Resan till framtiden.

upload_2018-11-2_15-8-8.png


Tänk alla dessa nya ”småglin” som skall in i olika styrelser, herregud måste jag följa med till Tyskland. Jag hade nog passat bättre på en bussresa där rollatorn fick plats och man vaggades till sömns 20.30. Fick mat på bestämda tider, där maten var undernärd dvs av dålig kvalité. Hur kunde jag tänka så där jag stod i Trelleborgshamn och väntade på alla som skulle med.

Man blev rejält luftad på båtdäck under solens strålar man kunde till och med ta en ”bengalur” medan ett gäng låste in sig i ett rum, troligen var de rädda för solen. När vi efter diverse irrfärder, kom till hotell var det ”cirkus” överallt eller som det ordningsamma folket säger "hafenfest", hur skall en pensionär överleva detta. Snabbare än en långsam pensionär tog ”glyttarna” sats mot närmsta vattenhål, här gällde det att styra stegen rätt annars hamnade man i hamnbassängen. Men ”glyttarna” hade en inbyggd öl gps för de hamnade vid det konstiga öl glaset från Störtebecker. Tog man för många öl störtade man ner mot ”stenen” som enligt historikern i gänget satt på en vägg.

Plötsligt var vi på väg i en lång "gåsarad" med historikern i täten letandes efter väggen där stenen satt. Då kastar sej en yngling ner mot marken, nästan ner i stenen med sin ”kran”, då hördes en ljuvlig röst från ovan. Mecka ligger åt andra hållet och min unga herre det är fel sten. Väggen hittades stenen visade sig vara en minnestavla, Karl den 12 hade bott bakom väggen, minnestavlan finns att beskåda på internet. Vad tar det åt ungdomen i dessa internettider.

När vi satt och åt för man kunde inte dricka maten hela tiden utan tänderna måste masseras också allt enligt instruktion från tandläkaren. Då ropar en glad påg, se upp för B:52orna, de anfaller i flock, innehållet fälldes i munnarna, det visade sig vara en dryck så ingen behövde ta betäckning under bordet. En förvirrad nordskåning trodde det var barnkalas och drack bara hälften av drycken.

Som pensionär skall man nog hålla sig till likasinnade för morgonen efter var en annan dag, vilken kommer jag inte ihåg, men hela min lekamen från topp till tå var skadad, ”småglinen” tog kål på en bastant skåning. Det man dricker skall vara vatten och läggtider måste hållas. Nu gick det upp ett liljeholmens samtidigt som hustrun suckade, och en suck från hustrun är illavarslande värre än B:52or.

Glyttarna visade sig vara kompetenta ynglingar med alla cornflakes kvar i paketet. Skönt med en sådan arme som tar över, bara de inte letar väggar hela tiden. Kanske du som börjar bli gammal sa hustrun och hänger inte med i de nya tiderna.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Lassej
Visningar
763
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Kåserier

Fler inlägg från Lassej

Dela detta inlägg

Toppen