.JPG

Eretria-Karystos04.JPG
Stranden vid Marmaris

Eretria-Karystos05.JPG
Karystos hamn

Eretria-Karystos06.JPG
Stränderna vid Agia Paraskevi
Eretria-Karystos07.JPG

Eretria-Karystos08.JPG
Felsatsning med statliga medel
Eretria-Karystos09.JPG

Eretria-Karystos10.JPG
I fiskehamnen vid Nea Styra
 

SirMcLain

HBK Medlem
Inlägg
6.732
Kommun
Spanien
HBK-Nr
4832
Medlemskap
2026
Sv: Amstel i Grekland

Hur går det för er, där borta i Grekland?

148 SVT Text Söndag 26 okt 2014
VÄRLDEN I KORTHET 26 OKTOBER
2/3


Grekland Stora översvämningar har
drabbat delar av södra Grekland efter
att en orkan dragit in över landet.
På lördagen försökte myndigheter fort-
farande fastställa omfattningen av
förstörelsen men inga rapporter om
offer har inkommit.

Waves_cr.JPG.5700538.JPG
 

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.423
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

Egentligen har vi inte haft så mycket regn men väl så mycket blåst och temperaturen har sjunkit lite väl mycket. Sedan solparadiset på södra Evia, har vi haft en natt med hård storm och regn (Nea Styra), en molnig dag med uppehåll (Korinth), två dagar med uppehåll och lite sol plus regn på natten (Navplion) och en dag med lite regn och sol här på Kamares. Vi räknar med ytterligare två dagar dåligt väder sedan kommer solen igen! Någon gång får alla en dålig vecka! Nu var det vår tur. Vi har alltså förflyttat oss långt söderut på Peleponnesos för att söka efter sol och värme men än så länge utan resultat.
Igår e.m. träffade vi Peter (Muskatten) och Wowi, här på stranden i Kamares och självklart skulle vi ut och fiska. Inget napp! Det där med fisket är mycket överreklamerat!
Igår var jag lite kortfattad! Det beror inte på mig men väl på dålig bandbredd.
Inte är det bättre idag heller, så några fiskebilder får anstå till senare.
Vi har fortfarande inte gjort stortvätten så antagligen tar vi in på Gytheion Bay Camping imorgon.
Hälsningar SBJ / Julian
 

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.423
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

2014-10-23 - 26
Tvättmaskinen på Camperstop Corinth var trasig. Man känner sig snopen men p.g.a. vädret vill vi inte åka vidare, inte heller kan vi med och klaga, för ägaren är ju en snäll och trevlig man, bjuder t.o.m. på välkomstdrink, nån likör med russin i. Han försöker faktiskt driva en av de få husbilsställplatser i Grekland. 10€ koster det inkl. el och varmdusch. Nästa dag regnar det på de gamla stenarna i Archea Corinthos och de är inte lika intressanta när de är våta! Vi går ut med hunden i byn, trevlig by, men Bonnie hatar regn och vill tillbaka till husbilen. På väg ut ur staden hittar vi en "liten butik" som säljer kopior av allt det gamla grekiska, vasar, statyer och andra vackra föremål i handmålat keramik, vit marmor eller oxiderat koppar. Detta var faktiskt bättre än orginalen, inomhus dessutom. Så nära jag var, att köpa en vacker handmålat grekisk vas för 7500€, jojomen 70.000 SEK och då hade jag ändå fått 30% rabatt! Vi fortsätter snabbt till Mykene. Fler gamla stenar och dessa är ännu våtare, nu regnar det så mycket att vi får samma olust inför regnet som hunden. Ingen idé att ens lämna husbilen. Det får bli en annan gång. De har legat där i flera tusen år och lär nog ligga där några år till, de kanske hinner torka då. Vi äter lunch och far vidare söderut till Nafplion, stranden heter Paralia Karathonas och är ett välkänd tillhåll för husbilar. Visserligen är det uppehåll men mera regn är sannolikt i antågande. Marken är genomdränkt, många pölar, här står redan ett femtal husbilar men vi väljer att ställa oss på den torra betongplanen i Nafplions hamn där det står ovanligt många husbilar, 12 st, alla med samma tanke som vi! Skall det fortsätta regna kan man lika väl flanera i den vackra charmiga staden Nafplion. Faktiskt Greklands första huvudstad. Två nätter i Nafplion blev inte vädret bättre av. Resan fortsätter nu i rask takt, motorväg till Tripoli, bra väg till Sparti och halv bra väg till Gytheion.
Utanför Sparti tankar vi LPG, 40 liter för 18€. Ca.0,85€/l. Billigt! Diesel kan man få på många ställen för 1,25€/l. I Gytheion är det lite bättre väder och lite varmare men inget vi applåderar för. Målet för dagen var stranden vid Kamares, en par mil väster om Gytheion. Jag vet inte vem som blev mest överraskat men vi själva hade räknat med möjligheten att stöta på den hemliga svenska agenten "mousecat". Jodå alla historier, även de dåliga, får en fortsättning! Det kommer mera! Någon annan dag!
Julian
NeaStyra.JPG
Strandpromenad i Nea Styra

