• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Göstas höst- och vinterresa 2019 - 20

Gösta Evén

HBK Medlem
Inlägg
1.856
Kommun
Västerås
HBK-Nr
26664
Medlemskap
2024
Dag 20 fredag.

Sover ovanligt länge, här på lantgården. Går upp kl 6,30.

Reser vidare vid 8 - tiden på små vägar mot Bordeaux. Kommer ibland upp på en motorvägen N 10. Vi stannar till för lund vid ett köpcenter. Det blir för första gången denna resa smörstekta champinjoner till entré rätt.

Fågelparken  Arrcachon 001.JPG
Kör förbi / runt om Bordeaux och ut mot kusten. Mot Arrcachon på väg D 1250 och A 660. Efter en stund ser jag en skylt om en fågelpark - så vi svänger av, mot Teich.

Efter en god stund genom små samhällen och villaområden kommer vi fram till "Parq ornithologique du Teich". Kör in på en parkering där det redan står några st HB.

Fågelparken  Arrcachon 002.JPG Fågelparken  Arrcachon 006.JPG

Vi tar en lång em:s - promenad i parken och fotar.

Fågelparken  Arrcachon 009.JPG Fågelparken  Arrcachon 020.JPG
Under tiden har det kommit några HB ytterligare.

Körde 19,2 mil idag. Snart är vi i spanien
 

Gösta Evén

HBK Medlem
Inlägg
1.856
Kommun
Västerås
HBK-Nr
26664
Medlemskap
2024
Dag 21 lördag del 1.

Här i Arrcachon, / Teich sydvästta om Bordeaux regnar det något fruktansvärt både i natt och nu på morgonen och fm.

Har funderingar på om vi skall ändra vår planering och köra till Grekland istället. Men det är tydligen inte bättre väder där.

Har kollat vädertjänsten på alternativa ställen som Cannes och Aten och där är inte utsikterna bättre.

Den spanska vädertjänsten skriver om kommande oväder på den Iberiska halvön.

Vi hade igår förhoppningar om en längre promenad här i fågelreservatet idag. Men nu känns det inte som att vi gör det i det här hårda regnvädret. Vi går nog endast ut och kollar på parkeringsreglerna hur länge vi får stå stilla.

Det går ju ingen nöd på oss. Vi handlade livsmedel igår för hela helgen. Vi har batteriström för ytterligar ett dygn. Solpanelerna ger ingen ny ström just nu.

Nu är kl 9,42 återkommer senare hur vi gör.

Har startat en ny tråd om vädret där ni är. Där ni gärna får skriva om vädret där ni är.
 

Gösta Evén

HBK Medlem
Inlägg
1.856
Kommun
Västerås
HBK-Nr
26664
Medlemskap
2024
Dag 21 del 2

Idag har det varit en perfekt dag!

Ja, ja man kan tycka annorlunda.
Men eftersom det hårda regnet kommer och går så blev vi hemma. Dammsugaren togs fram och användes naturligtvis. Inventering av flaskor med gott vuxendricka och omplacering av densamma.

Vid ett kort uppehåll ser jag att den fransk grannen tar fram en vattenkanna. Jag släpper lapptoppen och går ut för att se var han hittar vatten. Kom ut försent, så jag går fram och frågar istället. Frågar om det är dricksvatten och var han hittade det. Det finns en kran ca 15 meter ifrån våra bilar. Han kan lika lite engelska som jag kan franska - så konversationen blir med enstaka ord.

Får klart för mig att han skall resa till Agadir och Tiznit och vara borta ca 5 mån. Så vi kanske ses senare. Jag noterade hans reggnr. Nu börjar det att regna igen - så jag går hem. Han tar fram ett paraply och fortsätter med sitt vattenhämtande.

Vin till lunch eftersom jag inte tänker starta bilen idag.

På em blev det uppehåll några minuter. Då tog jag fram de två vattenkannorna och vi fyllde upp färskvattentanken med ca 60 liter.

Så nu blir det att duscha och utan att behöva snåla med vattnet - för det är ju bara att fylla på i morgon igen.

Forts följer
 

Gösta Evén

HBK Medlem
Inlägg
1.856
Kommun
Västerås
HBK-Nr
26664
Medlemskap
2024
Dag 21 del 3

Efter att vi har duschat så blir det mosserande vin, god fransk delikatessost, kex och choklad.

