• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Alla dessa prylar.

I vårt kök finns tre olika kaffemaskiner, du läste rätt tre olika kaffemaskiner. En som maler bönerna själva så vi kan göra alla dessa kaffesorter som Caffe Late, espresso, capucino osv. En maskin där vi stoppar i en ampull så kommer det ut kaffe i andra ändan av maskinen. Sedan har vi en vanlig apparat också en sådan där med melitta filter, som gör ”vanligt” kaffe. För att sedan kunna dricka alla dessa olika sorters kaffe har vi ett helt skåp med olika sorters koppar som passar till de olika sorterna vi gör i matchande färger.


En mjölkmaskin så vi kan skumma mjölken på rätt temperatur är också ett måste. För detta är väldigt viktigt säger de som förstår sig på detta. De kommer förövrigt inte hem till oss, men man måste ha sådan maskin ändå. Man kan inte ha vanlig mjölk utan det skall vara special mjölk för att få det rätta skummet. Funderar över med en kopp i handen hur de gjorde förr, för kaffe har man druckit i alla tider, med eller utan mjölk.


För att vi skall kunna koka ägg så har vi en speciell maskin till detta. En så kallad ägg kokare. Detta är livsnödvändigt enligt hustrun. På med vatten i med ägget, ställ in tiden och efter ett antal minuter är ägget klart. Vad är det för fel på att hälla lite vatten i en kastrull ställa in tiden på ägguret, lägga i ägget och när uret ringer så är ägget klart. På detta viset har man gjort sedan urminnes tider och inte hade de problem med att få ägget klart eller? En maskin man måste ha enligt reklamen. Undras om någon frågat ägget.


Ris kokare, denna apparat kan man bara inte vara utan, den ser till så att riset blir klart i tid. När jag ställer frågan om varför vi inte kan laga ris som man gjorde innan ris kokarens tid, får jag bara en djup suck till svar. Nu förstår ni män att jag inte ligger så bra till.


Induktionshäll är ett måste i varje modernt kök enligt hustrun. Nu kokar vattnet nästan innan vi hinner sätta kastrullen på hällen. Jag undrar varför det måste det gå så fort, vi hinner knappt med själv numera. Med en häll blir det stressigt att laga maten och att laga mat skall vara en njutning inte ett snabblopp. Hur gjorde vi förr i köket?


För att inte tala om alla andra små apparater vi har som vi inte behöver, juicepress, ostrivare, automatisk vitlökspress, automatisk knivslip, sous vide maskin, fritös, köksmaskin som kan allt, soda streamer, is krossare i kylskåpet kan man ju inte vara utan, tur någon uppfann en sådan för hur skall jag annars få is till min rom och cola.


När jag sitter med min whiskey framför TV-en så måste jag ha en djädra massa högtalare för att få den rätta biokänslan allt enligt barnen som för övrigt inte bor hemma. Varför man behöver denna känsla när man ser Rapport är en helt annan femma. För övrigt så kan jag meddela, att jag helst dricker min whiskey utan krossad is, så vad jag har för nytta av en is krossare vet jag inte.

Kommentarer

Blogginlägg information

Författare
Deleted member 11118
Visningar
565
Kommentarer
1
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Dela detta inlägg

Toppen