• Missa inte vårt lotteri som pågår under juli månad.
    Det enda du behöver göra för att delta är att recensera och betygsätta en Husbilsplats.
    Läs mer här

TEST av artikelsida, funkade bra.

Detta är historien vad som hände mej, en 71-årig pensionär på semestern 2019 och vilka lärdomar jag drar av det inför mina kommande resor med eller utan husbil. Lite tips om vad man skall tänka på när man reser.

Vi får backa några år för att få en helhet på händelsen. För ungefär tio år sedan fick jag konstaterat förmaksflimmer, blev elkonverterad (Elkonvertering innebär att man får behandling med en elektrisk stöt för att ändra hjärtats rytm. Behandlingen används oftast för att behandla rytmrubbningar i hjärtats förmak, framför allt så kallat förmaksflimmer).

Blev sedan medicinerad med Sotalol 40 mg på morgonen och 40 mg på kvällen, samt att alltid ta blodförtunning i mitt fall Waran. Doseringen bestäms av blodprover som man får ta ganska ofta så man ligger inom rätt värde. Jag fick även en bricka som jag skulle bära i en halskedja, om något hände skulle sjukpersonal veta vad jag behandlades för. Tyvärr hade kedjan gått sönder så den var inte med på resan, vilket skulle visa sig skapa en del problem.

Några månader innan vi skulle åka iväg med husbilen, skulle jag hämta ut medicin (sotalol). Nu visade det sig att den var slut på alla apotek i Sverige och även hos leverantören. Jag hade inte tillräckligt många tabletter kvar inför resan. Ingen kunde svara på när den kommer till apoteket. Kontaktade min läkare, som i sin tur var i kontakt med en hjärtläkare och så fick jag en ny medicin, en tablett på 50 mg som jag skulle ta en gång om dagen. Började ta denna 3 veckor före avresan. Denna lägre dos tror jag är orsaken till följande som hände.

Vi var på en camping i Avignon i södra Frankrike, vi var där för sjunde gången. Hade somnat ganska tidigt för jag var trött, vaknade vid halv elva och kände att något var fel, hjärtat uppförde sig konstigt. När det händer brukar det hoppa rätt inom några sekunder, men inte så denna gång. Jag förstod ganska snabbt att det var förmaksflimmer, väckte hustrun och bad henne få tag i en ambulans för jag ville till ett sjukhus
Om författaren
Lassej
Lars Jönsson, mångsysslare som jobbar bakom skärmen Husbilsklubbens forum som Webb Admin och på Facebook som Admin.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa

Artikel information

Författare
Lassej
Visningar
1.244
Senast uppdaterad

Flera i Sandlådan

Flera från Lassej

Dela denna artikel

Toppen