IMG_20191116_162153299.jpg

Vi planerar att köra till San Sebastian i morgon. 20 - 25 mil i regnväder får räcka. Sen blir det rakt västerut efter Spaniens norra kust, om vädret tillåter.

Några foton som Lottie har tagit. Ett vägskäl efter vårt besök på en Cognac- vingård samt en rondell.
IMG_20191115_083408103.jpg IMG_20191115_085251467 (1).jpg

Lite lekstuga i en butik när vi letade julklappar till Lotties barnbarn.
. IMG_20191115_120723635.jpg

Några foton som jag tog igår på vår promenad.
Fågelparken  Arrcachon 010.JPG Fågelparken  Arrcachon 015.JPG

Några cyklister med fåglar i bur och med ett gevär på axeln.

Fågelparken  Arrcachon 011.JPG Fågelparken  Arrcachon 019.JPG

Idag startade jag ej motorn, överhuvud taget.
 

Gösta Evén

HBK Medlem
Inlägg
1.856
Kommun
Västerås
HBK-Nr
26664
Medlemskap
2024
Dag 22 söndag 17 / 11

Vi tar det lugnt på morgonen i regnvädret.
När det blev ljust så tog jag fram mina två vattenkannor och vi fyllde på färskvattnet, gick bort med soporna. Körde fram bilen till WC tömningsplatsen och tömde toalådan.

Vi kör in till byn Teich. Där handlar jag ett mörkt matbröd i ett litet bageri. Vi köper ytterligare ett par flaskor champagne i en mindre livsmedelsaffär.



Jag hade planerat att köra efter kusten mot Spanien men gps:en ledde mig in på motorvägen flera gånger, förmodligen p.g.a. att jag inte programmerade in den närmaste lilla staden. Nåväl det går ju att köra på motorvägar också, åtminnstånde ibland och korta sträckor.

På en mindre landsväg råkade vi ut för detta öde. Se bild.

Träd på väg 002.JPG

Ja, det är ju sånt som kan hända. När man är envis och vill köra där det inte är så mycket trafik, men ofta vackra landskap och små trevliga samhällen. Bara att backa tillbaka en bit för att hitta en lämplig plats att vända på.

IMG_20191105_152136315.jpg

Körde in på ett tankställe efter motorvägen för att fylla på lpg-gasflaskan, trots att jag vet att det är lite dyrare än efter landsvägar.
För jag vet ej om mina adapter fungerar i Spanien.
När jag kopplar på slangen så lyckas jag ej starta påfyllningen, trots flera försök. Så jag går in i butiken för att försöka förklara att det ej funkar. Efter en stunds ordväxling, med enstaka ord, ingen direkt konversation. Servicepersonal som ej kan engelska eller tyska.

Jag förstår till slut att jag måste betala i förskott. Frågan är ju hur mycket kommer jag att få i flaskan. Jag hade sett att gasen kostar 0,989 per liter så jag lämnar fram en tia. Hade nog kunnat lämnat 14 eller 15 Euro. Så nu fick jag igång påfyllningen.

Jag lämnar tankstället trots att flaskan ej är fylld. Hoppas på att det går att fylla i Spanien och om det inte går så har jag en vanlig svensk P 11:a och en spansk tom flaska som jag kan fylla på Repsol.

Vi kör in i Spanien efter ca 244 mil på franska vägar. Från Liljeholmen / Stockholm så har vi åkt 417,6 mil totalt.

Nu hoppas vi komma fram till San Sebastian innan det blir mörkt.
Vi var där i mars på hemvägen. Då hade vi hittat en bra parkering, med tömning för endast 3 euro per dygn i centrala stan. Dumt nog så skrev vi inte upp gatuadressen. Så vi får lita på våra minnen från hur det såg ut då. Skall bli spännande att se om det räcker.

Efter en stund i Spanien så ser jag tankstället som jag tankade på i mars, innan vi lämnade Spanien. Där Lottie snabbt sprang in i en närliggande affär för att se om hon kunde hitta en present till mitt älsta barnbarn med Dalmatinermotiv. Det gjorde hon.

Så det minnet satt kvar. Men nu gäller det p - platsen.
Lottie googlar och hittar en notering om p-plats för HB. Vi försöker att köra mot den punkten på googel maps. Kör lite fel, kommer längre ifrån. Ser en flod i stan, vilket vi inte har något minne av att ha sett i mars. Men p-platsen var ju inte så långt ifrån kusten. Så vi kör dit, för att där hade vi ju promenerat. Vi hittar nog utan googel ifrån kusten in till p-platsen.

Så får det bli. Jajamensam vi känner igen oss. Snart skall vi svänga av en stor gata till parkeringen för pb 1 under höjdhoppsribban. Det kommer vi ihåg. Lite längre fram skall vi svänga av för att komma till HB - parkeringen. Idag är det många platser lediga, förmodligen för att det är söndag sen em.

Jag backar in på en plats där jag kan backa ut överhänget i naturen. Går sen till p - automaten och försöker att förstå den spanska texten. Vilket inte är lätt. Då kommer en kvinna bakom mig och säger på engelska att det är gratis på söndagar. Jag tackar för det och vi samtalar en stund. Hon är ifrån Madrid men har varit i Frankrike ett tag. Åkte tillbaka till Spanien för att handla livsmedel här, eftersom hon tycker att det är så dyrt i Frankrike.

Det regnar så vi blir hemma ikväll.
Efter en stund knackar en man på fönstret. Han undrar hur man gör här i Spanien med gasen. För han har ingen spansk flaska. Han är född i Ungern men bor i norra Sverige. Pratar bra svenska. Jag säger att det enklaste är att köpa en spansk flaska och en adapter.

Körde 29,6 mil idag.
 

kabijoh

HBK Medlem
Inlägg
263
Kommun
Nyköping
HBK-Nr
15218
Medlemskap
2024
Hej!
tack för din/dina reseberättelser som jag följer och tar intryck av, Till exempel läste jag om ditt besök i miniatyrland Hamburg och blev inspirerad varför vi stannade till i Hamburg på hemresan i våras. Vi blev mäkta imponerad av denna anläggning. Ett besök som man kan återkomma till då det inte går att ta till sig alla intryck på en gång.
Du undrade vilken typ av gasolanslutning som används i Spanien vid tankning vid mack.
Om jag förstår är Spanien det första landet som anammat den europeiska standarden dvs den adaptern som har en stoppfunktion.
Har du inte en sådan så gå in och fråga för i de flesta fallen har macken en uppsättning adaptrar som du får låna. Brukar va lätt att få hjälp av personalen. Har man inte den nya adaptern (vilket hänt mig) har jag åkt till nästa mack.
Med vänliga hälsningar Karl-Arne
 

Junis

HBK Medlem
Inlägg
590
Kommun
Alingsås
HBK-Nr
17471
Medlemskap
2024
Det enklaste är att köpa en egen adapter. I vintras när jag var i Spanien så var jag inne på tappen och lånade de två första gångerna, sista gången frågade jag var jag kunde köpa en, här sa killen och så fick jag ge 22 Euro, sedan fungerade utan problem resterande månader.
 

Gösta Evén

HBK Medlem
Inlägg
1.856
Kommun
Västerås
HBK-Nr
26664
Medlemskap
2024
Hej!
tack för din/dina reseberättelser som jag följer och tar intryck av, Till exempel läste jag om ditt besök i miniatyrland Hamburg och blev inspirerad varför vi stannade till i Hamburg på hemresan i våras. Vi blev mäkta imponerad av denna anläggning. Ett besök som man kan återkomma till då det inte går att ta till sig alla intryck på en gång.
Du undrade vilken typ av gasolanslutning som används i Spanien vid tankning vid mack.
Om jag förstår är Spanien det första landet som anammat den europeiska standarden dvs den adaptern som har en stoppfunktion.
Har du inte en sådan så gå in och fråga för i de flesta fallen har macken en uppsättning adaptrar som du får låna. Brukar va lätt att få hjälp av personalen. Har man inte den nya adaptern (vilket hänt mig) har jag åkt till nästa mack.
Med vänliga hälsningar Karl-Arne

Tack för info om spansk LPG fyllning och att du gillar mina berättelser.
 

Gösta Evén

HBK Medlem
Inlägg
1.856
Kommun
Västerås
HBK-Nr
26664
Medlemskap
2024
Dag 23

På fm när jag ser en person som betalar p - avgiften går jag ut och ber om hjälp. Jag betalar, 6,60 euro, för två dygn.

Kl 09 startar vi en promenad mot kusten, playan. Vi går länge och fotar en hel del.
Vi ser folk som surfar, badar och bara går på stranden.

San Sebastian måndag 18 nov 020.JPG San Sebastian måndag 18 nov 041.JPG

Vi går in på en bar och tar en dricka.

San Sebastian måndag 18 nov 113.JPG San Sebastian måndag 18 nov 029.JPG
Promenerar vidare. Försöker att hitta en restaurang för lunch men ser bara olika kaffer och barer. Men efter ca en timmes letande gata upp gata ner gata vänster gata höger så hittar vi till slut en fin restaurang med vita dukar på borden.

Servicen som möter oss frågar om vi har beställt, det har vi inte. Det fanns ett bord för oss. Kl var nu 13 och endast två gäster var före oss. Det är sena lunchtider här.

San Sebastian måndag 18 nov 111.JPG San Sebastian måndag 18 nov 107.JPG

Vi beställer kummel vatten och ett glas vitt vin till mig. Lottie föredrar vatten.

Vi får in två pintxos och perisien-bröd utan att ha beställt detta.

Så småningom kommer fisken med lite ärter, sparris och musslor, ingen potatis eller ris.

Allt smakar perfekt. När vi får räkningen blir vi lite förvånade av att 1 lit vatten kostade lika mycket som ett glas vin, förrätten bjöd de på men brödet kostade.

På vägen hem, kommer solen fram, köper vi lite kaffebröd och färska ägg.

Nu på em börjar det att regna igen.
Så nu sitter vi här hemma och skriver. Snart blir det ett sent fika med godisbröd.

Startar ej motor idag eller imorgon.
 

Bilagor

  • San Sebastian måndag 18 nov 024.JPG
    San Sebastian måndag 18 nov 024.JPG
    2,6 MB · Visningar: 78
  • San Sebastian måndag 18 nov 023.JPG
    San Sebastian måndag 18 nov 023.JPG
    2,5 MB · Visningar: 76
  • San Sebastian måndag 18 nov 026.JPG
    San Sebastian måndag 18 nov 026.JPG
    5,1 MB · Visningar: 76
  • San Sebastian måndag 18 nov 049.JPG
    San Sebastian måndag 18 nov 049.JPG
    3,9 MB · Visningar: 78

Gösta Evén

HBK Medlem
Inlägg
1.856
Kommun
Västerås
HBK-Nr
26664
Medlemskap
2024
Dag 23 komp

Jag klarar inte av gps: kordinater. Här kommer istället annan info för att kunna komma till denna parkering.

Samt hur det ser ut på parkeringen.

Gatunamnen i korsningen

San Sebastian måndag 18 nov 002.JPG San Sebastian måndag 18 nov 003.JPG

Ett stort hus för studenter samt karta.

San Sebastian måndag 18 nov 001.JPG San Sebastian måndag 18 nov 004.JPG

Vid sidan av PB 1 parkeringen är det.

San Sebastian måndag 18 nov 129.JPG San Sebastian måndag 18 nov 130.JPG

Faciliteterna samt de smala p - ytorna.

San Sebastian måndag 18 nov 135.JPG San Sebastian måndag 18 nov 137.JPG

-----------------------------------

Vid playan lät drottning Maria bygga ett fritidshus till sig själv på 1880 talet samt en vägtunnel för att underlätta transporter som på så sätt slapp en brant uppförsbacke och nerförsbacke.

Samtidigt fick hon en fin grön uteplats ovanpå tunneln.

San Sebastian måndag 18 nov 026.JPG San Sebastian måndag 18 nov 024.JPG

San Sebastian måndag 18 nov 120.JPG

---------------------------

En del spelar boll på stranden andra promenerar och vissa surfar i vågorna.

San Sebastian måndag 18 nov 043.JPG San Sebastian måndag 18 nov 099.JPG

Efter att ha badat kan man spola av sanden ifrån fötterna.

San Sebastian måndag 18 nov 049.JPG


På andra sidan playan finns en stor Madonna - staty.

San Sebastian måndag 18 nov 047.JPG San Sebastian måndag 18 nov 013.JPG

Ja, många foton blev det idag. Hela 97 st så detta är ett litet urval. Här kan man publicera 20 st per inlägg.
 
Toppen