• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Château de Villandry Frankrike

Låt dig förtrollas med ett besök på detta Renässans-slott där du kan uppleva både storslagen arkitektur och en av världens vackraste trädgårdar.

Chateau de Villandry är ett av de stora slotten som ligger på Loire-flodens flodbank. Chateaut var ursprungligen ett slott mellan 1400- och 1500- talet, tills det förvandlades till ett magiskt renässansslott av finansministern Francois den förste och den romerske ambassadören Jean-Le-Breton. Under 1900-talet köptes och renoverades slottet av doktor Joachim Carvallo och idag består det av en huvudbyggnad med två flyglar, omgiven av en vacker trädgård.

Slottsträdgårdarna är uppdelade i flera etage som täcker sammanlagt sex hektar. Vår vandring började längst ner i den enorma köksträdgården med dess prydliga rader av kålhuvuden och blommor. En mindre trädgård är avsedd för örter för matlagning och medicinskt bruk. Prydnadsträdgården är uppdelad i fyra delar. Varje del representerar en typ av kärlek med hjälp av blomsterland med rosor i alla de färger. Vattenträdgården i närheten förbryllar med sina trevliga skulpturer och fontäner, medan solträdgården är en uppvisning av färgglada och väldoftande blommor och fruktträd från världens alla hörn.

Området är öppet mellan mars och oktober och man måste betala för att komma in på området. Villandry ligger någon mil väster om staden Tours.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Deleted member 11118
Visningar
508
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Dela detta inlägg

Toppen