Vad skall vi skriva artiklar om i dessa covid19 tider?

Penna.jpg

Hamlet, prins av Danmark, är en tragedi skriven av William Shakespeare, i pjäsen förekommer den kända frasen. To be, or not to be

Under Covid19 krisen har frasen ändrats och bland husbilsfolket blir det Skall vi åka eller inte åka.

Det går inte skriva en reseberättelse om en cykeltur i hembyn, i och för sig finns där mycket att besöka men kanske inte just nu, blåsigt och kallt är det också. Det blir till att stanna hemma och inte ställa på husbilen. Tillhör inte friskgruppen utan riskgruppen, svårt ta in mentalt men så är det

Röd cykle.jpg

Det finns från myndigheterna uppmaningar hur vi skall göra med resandet, eftersom det inte är förbud så tolkas det olika. I det land med 10 miljoner invånare så får man också olika tolkningar hur man skall göra. Är en cykeltur att resa, är den onödig eller nödvändig, svaret beror på vem du frågar. Hade vi förbud och böter vore det mycket enklare, nu får vi själv avgöra hur vi kan göra. Bra eller dåligt, får vi kanske aldrig veta. Tänk om man alltid hade facit innan något inträffade eller något man gjorde, så enkelt livet vore.

Innesittardagen har övergått i innesittarmånaden. Man kan sitta inomhus hela månaden, förutom när man är ute och motionerar, sitter på sin balkong eller jobbar i trädgården man behöver överhuvudtaget inte ha dåligt samvete. Vill man tända en brasa gör man det och slänger sig i soffan under en filt. Sen bara chillar man det mesta av månaden. Mitt barnbarn föreslog jag skulle spela World Craft på datorn, tror inte det är någon bra idé. Funderar att gå med i den nya klubben VVD som står för ”Våga vägra dåligt samvete över att sitta inne hela månaden eller månaderna”

Vilken lycka för mej, jag slipper gå i affärer och handla, jag lider normalt av affärsallergi. Ingen farlig sjukdom men irriterande för hustrun. Nu beställer jag via datorn och så kör någon hem maten från affären, sätter kassen utanför dörren. Säger som Björn Ranelid ”Herrrrrregud va bra

Mina hjältar när jag växte upp, var Fantomen, Läderlappen, Buffalo Bill, Stålmannen, Blixt Gordon, Modesty Blaise osv. Idag är det alla som jobbar med Covid19 inom sjukvården, de är mina superhjältar för all framtid, utan dem hade det blivit ”The Point of No Return” och ingen vet vad som sen hänt.

Bild1.jpg

Hustrun jobbar hemma, jag läser, målar, ser film, cyklar, går men träffar ingen, tur vi har fönster mot gatan i vår enplansvilla, då kan barnbarnen komma cyklande och vinka till oss, står de på behörigt avstånd kan vi prata med dem. Mycket har jag avbeställt som jag skulle göra, men det är bara rätta in sig i ledet och acceptera att det är som det är, finnas många som har det värre. Börjar snart bli trött på allt i TV, och tidningar om Covid19, samma sak som upprepas hela tiden, men det går säkert över. Frågan är bara när? Varför har jag inte facit?

Ibland är det bra att städa, när hustrun ber mej ta fram dammsugaren så öppnar jag kylen och tar ut en grön rulle med choklad i båda ändarna. Tyvärr kan jag inte skriva vad hustrun säger vid dessa tillfällen. Idag städade hustrun genom att plocka bland gamla papper och där hittades något mycket intressant, kanske inte lika intressant som när man upptäckte regalskeppet Wasa. Nu vet jag exakt när mina problem med förmaksflimmer började 2003-01-06, tiden går fort och detta hade inte upptäckts om vi inte suttit i karantän.

Punschrulle.JPG

När man sitter här inne och ibland i trädgården blir man lite nostalgisk och tänker på så mycket man fått uppleva under åren. Första människan på månen, internets och telefonens utveckling, elbilar, Beatles genombrott, flower power perioden, Berlinmurens fall, en statsminister som blev skjuten, all utveckling från fyrtiotalet, och nu detta med viruset och att sitta instängd med social distans. ”Herrrrrregud”

Det finns en film som heter ”Släpp fångarne loss - det är vår!”, hustrun och jag blir nog inte fria på ett tag trots att det är vår.

Gallerbild.jpg
Om författaren
Lassej
Lars Jönsson, mångsysslare som jobbar bakom skärmen Husbilsklubbens forum som Webb Admin och på Facebook som Admin.

Kommentarer

Karantän - när jag är hemma i Sverige är jag nästan alltid i karantän blir ju så när man är ensamboende så det är gammalt och vant. Men jag går ut och handlar och kan strosa runt som vanligt håller mej på avstånd från folk bara.
Så jag lever ungefär som jag brukar - om jag förstått immunologerna rätt så får de flesta en släng av viruset för att bli immuna kanske man redan fått det, ska man sitta inne tills viruset helt försvunnit kan det nog bli mycket länge eftersom det kan dyka upp närsomhelst.
Sverige är ju unikt med att vara öppet. Tror Norges sätt att tackla virus bara skjuter upp det värsta till framtiden, verkar som läkaren de intervjuade trodde det också.
I de flesta länder är det politiska beslut och politiker är inga bra läkare.
Man får nog tänka lite på att må bra psykiskt också.
Enligt statistiken dog det mycker mer människor i mars 2018 än 2020. Fast det värsta har ju inte kommit än.
Det är mycket så att massmedia fokuserar på en sak i taget och just nu är det viruset för två år fick influensan som dödade så många mycket lite uppmärksamhet.
Vi är lika gamla med diverse sjukdomar och dålig kondition. Har insett att man måste lära sig att leva med det eftersom det verkar ogörligt att reparera allt som dyker upp. Man får ta det viktigaste om det går. Hjärtflimmer är ju riktigt otäckt men man undrar ibland vad som orsakar det när jag gick in i väggen kunde jag ligga i sängen och plötsligt tokrusade hjärtat och jag fick svårt att andas. Det var stressrelaterat och gick över till 90% händer sällan nu.
Har använt insomningsmedicin och blev under många år invand med det vaknade ofta med andnöd och kramper även underliga minnesbortfall. Det var biverkningar, men så många år det gick innan jag förstod det. Kan du gå tillbaka i minnet när du fick ditt första hjärtflimmer och fundera på om det var något särskilt i samband med det? Ny medicin eller någon stressande händelse borde ju finnas något som utlöst det vid så ung ålder.
 

Artikel information

Författare
Lassej
Visningar
2.247
Kommentarer
1
Senast uppdaterad

Flera i Publika

Flera från Lassej

Dela denna artikel

Toppen