• Missa inte vårt lotteri som pågår under juli månad.
    Det enda du behöver göra för att delta är att recensera och betygsätta en Husbilsplats.
    Läs mer här

Husbilsträff på Arilds Vingård

Man behöver inte lämna Sverige för att komma till en vingård. På Kullaberg längst upp i nordvästra Skåne,ligger den lilla orten Arild och inte långt därifrån finns Arilds Vingård. Det är en levande vingård på Kullaberg. Gården är från 1700-talet och man kan känna historiens vingslag när man går ute i vinfälten.

Arild6.jpg

Inkörning var det på fredagen och vid 16 tiden samlades vi i det som är det nya moderna långbordet som år 2019 blivit en ring.

Arild3.jpg

Per och Ann-Louise Tibemo som var arrangörer av träffen inledde med lite information. Sedan fick vi övriga presentera oss med korta eller långa utläggningar om vem vi var. trubadur Lennart tog fram sin gitarr och allsångshäfte delas ut och numera kan allsång på Skansen stänga ner, för allsång bland vinrankor slår nog det mesta.

Arild8.jpg

På kvällen gick några till restaurangen och åt medan andra drog sig tillbaka in i husbilarna och vad som där hände stannar bland de som satt i husbilarna.

Lördag innebar sov morgon och fritt minglande bland bilarna, där många intressanta samtal mellan nyfunna vänner uppstod. Klockan 13 samlades alla på vingården som låg ungefär 300 meter från vår träffplats. Där gick Jonas, mannen i familjen som äger gården igenom vad vi skulle göra under några timmar. Vi utrustades med varsin sekatör som vi skulle använda till att beskära druvorna med, vi fick också en plastspann där vi skulle lägga det vi beskar. När spannen var full hälldes druvorna i större kar som var utplacerade på fältet.

Arild1.jpgArild5.jpg

Efter några timmars jobb på fältet bjöds vi på baguetter och sangria. innan regnet sedan kom han vi med ytterligare någon timmes arbete. Enligt Jonas hade vi plockat druvor som ungefär skulle ge 600 lite vin.

Arild7.jpgArild2.jpg

Arild2.jpeg


Vid 17.30 samlades vi återigen på vingården där Jonas höll ett litet föredrag om vingården och varför det var så bra att odla vin just på Kullaberg. Därefter gick vi till vinkällaren där alla fick ett glas vitt vin och Jonas fortsatte att berätta om vad de framställde för viner samt det övriga sortimentet, bland annat en snaps (Kullabränt) som vi senare fick smaka på, samt ett mousserande vin. Då gårdsförsäljningen inte är tillåten i Sverige kan man köpa deras produkter på systembolaget.

Arild4.jpeg

Äntligen ropade några Skåningar nu blir det mat. I restaurangen serverades vi först en sillmacka med snaps och ett glas vitt vin. När det blev dags för varmrätten som var en variation på Beef Bourguignon, omdöpt till Beef Arild.. Maten och vint var alldeles utmärkta. Eftermaten kunde man köpa diverse efterrätter och drycker i baren, det blev en sen kväll i glada vänners lag.

Arild10.jpg

Efter en blåsig natt där det kändes som man låg i en båt på sjön var det dags att ta farväl av Arilds Vingård och av alla nya vänner. Detta var en av de bästa träffar jag och hustrun varit på. Tack till Per & Ann-Louise för ett mycket bra arrangemang.

Arild9.jpg Per och bakom honom till höger står Ann-Louise

Film


Text Lars Jönsson
Foto Lars Jönsson & Per Tibemo
Film Per Tibemo.
Om författaren
Lassej
Lars Jönsson, mångsysslare som jobbar bakom skärmen Husbilsklubbens forum som Webb Admin och på Facebook som Admin.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa

Artikel information

Författare
Lassej
Visningar
1.339
Senast uppdaterad

Flera i Sandlådan

Flera från Lassej

Dela denna artikel

Toppen