• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Kunskap som inte längre används

Hur skall jag kunna tömma min ryggsäck på allt det som jag lärt mej i unga år och som då var värdefull kunskap men som idag bara är tungt att bära och tar plats. Dessutom har man ingen som helst användning för den en gång inbankade kunskap. Som tagit år av utbildning att ta till sig

Idag är det svårt att lära en ungdom hur man ringer från en telefonkiosk och att man då skall ha växelmynt med, när man går ut, helst 10 öringar, om man skulle få lust att ringa någon, men växelmynt är sällsynta föremål idag. Telefonkiosker finns bara idag på museum, förmodligen inte på moderna museet utan på historiska museet där man förvara prylar från stenåldern. Känns som om stenåldern bara var 20 år tillbaka i tiden, Idag gäller modernare saker som mobil när man skall ringa. Här finns jag nu med all kunskap om telefonkiosker och så finns inga kvar. Tur det inte fanns kort på stenåldern så man kunde ringa.

Idag kan man inte lära ungdomar att när man blir arg skall man slå i dörren, den kunskapen som vi hade funkar inte, för idag är allt en öppen planlösning, möjligen finns en ytterdörr och en dörr till toa. Undrar varför inte arkitekterna, har denna slå i dörren arg kunskap. Lärdomen hur man handlade mjölk på glasflaska är också helt borta men jag måste gå och bära på denna kunskap. Idag handlar man mjölk på papp.

När tv:en gjorde entré i våra hus så var nästan ingen villig att höja eller sänka ljudet. För detta innebar att man var tvungen att resa sig och gå fram till tv:en och skruva på ljudknappen, nu var det i och för sig inte så betungande för det fanns endast två kanaler och vid bra väder tre, nämligen Danmark 1. Idag sitter ungdomarna framför burken och styr ljud och alla 300 kanaler via en fjärrkontroll, de vet inte var ljudknappen på tv:en finns, så går ”fjärrisen” sönder är det kört. Men jag bär på denna kunskap.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Deleted member 11118
Visningar
402
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Dela detta inlägg

Toppen