• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

LCHF. Läs detta!

Jappe

HBK in Memoriam
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: LCHF. Läs detta!

Om det är så att våra bönder av olika anledningar inte orkar behandla ogräset med traditionella mekaniska och giftfria metoder så finns det ju faktiskt väldigt många arbetslösa i det här landet som säkert längtar efter meningsfulla jobb. Låt dessa göra skäl för bidragen med arbete på åkrar och ängar!

Bidragen blir lön, arbetslösheten minskar och svenskarna kan glädja sig åt giftfri mat i stället för dagens kemikaliesörja med pesticider, herbicider, neonikotinoider (bidöd) som glyfosat m.m. m.m. Elegant lösning på många problem!
Svårare är det inte.

FÅFÄNG GÅ, LÄRER MYCKET ONT!

Jappe
 

Jappe

HBK in Memoriam
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: LCHF. Läs detta!

Sverige röstar ja till Glyfosat!

Jag undrar om stadsmänniskorna vet som händer på landsbygden nuförtiden.

besp9.jpg

Hade de varit mer kunniga i ämnet så hade de säkert reagerat och krävt förbud mot dagens giftspridning på sådan gröda som skall bli mat för människor - och djur. Dags att ställa miljöminstern Karolina Skog (MP) (!) mot väggen och kräva en förklaring!

Jag har helt slutat äta spannmålsprodukter - OCH VÄRKEN FÖRSVANN.

Extrema nivåer av GMO-växtgiftet RoundUp upptäckta i mat. | Margareta Lundström

Visste ni detta om Östersjöfisken? https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/trots-forbud-i-eu-giftig-fisk-tillats-saljas-i-sverige

Jappe
 
Senast ändrad:

Knut

FD HBK Medlem
Inlägg
19.559
Kommun
Australien
HBK-Nr
994
Medlemskap
2022
Sv: LCHF. Läs detta!

Montanto og Beyer har et nytt herbicide som er mer effektivt enn glyphosate, problemet med dette nye er at det ikke skader GMO planter. Det utrydder allt annet både på feltet der det er sprøytet og nabofeltene. Husker ikke namnet på dette nye og for meg vansinnige produktet.
 

Jappe

HBK in Memoriam
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: LCHF. Läs detta!

Facebook. Gruppen heter "Närings- och alternativmedicin", en grupp som växer så det knakar. Fler och fler blir medvetna om den bristande kvalitén på dagens industrimat.

Läsvärt av Göran Andreasson:

Helt sjukt. Vår regering sitter helt i knät på Monsanto och andra kemiföretag. Miljoner i lobbypengar läggs på att göra allt skadligt och giftigt legalt och misstänkliggöra allt hälsosamt och nyttigt.
Maten vi köper i affären är besprutad med livsfarligt round up som innehåller glyfosat som är cancerframkallande. Bönderna måste ha skyddsdräkter när de handhar dessa giftiga kemiska ämnen. Glyfosaten är tänkt att döda insekter och hålla grönsaker och grödan som odlas fri från växtsjukdomar men på köpet dör bin och humlor och andra nyttiga djur och giftet hamnar självklart även i den mat som vi sedan skall äta.
Det har gått så långt att numera finns det så mycket glyfosat i själva jorden och när de sprutar hamnar det även på områden där man odlar ekologiskt. I studier har man sett att i princip alla ölsorter och viner innehåller spår av glyfosat. Dock är det mindre i ekologiska sorter.

Tack vår svenska regering som totalt struntar i sin befolkning och beredvilligt låter Monsanto tjäna miljarder på att förgifta våra natur och göra våra kroppar sjukare och till och med dödar oss.
Det är inte bara Monsanto som tjänar pengar på denna djävulska plan utan i nästa steg är hela läkemedelsindustrin och sjukvården inblandad då de tjänar biljoner på att människor får cancer och tusentals andra sjukdomar då de äter förgiftad mat.

Ingen skall vara så naiv att de som ligger bakom deras inte vet vad de sysslar med. De är mycket medvetna om konsekvenserna av att spruta kemiska gifter på våra grönsaker och grödor. De nöjer sig inte bara med det utan i all processad mat tillsätter de hundratals kemiska ämnen som också skadar vår kropps hälsa.
Vi måste vara pålästa och göra medvetna val vad gäller den mat som vi stoppar i munnen. Välj ekologisk mat och så nära sitt naturliga form som möjligt.

