Calle Bonath
FD HBK Medlem
På Bolles i Bollebygd gjorde dom såna här i charken förr. Jag vet inte om dom fortfarande gör, för det är flera år sedan jag handlade där.
Kotlettsnäckor
Tag en hel urbenad kotlettrad.
Snitta upp den så den blir en stor platta c:a 1 cm tjock. Tänk dig att du rullar upp en rulltårta, så förstår du hur jag menar.
Krydda på båda sidor. Svartpeppar naturligtvis, jag brukar använda lökpulver också.
Lägg ut ett lager rökt skivad skinka.
Lägg ut ett lager skivad hårdost, en lagrad sheddar brukar passa.
Vill man göra sig till, lägger man ost under skinkan också.
Rulla ihop hårt och skär 1½ - 2 cm tjocka skivor, men säkra varje snäcka med en tandpetare innan du skär.
Bara att grilla.
Om man panerar skivorna, är dom goda att steka i stekpanna.
Och vad ska det vara till grillat?
Naturligtvis en öl.
Calle
Kotlettsnäckor
Tag en hel urbenad kotlettrad.
Snitta upp den så den blir en stor platta c:a 1 cm tjock. Tänk dig att du rullar upp en rulltårta, så förstår du hur jag menar.
Krydda på båda sidor. Svartpeppar naturligtvis, jag brukar använda lökpulver också.
Lägg ut ett lager rökt skivad skinka.
Lägg ut ett lager skivad hårdost, en lagrad sheddar brukar passa.
Vill man göra sig till, lägger man ost under skinkan också.
Rulla ihop hårt och skär 1½ - 2 cm tjocka skivor, men säkra varje snäcka med en tandpetare innan du skär.
Bara att grilla.
Om man panerar skivorna, är dom goda att steka i stekpanna.
Och vad ska det vara till grillat?
Naturligtvis en öl.
Calle
Senast ändrad: