Canelas, (fortfarande)

Måndag 26 febr. kl. 16:24
Nu har vi campat här i 11 dagar och idag har vi gråmulet och duggregn så jag bloggar lite tidigare än vanligt. I morgon tänker vi röra på oss lite och har tittat på lite olika alternativ, vi får se var vi hamnar.
Jag och Doris har utforskat lite i byarna omkring oss med våra promenader under de här dagarna, Doris gillar inte alls de okopplade hundarna man möter i byarna men oftast har det gott bra. (Heller fly än fäkta)
Ryter man till åt dom... "Go home" brukar dom vända o ge sig av.
I en by, Alcantarilha såg jag att det skulle finnas något som hette, "Chapel of Bones" och det lät ju väldigt intressant, lagom avstånd i värmen, ca 1,8 km så vi traskade dit.
Vägarna här är fina men smala och det är inte mycket till trottoarer heller utan man går oftast på sidan av vägen på en smal vägren av grus och gräs.
Nåväl, byn var liten och mysig och vi går i riktigt smala fina gränder med vackra hus på sidorna, ibland möter man en hund, ibland ligger det några katter som njuter i solvärmen som tittar förvånat på Doris och tänker säkert, stackars jycke han måste gå i koppel. Några ögonkast i telefonen/kartan bekräftar att vi är på rätt väg mot målet.
Enligt bilderna jag sett ska det vara ett rum uppbyggt av skelett, skallar och ben.
När vi hittar det är det några engelsmän före oss som är lika nyfikna och på skylten kan jag läsa att det är uppbyggt tydligen med skelett från en gammal nerlagd kyrgogård.
Hugaligen...
portugal
portugal


Det är ett ganska litet rum så man kan bara gå in en i taget, kanske ca 2x2 meter eller nått sådant med en gallerförsedd dörr, ja det var ju ett minne för livet.
Efter några minuter läggar jag 1E och lite småmynt i en plåtlåda, det står något om typ ideell verksamhet och sådant vill man ju sponsra.
Vi fortsätter vår promenad i byn och ser en del mysiga restauranger man skulle kunna tänka sig att intaga en middag på.
portugal


Men vi går tillbaka till vår husbil på campingen och jag sätter mig som brukligt och tar en liten kall öl, för här köper man bara 25cl glasflaskor i stort sätt, men å andra sidan hinner dom inte bli varma i solen heller.
(nästa äventyr kommer snart)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Conny F
Visningar
187
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Conny F

Dela detta inlägg

Toppen