KorinthCanal.JPG
Korinthkanal

Korinth1.JPG
Säljer kopior av all gammal grekisk konst

Korinth2.JPG
Handmålade grekiska vasar

Korinth3.JPG
Fler vasar

Korinth4.JPG
Nu blir det nästan maniskt

Korinth5.JPG
Å så några små krukor förståss

KarathonaBeach.JPG
Här brukar många husbilar gömma sig

Navplion.JPG
Trevligt stad att vandra runt i

Nafplion.JPG
Här finns mycket kultur att skåda när vädret är lite sämre!:)
 

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.423
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

Någon form av matematisk kullerbytta förekommer här.
Skulle bara kolla om du var med!:cool:
34€ skall det vara! Man undrar ibland var en får allt ifrån? Inte kan det vara värmen heller! Möjligtvis urvattning av hjärnan!
Men idag är det enbart sol, havet är fortfarande 24 gr. C., tvätten är klar och snart torr. Idag blir det beach party med bad. Igår tog vi n.l. in på camping med stor pool, Gytheion Bay Camping, fast poolen är 3 grader kallare än havet.:mad: Men det förlorar inte vi på! Vi tar med oss våra egna drinkar till stranden. Paraplyer kan vi vara utan!
Ciao! Julian
 

SirMcLain

HBK Medlem
Inlägg
6.732
Kommun
Spanien
HBK-Nr
4832
Medlemskap
2026
Sv: Amstel i Grekland

Skulle bara kolla om du var med!:cool:
34€ skall det vara! Man undrar ibland var en får allt ifrån? Inte kan det vara värmen heller! Möjligtvis urvattning av hjärnan!
Ciao! Julian

Hmm! Matten är fortfarande ur led, men vad gör det. Ska inte BRÅKa med dig. LPG gör husbilslivet lika lätt som strandpartyn.:D
 

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.423
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

Hmm! Matten är fortfarande ur led, men vad gör det. Ska inte BRÅKa med dig. LPG gör husbilslivet lika lätt som strandpartyn.:D
Klart att du skall!! Bråka med mig alltså!:D
Mig veterligen är 34€ / 40ltr. = 0,85€/ltr. ca. 8 SEK/l. Och då har jag ändå inte börjat på drinken ännu!:)
Kram, Julian
 

SirMcLain

HBK Medlem
Inlägg
6.732
Kommun
Spanien
HBK-Nr
4832
Medlemskap
2026
Sv: Amstel i Grekland

40 Liter x 0,85 euro/liter = 34 Euro (rätt Julian)

eller alternativt

18 Euro / 40 Liter = 0,45 euro/liter

Men jag vet inte. Matematiken är ju en gammal konst i Grekland så jag måste nog ha fel. ELLER?:D
 
Toppen