Egentligen skulle miljontals människor gå ut på gatorna och demonstrera mot Monsanto och dessa djävulska företag och kräva ansvar från regeringen varför de tillåter att den svenska befolkningen tillåts bli förgiftad. Jag gjorde detta för ett år sedan i Göteborg. Vi var kanske 150 personer som gick ifrån järntorget till nordstan med plakat. Människor tittade på oss som att vi var dumma i huvudet. De hade ingen aning om vad Monsanto är för någonting. Media är så vinklade och styrda av dessa multimiljardföretag att de vågar inte skriva något negativt om Monsanto eller alla gifter i vår mat då de då förlorar annonsintäkter. Så majoriteten av alla människor har ingen aning om hur detta spel om vår hälsa spelas.

Tack för ordet.
 
Senast ändrad:

Jappe

HBK in Memoriam
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Norsk fjordlax i blåsväder

Den norska odlade laxen var inte usel när den introducerades men idag är den det. Full med kemikalier och bekämpningsmedel m.m. m.m.

https://www.halsasomlivsstil.com/ska-jag-kopa-vildfangad-ekologisk-eller-konventionellt-odlad-lax/

Fisk från Östersjön får inte säljas i EU! Den innehåller för mycket gift. Sverige har fått dispens från försäljningsförbudet! (!)

https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad-och-matvanor/all-fisk-ar-inte-nyttig

Jappe
 
Senast ändrad:

Jappe

HBK in Memoriam
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: LCHF. Läs detta!

Intressant snubbe!

Hälsa - tio budord!

Behind this page is Professor Emeritus Stig Bengmark who, after a long successful career as a surgeon, professor and clinic director, now devotes all his focus to bacteria and the impact of diet on human health.

Stig Bengmark
stig (at sign) bengmark.se

Descriptions of Stig Bengmark by others:

Stig Bengmark – igår, idag, i morgon, av Åke Andren-Sandberg

Living legend in surgury: Professor Stig Bengmark, by Eunice X. Xu

Tidigare ämnesföreträdare vid Lunds universitet

CURRICUM VITAE – RESUMÉ

Stig B. S. Bengmark

Born April 10 1929, Östervåla, Sweden
MD in 1956 and PhD in 1958 at the Medical Faculty, Lund University.
Honorary Visiting Professor, UCL,London University 1999-
Professor of Surgery, Lund University 1970-1994
Academic Head (Chairman) Department of Surgery, Lund University 1970-92
Surgeon-in-Chief (Chief of Surgical Services), Lund University Hospital 1970-
1991
Founder General Secretary World HPB Association 1986-1990
President Elect and President World HPB Association 1990-1994
President European Society of Experimental Surgery1971-1972
President Elect and President Surgical Infection Society, Europe 1987-1989
Member of Executive Council of several international medical associations incl.
Europ. Soc Surg Res 1970-1974, CICD 1970-1975, Soc Int Chir 1972-1976
Member or numerous international professional organisations
Editor-in-Chief World Journal of HPB Surgery 1987-1993
Member of editorial board of numerous medical journals
Receiver of several honours and awards
Invited to several honorary travelling professorships, incl. British Journal of
Surgery and Australian Surgical Research Society.
Invited member Academia Europaea – the second surgeon to ever have been
invited as member.
Honorary fellow of two Surgical Colleges: FRCS Austral (hon) 1990,
Royal College of Physicians and Surgeons Glasgow – FRPS Glasgow (hon) 1993
Honorary/Corresponding member of several national and international
associations: Brazil, Catalania (Spain), Colombia, Germany (DDR), Italy, Norway
and Poland.
Honorary member, International Hepatopancreatobiliary Society.
Honorary member Surgical Research Society of Australia
Honorary member European Society Surgical Research
Honorary member International Hepato-pancreatico-biliary Society
Many honorary lectureships around the world
Produced app 1000 original papers, text- and handbook chapters
Examined app 110 MDs for PhD of which 98 in Lund 1970-1994
Several collaborators/ex-fellows have been promoted to Professors, Associate
Professors, Instructors and Postdoctoral Fellows in Sweden and around the
world.

Stig Bengmark bibliograhy 1950 -1990

Läs hans krönikor! Mycket intressant läsning.

Krönikor | bengmark.com
 
Senast ändrad:

Jappe

HBK in Memoriam
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: LCHF. Läs detta!

Även en blind höna kan hitta ett korn... Palmolja - igen!

Livsmedelsverket: Välj bort livsmedel med palmolja

palm.jpg

Läs! https://l.facebook.com/l.php?u=http...Y7vXgIP6nQk9rD6aIPNE6Dmhv-uIXecOvaXpxSXMqkvK_

Palmolja finns i mer än hälften av all världens livsmedelsprodukter, s.k. industrimat. De cancerframkallande ämnena bildas vid raffinering av oljan då den värms till höga temperaturer kring 200 grader. Ämnena kan även bildas i låga halter i andra vegetabiliska oljor.

Jappe
 
Senast ändrad:

Jappe

HBK in Memoriam
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: LCHF. Läs detta!

Professor Stig Bengmark har skrivit om dagens mat. Professorns CV finns i inlägg nr. 769 i denna tråd.

Några smakprov:

https://foodpharmacy.se/2014/10/varfor-valja-att-vara-sjuk-nar-du-har-ratt-att-vara-frisk/

Ur texten: Vid mina föreläsningar brukar jag ofta börja med att visa en bild på en limpa, en banan, ett paket socker och en Snickers, och fråga lyssnarna vad de tror innehåller ”mest socker” – har högst glykemiskt index (GI). Så gott som alla brukar peka på det raffinerade, vita sockret. Men, det är fel. Det är nämligen det vita brödet som har högst GI.

https://foodpharmacy.se/2014/11/byt-ut-bondens-produkter-mot-tradgardsmastarens/

Ur texten: Förutom att bröd som sagt har ett alldeles för stort innehåll av kalorier och för högt glykemiskt index, så:

Innehåller det alldeles för lite växtfiber
Innehåller det gluten, som är starkt inflammationsframkallande och negativt för hälsan – inte bara för glutenintoleranta, utan för oss alla. Det driver upp inflammationen i kroppen och motverkar förnyelsen av den nyttiga tarmfloran. I kroppen har den effekter som i mångt och mycket liknar effekterna av bakteriegiftet endotoxin.
Är det upphettat till alldeles för hög temperatur, vilket leder till stor syntes av upphettningsgifter (som i sin tur bidrar till hög inflammation i kroppen och på sikt till kroniska sjukdomar).
Som om detta inte skulle vara nog så har det tillkommit något minst lika allvarligt på senare tid, nämligen Glyfosat! https://newsvoice.se/2017/09/20/skydda-dig-mot-glyfosat/

Efter att ha läst ovanstående så blir man naturligtvis sugen på att läsa fler av hans krönikor:

Krönikor | bengmark.com

Konklusion: Skippa brödet och lägg pålägget på tallriken - och må bättre!

Jappe

Psst. Öl är "flytande bröd"!

Psst 2. Nu väntar vi bara på att Livsmedelsverket ska komma till insikt i det här ämnet också. :D:D:D
 
Senast ändrad:

visom

HBK Medlem
Inlägg
43
Kommun
Ängelholm
HBK-Nr
7130
Medlemskap
2024
Sv: LCHF. Läs detta!

Väljer bort i stort sett alla halvfabrikat, leverpastej där det är tillsatt druvsocker (det är många), margarin, flora, som inte borde stå i mejerihyllan utan på den kemiska avdelningen!
 
F

F.d. 22252

Guest
Sv: LCHF. Läs detta!

Förutom vatten så är den största ingrediensen i svenskt margarin och lättmargarin palmolja. För att kunna odla palmolja röjs det tusentals kvadratkilometer regnskog årligen, där både djurliv och växtliv får betala med sitt liv. När det skövlade området sedan kultiverats och dom odlade palmerna växt färdig skickas palmerna till ett raffinaderi där oljan genomgår kemiska processer, bland annat blekning. Man häller sedan över oljan i stora pråmar, som ofta fraktat andra kemikalier i samma behållare med undermålig rengöring däremellan. Vad har margarin och toalettstolar gemensamt? När den allt annat än trevliga sörjan sedan anländer till en margarinfabrik måste den genomgå en reningsprocess, för man önskar nämligen att få bort all otrevlig stank och smak ur oljan.

När man tar bort råvarornas naturliga egenskaper använder man natronlut (natriumhydroxid, samma ämne som finns i medel för rengöring av toalettstolar), fosforsyra eller citronsyra samt blekmedel (bentonitlera som regenereras med svavelsyra). Sedan använder man aceton för att skilja det fleromättade fettet från det mättade fettet. För att få margarinet att likna smör, måste man omestra fettmassan så den blir mindre klumpig. Detta görs genom att tillsätta en frätande lösning som heter natriummetylat. Enligt livsmedelsverket blir metanol (träsprit) ett av de ämnen som skapas i den så kallade omestringen, men inte tillräckligt stora mängder för att de ska tycka att det är alarmerande.

Gunnar Lindgren, som är en av Sveriges största experter på margarinframställning om omestringsprocessen säger så här: ”Detta är en av de mest riskabla kemikalier jag stött på och borde aldrig få förekomma i livsmedelssammanhang. Enligt en beskrivning rör sig hela fettmassan under reaktionen och svarta stråk bildas som i en science-fiction film. Efter processen inaktiveras natriummetylatet och resultatet är så sotigt att det måste blekas (igen).”

Finns det bensin i margarinet? När Livsmedelsverket för ett antal år sedan analyserade margarinerna ”Milda” och ”Becél” fanns betydande mängder bensin i dessa livsmedel. Dessförinnan hade tillverkaren Unilever kategoriskt förnekat att bensin fanns med i tillverkningsprocessen. Man använder sig nämligen av en extraktionsbensin i många av de vegetabiliska oljorna som tillsätts i margarin. Även i sojalecitinet som är en av ingredienserna i margarinet behövs extraktionsbensin för att kunna utvinna lecitinet. Det är extremt svårt att göra sig av med bensinen när den väl är med i margarinet så gränsvärdena för vad som är tillåtet har medvetet höjts rejält av ansvariga statliga verk. Så enligt Livsmedelsverket är det tydligen helt okej för oss att äta cancerogent och allergiframkallande bensin utan att vi vet om det. Inte nog med det, alla barn i förskolor och skolor ”tvingas” äta det då de anser att margarin är nyttigare än smör.
 

Jappe

HBK in Memoriam
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: LCHF. Läs detta!

En vacker betraktelse med mörka inslag...

nat.jpg

Svenska bönder får betalt för att sprida gift

Kolla här: Naturens skönhet, gifter och deodorant | Livet som det är

Jappe

Psst. Vi som åt giftfri och god mat för länge sedan har väldigt svårt att förstå varför man inte skulle kunna odla giftfritt år 2017.

Folket ska förgiftas! Kolla här så svårt det är nuförtiden: https://www.lrf.se/mitt-lrf/nyheter/riks/2017/09/glyfosat--en-odesfraga-for-europas-lantbruk/

Psst 2. WHO betraktar Glyfosat som giftigt och t.o.m. cancerogent! (WHO köper man inte så lätt.) :rolleyes:
 
Senast ändrad:

Jappe

HBK in Memoriam
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: LCHF. Läs detta!

Lite florsocker får man tåla ibland. Jag lägger in detta för att visa skillnaden mellan hemlagat och industrilagat.

Äkta gräddglass

3 dl vispgrädde
2 ägg
½ dl florsocker
½ tsk vaniljpulver (ej vaniljsocker)

Vispa grädden. Ta en separat bunke och vispa ägg, socker och vaniljpulver poröst. Blanda i grädden. Häll glassmeten i glassmaskinen och kör i cirka 15 minuter. Klart!
Har du inte glassmaskin, ställ glassen i frysen i en vanlig tätslutande bunke i 3-4 timmar. Ta ut och rör om ett par gånger för att minska isighet.

Kolla innehållsförteckningarna – 4 ingredienser i den hemgjorda jämfört med 11 i den köpta

Hemgjord gräddglass – innehåll:
Grädde, ägg, florsocker, vaniljpulver.

Köpt gräddglass – innehåll:
Skummjölk, grädde, glukossirap, socker, vasslepulver, druvsocker, vaniljarom, vaniljmärg, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av veg. fettsyror), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl).
 

Jappe

HBK in Memoriam
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Senast ändrad:
Toppen