Tekniken under

Onsdag 21 febr. kl. 20:56 (andra försöket, förra gången försvann hela sidan) :)
Efter ca en vecka på första ställplatsen förflyttade vi oss till en camping nära staden Armacao de Pera för att göra oss skuldfria för vägarna vi åkte på i Portugal, vi fick ju ett långt kvitto/faktura med hänvisning till en "multibanco", så vi började leta och fråga folk.
På banken jag var in på hänvisade dom mig till en post (CTT) på posten tittade damen på kvittot och sa att den är betald, jag försökte övertala henne att så var inte fallet då mitt Mastercard kort inte fungerade på betalstationen, därför hade jag detta kvitto/faktura.
Den är betald sa hon envist och pekade på summan 63,50 E. men läs längre ner... sa jag, den är betald. Punkt slut. Detta var sista dagen vi hade på oss (8 dagar) att betala den. Så jag pratade med informationen på campingen om mitt problem och hon hänvisade oss till Portimao där det fanns en station för vägavgifter eller en bank och Payshop. Så vi drar dit och parkerar mitt i stan på torget, söker upp en bank och visar kvittot, de skakar på huvudet och hänvisar till Payshop (stationen för vägavgifter sålde bara apparater för automatisk registrering). In på en stor livsmedelsbutik där det står en betalautomat, in med kortet slår mina 4 siffor, då fattas det 2 siffror... hmmm?
Talar med en Securitas/vakt och visar mitt kort, no no... bara portugisiska kort. Visar mitt kvitto och förklarar, får som vanligt inget förslag eller hjälp hur jag ska kunna betala denna "bot". Tillbaka till bilen, när vi sitter där och funderar hur viska göra hör vi en röst med svenskfinsk brytning, -ni har har åkt långt ni ser jag. Vi språkar lite grann, han bor här i en lägenhet och kommer från Västerås och har jobbat på Volvo i Köping. (Världen är liten.) Vi drar vidare tillbaka till campingen och resonerar om att strunta i avgiften, vad kan hända? Kanske man får en saftig räkning hem sedan? dom hade ju alla våra uppgifter på betalstationen. Hur som helst så dagen efter beslutar vi att flytta oss till en ställplats med utsikt över havet, ska vara väldigt fint har vi hört, nära staden Quarteira.
På vägen dit stannar vi och handlar vid en Lidl, när vi kommer ut med alla påsar står en Svensk husbil parkerad intill oss, naturligtvis börjar vi prata, får tips om andra fina platser och campingar och en sida på facebook som heter något med "med husbil till Portugal". Vi åker vidare och Elisabet börjar söka och hittar den, skickar iväg en förfrågan om medlemskap, (inget händer). Samtidigt hittar hon en sida som heter Portugalsvenskar - svenskar i Portugal, skickar en förfrågan och genast får vi svar att vi är inbjudna/godkända. Elisabet tackar för inbjudan och skriver ner lite hastigt vårt problem med Kvittot/fakturan, några sekunder går och det börjar plinga svar, gör si och gör så... men det mesta hade vi redan provat. Då hör en Veronica av sig, om ni kommer till Vilamoura så kan jag hjälpa er efter jobbet. Vilamoura? jaha var ligger det då i Portugal... Vi kollar kartan och "banne" mig vilken flaks vi har. Strax innan staden vi är på väg till ligger det, det är nästan hopväxta, vi har ca 15 minuter dit enl. GPS:en. Vi åker in mot centrum och stannar vi första macken där vi messar igen med Veronica. kl. är då ca 14.30. Hon jobbar och slutar tyvärr inte förrän vid ca 17.00 tiden men hennes man är och spelar golf strax intill och kanske är snart klar?
Efter en stund får jag ett sms från Eric (hennes man) jag kommer till macken kl.15.15 ska ändå tanka och där har dom en Payshop. Jag går där efter kanten och spanar efter en vit Golf märkt Andorra, va lätt, förmodligen en stripad golf med stora loggor på sidan tänker jag. Efter en stund hör jag en röst från pumparna, Conny? Vänder mig om och där står Eric och tankar, vår räddning, går fram och skakar hand och ser att på regskylten står det tydligt under siffrorna. "Andorra". Eric och jag går in tiil Payshopen på macken, 5 minuter senare är jag skuldfri och 70E fattigare, naturligtvis måste man ju ge dricks efter denna service. Vilka människor!!!
Nu kan "semestern" börja.
(nu har vi skaffat eget Wifi så uppdateringarna ska komma lite snabbare)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Conny F
Visningar
271
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Conny F

Dela detta inlägg

Toppen