• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Herr Wikenheim och Nobelpriset

Herr Wikenheim blir riktigt arg och förbannad endast en gång om året och det är när den Svenska Ankdammen skall dela ut ett pris till dem som skrivit en bok som nästan ingen läser.

Dessa fisförnäma akademiker med fluga i skjortan som sitter i en Akademi, tror det är tur de inte sitter i en ankdamm för de kan nog bara simma i ord. De snackar nog en massa ”skit” för ordbajsare är de. Läskunniga kan man undra om denna församling är, eftersom ledamöterna i Akademin bara läser det finkulturen skrivit. Böcker som har en dag i etern och sedan glöms bort på någon återvinningsstation.

Dessa akademiker eller vad de nu kan vara, har säkert inte varit på en charterresa till Mallorca, intagit alkohol i mängder och dansat livet av sig med fagra kvinnor, för att sedan skriva poesi om detta på ett dassapapper som de sedan spolar ner i toan, för ingen levande människa skall få läsa deras mästerverk.

Bättre är det då att sitta i de fina salongerna och tro sig fatta konsten, och häva ur sig ord som ändå ingen utanför deras krets fattar, dricka en konjak och säga go dag när någon frågar något, dessa finkulturens ordbajsare tänker inte tala om för någon att när de lagt sig i sängen på kvällen för att läsa, så tar de fram en bok av Astrid Lindgren, för sagor fattar de vad det är.

Kommentarer

Ö
Ett kåseri är för mig en blandning av komik och satir, med/om en del aktuella händelser. Det Herr Wikenheim skriver är inget av detta utan enbart negativa utgjutelser över något han inte gillar.
För många år sedan mig bestämde jag mig att ge dessa Nobelpris författare en chans, och att köpa/läsa en bok av följande Nobelprisvinnare. I sanningens namn är det många jag inte kommer att läsa igen. Men jag har också hittat författare som jag älskar. Så att avfärda dessa författare som Herr Wikenheim gör tycker jag är lite ensidigt. Smaken är som bekant delad, men ingen är bättre eller sämre för att man tycker olika. Man kan öppna sina sinnen och där hitta sådant man aldrig trott man skulle tycka om
 

Blogginlägg information

Författare
Deleted member 11118
Visningar
673
Kommentarer
1
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Dela detta inlägg

Toppen