• Missa inte vårt lotteri som pågår under juli månad.
    Det enda du behöver göra för att delta är att recensera och betygsätta en Husbilsplats.
    Läs mer här

HBKare gick på en blåsning

OK, titeln var ett clickbait, jag vet. Dock var det på sätt och vis sant.

Undertecknad besökte i helgen BodyFlight och svävade fritt en stund.
1600bdab31e4753388de3d343dafc763.jpg

Detta är nog så nära Douglas Adams beskrivning om hur man lär sig att flyga som man kan komma; ”Släng dig till marken och missa.”

Så länge jag kan minnas har jag kunnat sluta ögonen och se mig själv stå framför en sluttning eller på ett tak och bara sträcka ut armarna, luta mig framåt och långsamt sväva ut. Inte så mycket flygakrobatik, mest bara en känsla av fart och höjd.

Det närmaste jag kommit fram till nu var när jag flög helikopter och hovrade framför en sluttning på samma sätt och sedan satte fart fram över stupet och marken bara försvann.

Men nu var det dags att göra det själv - utan flygplan, helikopter eller fallskärm. Så vi begav oss till Bodyflight vid Säve flygplats utanför Göteborg.

Allt började med en genomgång på hur man skall hålla kroppen (planka: bra, boll: dåligt). Vi fick också en teckenspråksundervisning, eftersom man inget hör i vindtunneln. Två raka fingrar, sträck ut benen, ett pekfinger uppåt, höj huvudet. Och så ett tecken för att slappna av och njuta... :)

Sedan var det dags att hämta utrustning; overall, hjälm, glasögon och hörselskydd. Det mesta för att inga lösa föremål skulle flyga iväg...
Självklart tog jag chansen att få dra på mig Stålmannendräkten för en stund!

Sedan var det dags att sätta sig i kö för att i tur och ordning skulle få levitera.

När det väl var dags så ställde man sig i öppningen och bara lutade sig framåt och så flög jag iväg.
inte som en fågel direkt, mer som en parasoll i storm...

Det var en häftig känsla av tyngdlöshet där det var helt naturligt att vara svävande.
Det märktes tydligt att det var många detaljer som skulle vara exakt rätt för att det skulle funka. Benen raka, armarna i precis rätt vinkel. Och om man gjorde fel så åkte man iväg åt något håll.
Att få flyga runt själv var inte att tala om en sådan här dag. Det krävs säkert ganska mycket träning för det.
Men jag fick en flygtur en fem tio meter upp i luften och där hade jag gärna stannat nån timme. Men en stund var bättre än inget och jag är glad att jag fick chansen att testa. Jag gör gärna om det igen någon gång.

Men jag kommer nog aldrig att bli så här bra (och att allt sker till Bohemian Rhapsody, värdlens förmodligen bästa låt, är bara en bonus)..
.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
STACT
Visningar
1.110
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Kåserier

Dela detta inlägg

Toppen